Adhatok a kutyának, Algopyrint?
Ne használj humán gyógyszereket csak ha az állatorvos kifejezetten ezt kéri.
Ha mindenképpen kell valami akkor inkább a kisbabáknak készített szereket szokták adni, abban kisebb (akár a negyede) a hatóanyag koncentráció. Ezekből sem mindegy melyiket.
Mindenképpen állatorvos tanácsát kell kérni!
Ha komoly fájdalmai vannak akkor inkább a szteroidos szereket használják mint pl. a Rymadil.
az eseti fájdalomcsillapítás nagyon ritka hiszen az állatok fájdalomküszöbe sokkal magasabb mint az emberé.
Lehet adni kutyának algopyrint! A gyomorvérzéhez pedig tényleg illik hozzátenni, mint egyik válaszadó meg is tette, hogy okozHAT.
A rymadil inkább fájdalomcsillapító, főleg izületre, de lázat mondjuk levinni nem fog.
Rengeteg humán gyógyszert használnak állatéknál, még pluszban is, mivel ha okoz az épp használt gyógyszer bármi mást(!) akkor adnak mellé még tablettát, mondjuk akkor gyomorra quamatelt, stb.
Az algopyrinnél nem adnak mást mellé, sztem ez is sok mindent elmond, arról a súlyos, mindíg előforduló, fránya gyomorvérzésről...:) Persze normális adagolás mellett.
Valaki írta, h 30kg/tabletta, ezt sem tudom pontosan, nekem bobtailom 1 tablettát kap, ha kell. májkrémgolyóban:)
Bocs hogy előásom a kérdést, de nálam is aktuálissá vált sajnos. Nagytestű kutyáknál ahogy irja egy elöttem szóló, lehet algopyrint adni. Sőt hogy mennyire igy van: [link]
A magyar állatorvosi kamara is javallja az algopyrint, de természetesen amennyiben nem gyógyul a kutyus akkor orvoshoz kell vele fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!