Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megfogalmazná nekem valaki?...

Megfogalmazná nekem valaki? Tenyésztő és szaporító szavakat?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 09:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
De "hál istennek" Józsi bácsi be tud ballagni a legközelebbi menhelyre és tud hozni onnan kutyát, ingyen. A fajtatiszták tenyésztését meg csinálják azok akik értenek hozzá. Ezen mit olyan nehéz megérteni? Miért kell elkorcsosítani egy fajtát a hozzá-nem-értéssel??? Csak mert igény van az olcsó fajtatisztákra? Arról hallottak már az ilyenek, h olcsó húsnak híg a leve? A kutyáknál ez hatványozottan igaz.... De Magyarországon nem lehet elvárni ezt az értelmi képességet, hisz még mosógépet is körültekintőbben vesznek mint kutyát.
2011. ápr. 26. 11:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Kedves "A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:57"

Tudod régen a nők otthon szültek, igaz jó pár meghalt közülük és ha az anya túl is élte azért szülhetett még 7-8 gyereket, hogy esélyesen 2-3 élve felnőjön, a beteg/fogyatékos gyereket megölték vagy kitették de hát ugye hulljon a férgese.

A kutyánál is ez egy szülés és ugyanúgy kell kezelni mintha ember szülne. A komplikációk kb ugyanazok lehetnek mint az embernél. Menj nyugodtan el egy haszonállat tenyésztő telepre ahol az értékes vonalú lovakat marhákat ugyanúgy UH-val nézik, az ellésnél szintén segítenek az állatnak. Megdöbbentő módon ha nincs teje az anyának vagy nemelég erős a kicsi akkor szintén tápszerezik az újszülöttet.

Ma kicsin országunkban nem hiszem, hogy Józsi bácsinak nagy megterhelés kutyát szerezni és azt se, hogy majd azon kell aggódni, hogy nincs elég keverék kutya a menhelyeken.

2011. ápr. 26. 12:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Akkor most le vagyok pontozva? :)

Az embereket ne hasonlítsuk már. Amúgy igen, többen születnek élve, de egyúttal több a pánikbetegség, depresszió, érelmeszesedés, rák, túlsúly, szemproblémák.

A tenyésztőtől vett macskám makkegézséges, de a kint futkozó átlagmacskákat sokkal erősebbeknek mondanám. Az enyémnek már a dédanyja sem látott élő egeret. Ha kitenném, valószínűleg elpusztulna, mert generációk óta Royal Caninhoz és szobahőmérséklethez szokott. Szóval szerintem leszólni azokat, akik nem akarnak résztvenni ebben az ellenadaptációban, vagy hogy nevezzem, butaság.

2011. ápr. 26. 13:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Az a butaság h vannak emberek akik fajtatiszta kutyát akarnak - mert azoknak lehet előre ismerni a tulajdonságaikat, méretüket, kinézetüket stb - de azt, amiért egy fajtatiszta kutya generációkon keresztül tudja hordozni ugyanezeket a tulajdonságokat azt már nem akarják megfizetni. Így születik egy rakás agresszív és/vagy félős golden, lövésfélő (manapság értsd: vihar, villámlás, dörgés) vizsla (mert bizony a lövésállóság örökletes dolog), örökletes betegségektől terhelt labrador, német juhász, boxer stb.... (amit a természet nagyon gyorsan kiszelektálna, ill. egy jó tenyésztő szűrésekkel, de a tudatlan szaporítók pároztatják az ilyen kutyáikat is)

Ez a probléma. Nem az h nem mindenki akar csak fajtatiszta kutyát. Szíve joga. Nekem is keverékem van. De attól még tudom, h ha fajtatisztát akarnék venni, akkor mire kell odafigyelni, és kik azokat akiket nagy ívben el kell kerülni, mert a tőle vásárolható (játszótéri) fajtatiszta kutya csak nyomokban hordozza az adott fajta jellegzetességeit, tipikus jellemvonásait.

2011. ápr. 26. 13:14
 15/15 anonim ***** válasza:

ugye tudod, hogy csupa civilizációs betegséget soroltál fel? Nem azért meszesedik el valaki ere, lesz túlsúlyos stb mert túlélte élete első 5 évét. Az, hogy a depresszió öröklődő vagy szocializációs betegség e arról meg vitatkozhatnánk. Azok amiket itt felsoroltál mind olyanok amik nem a gyerekekre, fiatalokra jellemző.

Nekem skótom is van, már Viktória királynő óta nem terelnek birkát a fajtával és az enyém mégis képes rá pedig tiszta francia vonalú kutya ahol ugye a szőrminőségre, arckifejezésre tenyésztenek. Teljesen egészségesek a kutyáim köszönik szépen.

Ami meg a keverék kutyák egészségét illeti...hát nem lennék ebben annyira biztos. A 90 es évek végén végeztek az USA ban egy átfogó közel 2000 kutyára kiterjedő vizsgálatot amiben a keverék kutyák genetikai betegségeit, csípőízületi DP-t és szembetegségeket vizsgáltak. Hát meglepő módon nemsokkal egészségesebbek mint fajtatiszta társaik sőt van ahol több fajtának a keveréke halmozottan hordozta a problémákat. Persze nagyobb genetikai variáció van ugye náluk de ez semmire se garancia. Nagymamám 3 tacsi keveréke közül egy térdkalács ficamos, egy szürke hályogos, apám német juhász-labi-kitudja milyen keveréke brutál csípő ízületi Dp-s még csak 3 éves de már nem tud járni...szóval nem tenném le a voksot a keverékek egészsége mellet, főleg úgy, hogy az én "agyontenyésztett" kutyáim csípő Dp mentesek, genetikailag mentesek szembetegségekre.

2011. ápr. 26. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!