Anyukám ki nem állhatja a kutyát a lakásban, de én szeretnék egyet (yorki), és lesz is pár héten belül de arról anyukám nem tud mit csináljak?
Előbb kellett volna meggyőznöd az anyukádat, hogy legyen kutyád, ezzel szegény kölyöknek csak ártasz, hogyha elhozod, aztán meg kidobja a házból...
Ráadásul ha megtiltja, hatalmas anyagi deficitet okoztál magadnak (táska, kosár, stb...).
Az első és legfontosabb szabály kutya vásárlásakor, hogy csak akkor vegyen valamelyik családtag, ha az egész család egyöntetűen igent mond.
Ilyen reakciókkal számolhatsz arra, hogy nem engedi meg.
Szerintem próbád meg puhítani, és az ő beleegyezésével hozd el a kölyköt. Segíts neki a házimunkában, főzz, takaríts, stb... Nálam ez mindig beválik, de az én anyám mondjuk fanatikus kutyarajongó...
Szia!
Mielőtt elhoznád a kutyust, ülj le őszintén beszélgetni anyukáddal.
Mondd el neki, hogy mennyire szeretnél egy yorkit, és hogy most van erre lehetőséged. Mutasd meg neki, hogy minden fontos kelléket megvettél, és az összegyűjtött pénzt is, hogy Te állod az oltásait. Nyomtass ki neki egy papírt, amire összegyűjtöd a yorki tulajdonságait, esetleg egy aranyos képet, és ígérd meg neki, hogy neki semmit sem kell tennie vele, Te felszeded a piszkát, neveled, sétáltatod, porszívózol utána, és ígérd meg, hogy ha egyszer is elmúlasztod a teendőidet jó indok nélkül, magad keresel szerető ,új gazdit neki. Persze gondold is így.
Addig pedig segíts neki mindenben, tanulj jól, ha látja az igyekezeted, boztosan megenyhül.
Ha nem engedné, kérd meg, hogy csak nézzétek meg a kutyust, mikor hozná a barátod (ti menjetek oda), biztosan beleszeret.
Ha ez sem hatná meg, ne mérgelődj, szorgoskodj tovább, és nagyon hamar meglesz a gyümölcse, hidd el.
(Én a dédimet puhítottam meg így, aki még félt is a kutyáktól, nekem akkor bichonom lett, bár amint sikerült meggyőznöm, elköltöztünk:p)
Most már a férjemet kellett győzködni, itt fekszik mellettem a 10 hetes beagle-m:))
Szerintem amíg a szüleiddel laksz addig nagyonis van beleszólásuk, igazán nem fer kész helyzet elé állítani, és ha után mégsem tarthatod meg akkor fölösleges traumát okozol a kutyának is.
Talán nem véletlenül mond nemet, ha esetleg megbeszélnéd vele akkor láthatná hogy van benned felelősség, így viszont az ellenkezőjét bizonyítod, hogy egy gyerek vagy, aki csak azért is.
Ha az én lányom lennél, én bizony haragudnék rád ezért, nem meglepő ha a te anyukád is fog!
előző voltam: és a kutya issza meg a levét az egésznek mert még ha nem is kell mennie a háztól, nem mindenki fogja fenntartás nélkül szeretni...és ezt az állatok megérzik!
Szerintem te sem szeretnél nyűg lenni valaki nyakán!
Egyetértek az előttem szólókkal, és remélem, azóta sikerült beszélned édesanyáddal.
Gondolni kell például arra is, hogy ki fog vele foglalkozni, ha te mondjuk elutazol, és nem tudod magaddal vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!