Hogyan győzzem meg a szüleimet hogy kapjak egy kutyust? (bővebben) lent
kutyaház vagy kosár,kaja,víz,betegségek,játékok stb
:)
Mondd el neki, hogy
"Anya, nagyon szeretnék egy kutyust, hidd el, törődni fogok vele, ugyanúgy, ahogy a papagájaimmal, hörcsögömmel és teknősömmel. Ahogy a kisállatokra, úgy a kutyusra sem lesz gondotok, csak annyit kérek, hogy amíg nem tudok nyaranta dolgozni, addig a te pénzedből hadd neveljem őt, később vállalom az összes anyagi vonzatát is. Kérlek, nagyon nagyon szeretném."
Persze ezt csak akkor, ha jó tapasztalatai vannak veled és az állataiddal kapcsolatban, különben azt hiszem, tudjuk, miért nem szeretné ő :)
Az eddigi állataidat te eteted, takarítod, foglalkozol velük? Mert ha nem, akkor nincs miről beszélni.
Egy kutya még több törődést igényel, mint az eddigi állataid együttvéve, nem hiszem, hogy lenne rá elég időd és energiád.
Nekem sikerült, DE nagyon sok áldozatot kellet érte hoznom, és nem volt más állatom!
Pl.: a kötelező kölyökkori oltások áráért cserébe le kellett mondanom a nyári táborról, pedig az összes barátnőm ment. Reggel 5órakkor keltem, hogy suli előtt megtudjam futtatni, hogy kibírja, míg haza nem érek. Suli után szintén a futtató volt a program, a játékait, a pórázt, az etetőtálat a szájkosarat megvették a szüleim, de 2hónapig nem kaptam zsebpénzt! Mikor prosztata daganata lett szintén ugrott a tábor! A labdáit is havonta kellett cserélni, ez is a zsebpénzem terhére ment. A sulit úgy oldottam meg, hogy szülinapra, névnapra, karácsonyra pénzt kértem ajándék helyett.
Ha ezeket megtudod beszélni a szüleiddel, és nem okoz neked se gondot a sok lemondás, akkor van remény, de ha nagyon nem akarják, annak biztos meg van az oka, kérdezd meg mi az! És ne erőltesd, mert egy kutya nem játékszer, legfeljebb játszó társ lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!