A kutyakiképzésből meg lehet élni Magyarországon vagy csak másod állásnak jó?
Aki ma ebből él, annak már jó pár év tapasztalat és nem kevés tudás áll a háta mögött. Ráadásul nagyon labilis az egész, mert ha nincs vállalt kutya, felkopik az álla.
Nem elég csak a kutyához érteni. Az embereket is el kell viselni.
A kutyasulink tulajdonosa és a tanfolyamvezetője megél belőle. Elég jól. De ők évek óta mással sem foglalkoznak, és elég jó nevű a kutyasuli is. Mellesleg körülbelül 12 órát foglalkoznak kutyákkal minden egyes nap. Ha épp nincs tanfolyam, akkor állatokat visznek forgatásra, előadásokat tartanak, házhoz jönnek kutyát képezni, a bentlakásos kutyákkal foglalkoznak. A saját kutyájukra alig van idejük. Hétközben is és hétvégén is kutyát képeznek.
Szóval én azt gondolom, hogy nagyon szerencsés, aki eljut idáig, de ez is nehéz lehet...
Régóta matekozok ezen én is, de sajnos szerintem csak kevés szerencsés tud ebből megélni.
Az a baj, hogyha te magad csinálsz kutyasulit, az iszonyatos befektetés. Meg kell venni az akadályokat, kell egy területet venni, vagy bérelni, rendben kell tartani a füvet, stb.
Egy nyomorult bőrdarab, amit kezdő ÖV-nél használnak, 5000 ft, és egy kezdő kutya simán szétrágja. A karok meg ilyesmik szintén horror árban vannak.
És tanfolyamot ugye csak hétvégén tudsz tartani, mert hétköznap a gazdik dolgoznak.
Szerintem maximum annyit tudsz kihozni belőle, hogy legyen egy hobbid, amire nem kell költened, vagy minimális pluszban jössz ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!