Mit kapott ma vacsorára a kutyád/kutyáid?
Nekem egy 7 hónapos Bassetem van Select Gold sensitive junior maxit kap. Ez egy közép kategóriás táp. Ez az a táp ami a fajtájának, szárnyas allergiájának megfelelő mondhatni árban számunkra még éppen elérhető táp.
Még ez sem a legjobb, de erre telik.
Az előző kommenteket végigolvasva elcsodálkoztam hogy milyen vita témát lehet ebből a kérdésből gyártani.
Én úgy gondolom, nem mondhatunk ilyet, hogy ha valakinek nem telik húde minőségi tápra az ne tartson kutyát, hisz ha ez így lenne akkor igen kevesen tartanánk kutyát tényleg, de akkor az állat menhelyek is igen tömöttek lennének. Igen létezik az a fogalom, hogy felelős állat tartás, de könyörgöm a felelősség nem a royal Caninen múlik. Abban viszont van igazság, hogy nagyon meg kell nézni a tápokat mielőtt megvesszük, hisz az ami bazi olcsónak tűnik (tény hogy semmit sem tartalmaz) de lehet kiderül hogy még drágább is mint az általunk drágának megítélt táp. Amikor megvettük a kutyánkat és még nem tudtuk, hogy szárnyas allergiája van meg mondhatom még mi sem tudtunk nagyon semmit hogy milyen tápok léteznek és mik miért jók vagy rosszak akkor dog chow-t vettünk Neki.
Amivel a baj az, bár a 12kg 8200ft a kutyának napi 800g kellett belőle adni ami azt jelenti 18,5 napig tart ki a 15 kg táp. ellentétben a select goldal ami 15499ft/15kg viszont ebből 450g kell adni neki egy nap magyarán kb 33napig elegendő az egy zsák. Na most akkor ha mindent jól számolok ki a dog chow kb 443ft-ba kerül a select gold 496fb kerül ha napra lebontjuk. akkor ha épp ésszel belegondolunk 53 ft-al drágább csak ez a táp ami persze nem felső kategóriás, de lényegesen jobb mint az előző és társai. ezt megéri átgondolni.
Persze ha tehetnénk mi is etetnénk royal caninnel, de ezt nem tehetjük meg.
E-mellet szinte mindent megenne ha hagynánk neki, de mi spec kifejezetten nem etetjük házi kosztal max sima sertés vagy marha hússal időnként ha megtehetjük.Illetve imádja a répát az almát meg a kivit. Nem szabad elfelejtetnünk, hogy ezek a kutyák már nem azok a farkasok akik a szabadban éltek és vadásztak . Hanem agyon tenyésztett állatok, hiszen ki látott már ugye olyan farkast aki egy cseppet is hasonlít egy francia bulldogra vagy esetemben egy basset hounra. Nem arra az életre vannak kitenyésztve ezért nem is úgy kell őket táplálnunk és gondoznunk.
Úgy gondolom mindenkinek szíve joga a kutyáját saját döntése szerint etetni még akkor is ha nem tudja prémium minőségű táppal etetni. Azt gondolom szeretnünk és TISZTELNÜNK kell az állatunkat (amit az embrek nagy része elfelejt) és a lehetőségeinkhez mérten a legjobbat adni nekik hisz ők is azt teszik velünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!