A máltai kutyusom bal mellső lába fél éve sérült.
Sorvad, már derékszögben elhajlott. Fájdalma van,
sétálni minimálisat tud.3 lábbal jobb lenne!?
Meggyógyítható? Válaszokat sürgősen szeretnék,
döntenem kéne! Köszönöm.
vitted a sérüléssel fél évvel ezelőt(meg kb igy egyfolytában)dokihoz?
2011. máj. 2. 13:12
Orvost kérdezd, a fene se tudja ennyi infóból, hogy gyógyítható-e. Egyébként 3 lábbal is elvan amúgy.
2011. máj. 2. 13:12
Orvos nem volt? Ha ilyen szinten van már, akkor annyi. A kutya a súlya 70-80 %-át az első lábain viseli. Hagytad elsorvadni. Talán megérdemelné az a szegény kutya, hogy orvos lássa el.
2011. máj. 2. 13:19
Ha már sorvad és el van hajolva akkor az a lábát már nem igen használja.....Mindenképpen beszélj az orvossal,hogy neki mi a véleménye.Ha az amputálást javasolja akkor nyugodtan megcsináltathatod,őt nem fogja megviselni az első időben kicsit ügyetlenebb lesz,de hamar hozzá szokik a helyzethez.
2011. máj. 2. 13:33
úgy vettem észre hogy a kutyát nem nagyon zavarja ha csak 3 lába van
2011. máj. 2. 13:34
Az remélem tudod, hogy azzal hogy fél éve nem kezelteted a kutyád megszeged az állatvédelmi törvényt. Ez egyértelmű állatkínzás és 5 év szabadságvesztéssel büntethető.
Magánvéleményem meg az, hogy remélem ha neked áll neki sorvadni a lábad, téged se visznek majd el legalább fél évig orvoshoz.
Felháborító a felelőtlenséged és a nemtörődömséged.
2011. máj. 2. 13:35
Talán nem abban kellett volna reménykedni, hogy ebcsont beforr, hanem időben orvoshoz vinni. Ha már sorvad, akkor könnyen lehet, hogy csak az amputáció segíthet. De ismerek olyan kutyát, akinél a hátsó lábbal hasonló a helyzet. Elsorvadt, használni nem tudja, de nem is zavarja, csak simán ott lóg. Viszont ha a te kutyádnak fájdalmai vannak, akkor talán az amputáció segíthet. De leginkább ORVOSHOZ kellene vinni!
2011. máj. 2. 13:42
Hihetetlen, hogy ilyet itt kérdeznek és nem orvossal beszélnek meg!
Ha a te lábad megmentése lenne a tét, azt is itt kérdeznéd?
Minek az ilyennek kutya????????????
Fel kellene jelenteni állatkínzásért!!!!!!!!!
2011. máj. 2. 15:05
9/10 A kérdező kommentje:
Már a baleset másnapján orvoshoz vittem, nem lehetett vele mit tenni, csak reménykedni.Voltam vele fél év alatt 2 orvosnál többször és néggyel beszéltem róla.Mindegyik a három lábat javasolja, kezdettől nem volt gyógyítható.Nehezen szánom rá magam, hogy elvigyem.
Inkább hagyod szenvedni szegényt? A három láb nem gond a kutyáknak, jó néhány három lábúval találkoztam már. Sőt ismerek olyan háromlábú kutyát, aki hobbi szinten agilityzik. Nekik ez nem probléma, sokkal kevésbé, minthogy fájdalommal kell élni.
Sőt az embereknél is inkább a lelki probléma a nagyobb, ilyenkor, aki azon túlteszi magát, az minőségi életet élhet műlábbal is: [link]
2011. máj. 4. 06:34
Kapcsolódó kérdések: