Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Születésem óta nem látok a...

Születésem óta nem látok a jobb szememmel, nem fejlődtek ki az ingerület átadó idegek. Meggyógyítható ez manapság? (lásd a részleteket: lentebb)

Figyelt kérdés
A jobb szememben nem fejlődtek ki születésemkor az ingerület továbbító idegek (nem tudom mi a szaknevük). Az érdekelne, hogy lehet e esetleg bármilyen módon ezt kezelni. Úgy hallottam, hogy az őssejtes kezelés vagy valami mesterséges ideg beültetése segíthet. Mennyi igaz ebből? Mennyire kockázatosak? Mennyibe kerülhetnek? Magyarországon végzik őket? Akárki, akármit tud róla, kérem, válaszoljon! (18/F)
2009. dec. 8. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezeket a kérdéseket tedd fel egy szemészszakorvosnak.
2009. dec. 8. 15:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálam ugyan ez a helyzet,szintén a jobb szememmel!Sajna nem tudnak vele mit kezdeni!20%ban látok,de nem romlott tovább már vagy 20-éve!A balszemem viszont tökéletes!Egész kicsi korom óta hordtam szemüveget leragasztva de semmit nem javult!Pár éve mondta egy szakorvos hogy mi a baja a szememnek és azt is hogy nem tudnak rajta segíteni.Igaz én 36 éves vagyok de te még fiatal vagy!:)Járjál utána hátha van tényleg valami megoldás!:)
2009. dec. 8. 16:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Az első válaszadónak: folyamatban lenne, ha nem lenne nehéz mostanában egy orvosi vizsgálatra bejutni időben. A bokámmal 2 hónappal későbbre adtak időpontot például. Azért kérdeztem itt (is), hátha valaki tud valamit róla, egyáltalán érdemes e nekikezdeni a keresésnek.
2009. dec. 8. 17:40
 4/8 anonim ***** válasza:
A Sote 1-es szemészeten prof.Dr.Süveges Ildikó,vagy Dr.Sényi Katalin,vagy Dr.Bausz Mária mindent meg fog tenni,ha van rá mód és lehetőség.Tömő utca.
2009. dec. 8. 20:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megpróbálom felvenni a kapcsolatot velük.
2009. dec. 8. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:

az a gyanúm, hogy nem gyógyítható, de mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosokkal. örülnék, ha megírnád majd azt is, hogy mit mondtak az orvosok, mert kíváncsi vagyok.

abból gondolom, hogy nem gyógyítható, mert én kancsalságból eredően vagyok tompalátó. erről a betegségről tudom, hogy nem gyógyítható. azért gondolom, hogy akkor a te betegséged sem, mert a két szemprobléma jellegében hasonló. a tompalátásnál is idegi alapú a probléma és nem konkrétan a szemben keresendő.

2009. dec. 11. 11:02
 7/8 anonim válasza:
én 14 vagyok és csak 8% látok a bal szememel kezelésekre járok de csak hogy joba ne romoljon mert akor huza magával a jobot és nem sokat tudnak rajta segiteni ny
2009. dec. 15. 19:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok ajánlom figyelmedbe a különböző orvosi portálok szakértői rovatait. Ott is kérdezhetsz

pl w...orvostudakozo.hu

www.medinfo, hu, www.weborvos stb

2009. dec. 15. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!