Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Túl barátságos kuvasz, hogy...

Túl barátságos kuvasz, hogy lehetne egy jó házőrzővé nevelni?

Figyelt kérdés

Kb 12 hete kaptam egy kuvasz kutyust, szeretgetem, sokat játszok vele, sétáltatom, tanítgatom, biztonságba érzi magát, van mellette egy másik kutya, tacsi.

A gond az, hogy a kuvasz kutyus nem igen akaródzik ugatni, békés, nyugodt, mindenkit szeret, a nagyobb kutyákat is meg akarja nézni sétáltatás közbe, amik a kerítés mögött van, nem akar semmit sem megvédeni, nyugodt, csendes.

Ez jó, mert örülök neki, hogy barátságos, nem sok rosszat csinál, viszont a gond az, hogy ha ilyen házőrző lesz, akkor még a betörőt is arcon fogja nyalni.

Direkt kuvaszt néztünk, mert az a legjobb őrző-védő, nem akartunk riasztót.

A kérdésem az, hogy így valaha is fog ugatni? Sétálunk eleget, ismerkedik az emberekkel, az állatokkal, az utcán fél az emberektől(pedig nem bántja az utcán senki sem, az ismerősöket sem ismeri fel(?), vagy szokatlan a környezet.

2011. máj. 3. 20:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha kölyök még, jobb, ha nem fárasztasz itt senkit semmilyen kérdéssel. Minden kölyök kutya barátságos jó esetben. 2 dobermannom van, kiskorukban mindenkit nyaltak faltak, de 1-1,5 éves koruk után már közömbösek lettek, és azóta már csak a család tagjait és a közeli barátokat nyalják falják.
2011. máj. 3. 20:44
 12/18 A kérdező kommentje:

A kiskutya 12 hetes. Nem várom el, hogy a betörőt elkapja, de olyan jól esne, ha az erre járó embereket megugatná. A kutya ténylegesen nem ugat, max a macskákat, de úgy, hogy azok nem állnak meg neki, de akkor is csak mérgébe.

Én nem engedem meg, hogy bárki megsimogassa, de az apósom és az anyósom igen, mikor nem vagyok a közelbe,ha meg rákérdezek, akkor azzal jönnek, hogy a kisgyerekekkel barátságosnak kell lennie. De ahogy észre vettem, az utcán bizalmatlan, az ismerőshöz sem megy oda, sőt, ki is tér, ha meg akarja símogatni.

2011. máj. 3. 20:50
 13/18 A kérdező kommentje:

Szerintem nem fárasztok senkit sem a kérdésemmel, ugyanis bár olvasok a kuvaszoknak utána, a páromnak is volt kuvasza, több embernek is a környéken, de mindenki azt mondja, hogy túl barátságos.

A párom kutyája már 8 hetes korába megugatta, sőt mindenkinek neki akart menni, a szomszédnak a kutyája idegbeteg lett(nem nevelte), azóta a kutya meghalt, a keresztanyuméknál is kuvasz kutya van, bár csendes, de kiskorába ugatott.

Ezek után szerintem jogosan kérdezem meg, hogy vajon akkor a neveléssel lenne valami, ami miatt a kutyám barátságos? Akiket ismerek kutyákat, ismertem, azok bizalmatlan, ugatós kutyák. Az enyémet meg kenyérre lehet kenni.

Engem nem zavar, de félek, hogy ha ilyen lesz nagy korába is, akkor tényleg gondunk lesz a betörőkkel.

2011. máj. 3. 20:55
 14/18 anonim ***** válasza:
67%
A jó isten megáldjon, a gyerekedtől is elvárod majd kb. 6 hónaposan, hogy fusson és verset szavaljon????? Na mert ez kb. ugyanaz!!! Házőrző lesz, kb. 1,5-2 év múlva. Ezen a folyamaton át kell esni, hogy felnő és megkomolyodik. Ha most esetleg nekiállsz vadítani, mint ahogy a sok ö.kör ide írogató szokta (hány ilyen kérdés volt már fenn...) akkor tutira el fogod érni, hogy egy idegbeteg, életveszélyes állat legyen, pont olyan, mint amilyen sztereotípia él az emberek fejében a fajtáról....
2011. máj. 3. 21:11
 15/18 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ki fog alakulni. Vannak később érő egyedek is, de 12 hetesen még semmivel nincs elkésve. Csak intézd el, hogy ragaszkodjon hozzád, és védi majd a kertedet.
2011. máj. 3. 21:14
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

a kölyökkutya legyen kölyökkutya. a nyájőrző pásztorkutyák tipikusan későn érők, messze van még az, hogy agyban is felnőjön az a kiskutya.

az pedig oltári hülyeség, hogy ha hagyod mindenkinek simogatni akkor kerti dísz lesz! a kutya nem hülye. ezt sokan sokszor elfelejtik, pedig jó lenne, ha bevésődne a fejekbe. a kutya okos, intelligens, és meg tudja különböztetni egymástól a különböző szituációkat.

tudja azt, hogy mikor van a TERÜLETÉN KÍVÜL, és máshogy viselkedik ott, és tudja mikor van TERÜLETÉN BELÜL, ahol megint csak máshogy reagál akár ugyanarra a szituációra is. nekem kaukázusim volt/van, szocializáltam az előző kutyámat is, szocializálom (még mindig) a mostanit, semleges területen barátságosan vagy semlegesen reagál az idegenekre, itthon akit mi beengedünk az haver, akit nem, azt szedné ízekre. és ilyen volt az előző kutyám is.

szóval vidd csak sokat emberek közé, legyen tartalmas gyerekkora, ismerjen meg más kutyákat, más embereket, és szoktassátok hozzá ahhoz, hogy ha vendég jön - akit ti engedtek be a kapun! -, az haver, különben lehet, hogy később teljesen szeparálni kell a vendégektől. a házat meg őrizni fogja, de abban is biztos lehetsz, hogy egy ilyen kutyának már a mérete is elrémíti a rossz szándékúakat.

alapvető igazság: a kis halat elijeszti a kutya jelenléte is, a nagy halat viszont nem tartja vissza semmilyen überkemény kutya sem...

2011. máj. 3. 21:33
 17/18 A kérdező kommentje:

Nem vadítani akartam, olvasd már el, csak érdeklődtem. Nem tudom megérteni, hogy némely válaszoló hogy a fenébe tud úgy válaszolni, hogy kérdést sem olvas?

Én nem verni akarom, meg nem akarom bántani sem, csak megkérdeztem, hogy kuvaszoknál ez megszokott e vagy sem, mert én nem ilyen kuvasz kiskutyákról hallottam 8 hetesen.

A kutyám testvére pl 8 hetesen ugatott, sőt, amikor elvitték a volt gazdiktól, utána elkezdte a helyét védeni.

Tudom, hogy még kicsi, tudom, hogy még fiatal, nem azt akarom,hogy idegbeteg legyen, csak annyi, hogy néha ugasson meg egy kocsit, vagy a fene tudja mit.

2011. máj. 3. 21:40
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató válaszokat, akik biztatóak voltak, s nem lecseszőek. Bár mindenki névvel tudna válaszolgatni itt, mert aki ennyire le tudja szólni a másikat, akkor megérdemli hogy vissza kapja, de így sajnos kivitelezhetetlen. Remélem itt még fognak ezek az emberek kérdést feltenni,s majd a többiektől ugyan ezt a lecseszegetőst stílusú véleményeket kapják meg.

Aki normálisan válaszolt, vagy biztatott, vagy nyugtatott, vagy tanácsot adott, azoknak meg köszönöm még egyszer.

2011. máj. 3. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!