Mit kapott ma vacsorára a kutyád/kutyáid?
Az enyém az egész napi kajáját munkáért kapja (séta, kutyasuli és itthoni tanulás közben). Tegnap összesen 4 órát sétáltunk 2 részletben, úgyhogy mindent akkor kapott. A korábbi sétánál sült csirkét, és a tölteléket belőle, és egy kis párizsit. Este pedig pro plan tápot.
1 éves beagle.
A legdrágább nem a legdrágább, mivel a benne lévő IGAZI hús (fehérje) laktatóbb, mint a szénhidrát, meg semmire sem jó, búza-kukorica, tőgy-szem, stb... túltengéses szar tápok.
Az én kutyám nyáron pont a szaroktól hízott el- anyáéknak köszönhetően, miközben folyton éhes volt.
Most napi 3-4 marék minőségi tápot eszik és nem éhes. Ez kb az 1/3-a az Aldis vatevörnek, amit eddig evett és még nem is a legrosszabb. Ha nagy kiszerelésben rendelitek meg a normális tápokat, még jobb kilónkénti árra jönnek ki.
És igen, akinek nincs pénze egy állat fenn-és jól tartására, az ne tartson, ez egyértelmű.
Én 3 havonta spórolom össze a nagy kiszerelésű tápra valót, nem könnyű, de ha az ízfokozós, tartósítószeres, színezékes, hús nélküli trutyik miatt beteg lesz a kutyám- ahogyan az volt- a doki meg a gyógyszer ezerszer drágább.
Chappy, Purina, Morzsi, Berci, Tescós izék, szalámi, hát az a minimum, hogy aki kutyát tart olvassa el az összetételét, az összesen 4% fehérje van feltüntetve, ez sem húsból...
Ha megnézed ehhez képest egy 30-70%-os hústartalmú táp árát, és kiszámolod, mennyivel kell kevesebb, rájössz, hogy az olcsóbb a drágább, plusz te sem májkrémen tengődsz egész életedben, de ha ezt a sorsot szánod a kutyádnak, miért is tartod???
Házi koszttal is össze lehet állítani igényes, változatos menüt, igaz, olyan sosm lesz, mint a gyümölcs-és gyógynövénytartalmú tápok értéke, de a malac-maradék, meg tésztazabáltatásnál ezerszer jobb.
Biztos vagyok, hogy sokatok -tisztkiv- a büdös életben nem olvasta el, mi kell a kutyának, d ezerrel önigazol azzal, hogy amíg életben van, tud futni, addig elég a maradék. Hja, ha ennyi, akkor meg ne oltsa le az ilyen azt, aki máshogy gondolja, olyan vérmesen, mintha ő csinálná jól, nehogymár, tiszta röhej...
A kistestű kutyák gazdijai pláne nem értem, miért adnak szart, nekik a minőségi sem drága, tekintve, hogy keveset eszik a kutya.
A nagytestűek gazdái meg az otthoni, átgondolt kaják kiegészítéseként adhatnának minőségit. És nem a legdrágább prémiumtápokról beszélek így sem.
nekem nincs bőr az arcomon -sosem volt- állatot tartani, ha nincs pénzem rá (alapszinten), csak azért, hogy legyen kit simogatnom. Felelősségtudat...
Ha valaki igényli, szívesen segítek oldalakkal, táptípusokkal, mivel lehetne etetni a blökit, ha tudom, kb mennyi jut rá havonta.
Részemről ennyi, aki akar, priviben elér.
Még valami: a konzerv, akármilyen csúcs is=pénzkidobás. Tele van vízzel.
Plusz, ha belegondoltok, mi, mindenevőként is előbb és tovább jóllakunk a tartalmasabb kajáktól, mint a szénhidrátoktól, minimális fehérjétől.
Ráadásul a kutya elsősorban húsevő... Leoltás előtt meg értékelni kellene, hogy itt egy valaki, aki jót akar, pénztárcának, kutyáknak egyaránt.
Az enyem peldaul nem eszi a hust. Reg volt az hogy a kutya husevo. Velemenyem szerint folosleges kulonbnel kulonb tappal etetni a kutyat mert penzkidobas raadasul agy csomo allat hal meg pluszba azert hogy majjal kenyeztessuk. Nagyon jo nekik ami az ember utan megmarad amelyik pedig ettol elpusztul az nem eletrevalo.
Az is meg van ertve hogy nem mindent ehet meg mint a sok so meg fuszer meg meg mittudomenmi.
Azt is mondjak hogy a csonttol is elpusztulhat, es en ezt el is hiszem, de lathatoan szeretik es en meg soha nem lattam kutyat hogy ezert panaszkodna. Ennyi eselyel megakadhat a torkan a tap is.
Persze amelyik sosem evett csontot es tizeves koraban meghal azt sem csodalom
Csonttól nem hal meg, idős kutyának pedig farhátcsont kivételével másfélét ne, mert nehezen emészthető. Csöves csirkecsont (combcsont) ne, mert szilánkosan törik.
HÚS nélkül milyen fehérjét eszik???:D:))))
(A fehérjefüggő, elvileg ragadozó farkas-származék). ne találd már fel a meleg vizet...
Képzelem ezt az igényességet, kenyér, tészta, krumpli a kutyának, az kell neki...:S
Egyél te fehérjementes ételeket egész életedben, és ha meghalsz, nem vagy életrevaló. Adj a gyerekednek maradékot egész életében, és ha meghal nem éltrevaló.
A hülyeség, ha fájna, egyesek ülve csókolnák a napot.
A ragadozó oroszlánnak meg meséld el, hogy ő egy felesleges izé, mert sok ártatlan állatka élete árán királykodik.
Ps: kellenek az élelmi rostok, növények gyümölcsök, de nem csirke és nem disznó, és nem is vega szarvasmarha.
***KUTYA.***
mi koze a gyereknek a kutyahoz mint ahogy az oroszlannak is?
Ha meg erte a 3. eletevet az elotte valo a 12ot(es meg mindig el) az azelotti pedig 16 evesen pusztult el akkor valoszinu hogy kap feherjet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!