Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Anyukám ki nem állhatja a...

Anyukám ki nem állhatja a kutyát a lakásban, de én szeretnék egyet (yorki), és lesz is pár héten belül de arról anyukám nem tud mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömtől fogok kapni 1 yorkshire terrier kutyust ami persze "szobakutya" már vettem neki pórázt fekhelyet...meg olyan kellékeket ami szükségeltetik a kutya lakásban tartásához....de anyukám nem tud semmiről...egyszer kérdeztem meg tőle régebben h lehetne e kutyusom és mondta hogy nem mert nem lakásba való meg ilyenek, meg h hullik a szőre és ezért nem akarja...aztán megtudtam h yorkiknak nem hullik a szőre ezt mondtam is anyukámnak és mondta h őt nem érdekli akkor se engedi h kutyám legyen a lakásba...de már megkapom a kutyát aminek nagyon örülök de anyukámnak hogy mondjam el? Vagy várjak amég megkapom és haza hozom? vagy mit csináljak? Vagy mondjam neki azt h csak addig lesz bennt alakásba még jó idő lesz?....de én a kutyát nem akarom kirakni az udvarra, (családi házban lakunk) az a fajta kiskutya nem az udvarra való ő az a tipikus "táska kutya" remélem értitek mi a problémám... ha az oltásokat hozná fel h drága már arra is összespóroltam a pénzt.. mit csináljak??? segítsetek, nagyon félek attól h megkapom a kutyát és nem fogja megengedni hogy itt maradjon.
2009. márc. 6. 11:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

szia! én már irtam Neked e-mailt, nem tudom, hogy nézted-e.....ajánlom, hogy olvass sokat a kutya neveléséről, hogy jó gazdi legyél!!

én az oldalamon kezdő kutyagazdiknak irok különfajta témákról!

kutyakrol.mlap.hu

2009. márc. 6. 17:39
 12/18 anonim ***** válasza:

Belegondolva a helyzetbe, ha az én gyerekem tenné ugyanezt, ráadásul a hátam mögött vásárolgat és egyszer csak beállít egy kölyökkel, valószínű nagy fejmosást kapna, természetes a kölyöknek ugyanoda kellen mennie, ahonnét jött. Nem azért mert szívtelen vagyok, de egy felnőtt el tudja dönteni, hogy a lakását mire szeretné használni. Ha ebbe a kutyatartás nem fér bele, akkor sajnos ez van. Majd a gyerek a saját házába, lakásába azt tart, amit akar. Ahhoz, hogy egy kölyök szobatiszta legyen nem csak türelem kell, de nagy tolerancia azoktól, akik egyébként sem kívánnak foglalkozni az állattal. 1-2 alkalom elég ahhoz, hogy a gyanútlan kutyakakiba/pisibe lépjen, és szerintem ezért is kell ezt megbeszélni, és minden családtagnak elfogadni. Mert bizony ezt az "állapotot" nem pár hétig kell elviselni, hanem akár 15 évig is.

Azt könnyebben el tudom képzelni, hogy a gyerekem beállít egy hallal, tengerimalaccal, de egy kutya ennél nehezebb eset. Sőt, még egy hörcsög esetében is elgondolkoznék, hogy vajon miért nem merte bevallani, mert ha egy gyereknek alaposan el van magyarázva, hogy miért nem lehet, akkor azt szerintem el tudja fogadni és nem az a reakciója, hogy akkor titokban kell megoldani!

2009. márc. 6. 22:28
 13/18 anonim ***** válasza:
amikor elviszed a kutyust mond meg neki hogy próba időn van akkor ami akár 1 hónap is lehet.mutasd meg h elég érett vagy h kutyát vállalh.de ez így is legyen!!
2009. márc. 6. 23:51
 14/18 anonim ***** válasza:

22:28

hm..tengerimalac.kíváncsi vagyok h neked amit bárki elmagyarázott alaposan azt te soha ne szegted meg! igaz h nagy felelősség,és csak bizonyos korú mondjuk 12-14 év fölötti gyerekre bíznék kutyát teljesen.látszik h nem nagyon bírod az állatokat

2009. márc. 6. 23:55
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
számíts rá hogy 6 hetes korától 2 hetente kell vinni oltatni 4 hónapos koráig.na márpedig egy oltás 3-5 ezer forint között van.aztán ugyebár gyorsan nő.kell neki minden bunda ápoló cucc(sampon, kefe..stb).jah és nehogy azt hidd h nem fog az elején megbetegedni...sok kölyköt hamar el kell vinni állatorvoshoz, mivel a leggyakoribb dolog náluk ilyenkor a hasmenés, vagy bélgyulladás(nem parvóra gondolok itt). hidd el nem olcsó pl ha hétvégén üt be a baj.akkor ugyebár a kaja is drága...én is azt hittem hogy jaj nálunk nem lesz semmi gond, minden simán fog menni.és anyukám úgy engedte meg a kutyát hogy én keresem meg rá a lóvét, mindent én csinálok.szórólapozás...stb. anyám mindigg mondta hogy azért 1 kutyát eltartani nem olcsó dolog.nem hittem neki, de igaza volt.
2009. márc. 7. 00:10
 16/18 anonim válasza:

Írd meg miben maradtatok az anyukáddal, érdekel !!!

Remélem engedi....

2009. márc. 7. 09:25
 17/18 anonim ***** válasza:

23:55

Imádom az állatokat! Kevés olyan hobbiállat létezik, ami nekem nem volt/van. Köztük a tengerimalac volt a legmeghatározóbb kiskoromba. Azért hoztam fel a különbséget, mert azzal nincs annyi gond, a családban aki nem szereti az állatokat ő is könnyen kikerüli.

És hidd el, hogy el tudom úgy magyarázni egy gyereknek, hogy mivel jár egy állat tartása, hogy utána komolyan elgondolkodik. Főleg az előbb felsoroltak miatt. Aki sokféle állatott tartott, az tudja mit, hogyan kell mondani, tanácsolni az újdonsült gazdinak. Most is sokféle állatunk van: ló, kutya, macska, versenyegér, kacsa...

2009. márc. 7. 19:44
 18/18 anonim válasza:

Kíváncsi vagyok a végeredményre. Majd kérünk beszámolót :)

Tényleg hatalmas felelősség a kutya- oltások, felszerelések, később gyógyszerek, ivartalanítás, stbstb...

Ui.: hány éves vagy?

2010. jan. 22. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!