Milyen kutyák ezek? Engedelmesek? Melyik a könnyeben tanítható?
3 kutya tetszik :
West Highland White Terrier
Bichon Havanese
Máltai Selyemkutya
Sokat törődnék velük házban tartanám!
A Westi-re nagyon oda kell figyelni, mert ugyebár terrier, és makacs lehet. Ha korán elkezded tanítani sok mindenre meg lehet tanítani.
A Havanese és a Máltai is okosak. Mivel imádnak az emberek kedvében járni könnyen lehet őket idomítani.
Összességében mind a három elég okos kutya.
Viszont: a Westit többet kell a szabadba engedni mint a másik kettőt!
Tudom, hogy a felsorolások közt nincs ott, de
a bichon bolognese nem tetszik? :)) Sokkal jobban ajánlom!! :)) Nagyon okos kutya :) Könnyen tanul :)
(A panellakásos vagyok)
És ezt írják a westiek betegségeire:(mert ugyebár beteg is lehet egy kutya,nem mindig egészséges)
Előfordulnak öröklődő hibák, számolni kell azzal, hogy számos öröklődő betegség sújtja a Westi fajtát. Szelektív tenyésztési programmal csökkenthető lenne a betegségek előfordulási esélye, teljesen azonban nem küszöbölhető ki. Diszplázia: elégtelen vérellátás a csípőízület egyik oldalán, emiatt a combcsont felső része károsodik, rosszabb esetben elhal. 4-12 hónapos korban jöhet elő a betegség, amelynek jele, hogy a kölyökkutya húzza a lábát. Műtéttel gyógyítható. CMO: állkapocs elmeszedése, megvastagodása.
Fájdalmas a száj kinyitása, a rágás, a fájdalom miatt előfordulhat, hogy a kiskutya nem tud enni és inni. Állatorvoshoz kell fordulni, rendszeres szteroid injekciókkal kezelhető lehet a betegség. Fiatal, kölyköknél jöhet elő a betegség. Farkastorok: újszülött kutyáknál a szájpadlás nem zárt, rés van az orrüreg és a szájüreg között. Rézmérgezés: májat támadó örökletes betegség. Köldöksérv: csomó a köldök mellett, a gyomor egy része kitüremkedik a hashártya egy résén át.
Egyheréjűség vagy rejtett heréjűség: a kölyök egyik vagy mindkettő heréje nem ereszkedik le a herezacskóba, fennmarad a hasüregben. Allergia: a fajta nagyon gyakran kényes a táplálékra, ebben az esetben többnyire csirke, pulykahús kerülendő. Szem probléma: a szem nem termel elegendő könnyet, ezért folyamatosan gyulladt.
Én a másik kettő kutyára meg nem találtam ennyi betegséget.Persze,biztosan van nekik is valamilyen,de azokat nagyon nem találom.(persze a törések meg balestek fajtól függetlenek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!