Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyiket vegyek inkább: Skót...

Melyiket vegyek inkább: Skót juhász vagy Dalmata?

Figyelt kérdés
2011. máj. 4. 19:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én tuti skót juhászt választanék, mert sokkal jobban illik hozzám...volt már és biztos, hogy lesz is még..:) nagyon okos és hihetetlen hűséges egy fajta.:) A dalmatáról nem sokat tudok, csak annyit, hogy az utca végén lakott egy család és nekik volt egy lány dalmatájuk, ahogy tudott szökött reggeltől estig keresték a kutyát és végül bemászott hozzánk a kutya így én vittem vissza, nagyon örültek neki, de azt mondták, hogy ez gyakori..szerintem ez az ő nevelési hibájukból származik...egyébként elég energikus kutyának tűnt a dalmata..
2011. máj. 10. 20:17
 12/13 anonim ***** válasza:
Minden kutya okos... ez a Lassie-kultusz tévhite, hogy a skótjuhász okosabb, mint bármelyik más kutya. Mivel juhászkutya, nem makacs és fogékony a tanulásra. A dalmata ugyanazt ugyanúgy megtanulja, csak másképp kell hozzáállni - mivel hiperaktív, fent kell tartani az érdeklődését.
2013. máj. 1. 19:00
 13/13 anonim válasza:

Dalmatám van, négy hónapos, hihetetlenül okos, már 10 trükkre is megtanítottam: ül, fekszik, marad (korához képest rövid ideig marad is), fekve forog, pacsit ad, ugrik, megvárja míg kiöntöm a táljába a tápját-ennijét, addig amíg nem szólok hogy gyere, nem nyúl hozzá, hajol, hívószóra odajön, zebránál vagy bárhol menetelés közben ha kérem, leül rögtön, kanapéra nem ugorhat fel, ja és az ajtónál kopog. :)

szóval... mindez gazdi kérdés szerintem, várja hogy tanítsam, élvezi, azonban rengeteg szeretet igényel, és nem utolsó sorban akkora örömmel vár haza, hogy egyszer 2napig kórházban voltam, lakótársak, és párom vigyáztak rá, de nem ment oda a lakótársakhoz, az ágyamon feküdt, várt, és mikor hazaértem... nagyon nagy öröm volt. Egy csoda az én kutyusom :)

2013. máj. 11. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!