Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyák ezek? Engedelmes...

Milyen kutyák ezek? Engedelmesek? Melyik a könnyeben tanítható?

Figyelt kérdés

3 kutya tetszik :

West Highland White Terrier

Bichon Havanese

Máltai Selyemkutya

Sokat törődnék velük házban tartanám!

2011. ápr. 22. 12:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A Westi-re nagyon oda kell figyelni, mert ugyebár terrier, és makacs lehet. Ha korán elkezded tanítani sok mindenre meg lehet tanítani.

A Havanese és a Máltai is okosak. Mivel imádnak az emberek kedvében járni könnyen lehet őket idomítani.

Összességében mind a három elég okos kutya.

Viszont: a Westit többet kell a szabadba engedni mint a másik kettőt!

2011. ápr. 22. 12:13
 2/13 A kérdező kommentje:
Egész nap kint lehet az udvaron akármelyik ha akar szép nagy udvarunk van füves az egész ellene ott:D
2011. ápr. 22. 12:15
 3/13 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy a felsorolások közt nincs ott, de

a bichon bolognese nem tetszik? :)) Sokkal jobban ajánlom!! :)) Nagyon okos kutya :) Könnyen tanul :)

2011. ápr. 22. 12:15
 4/13 A kérdező kommentje:
de tetszik az is:)
2011. ápr. 22. 12:18
 5/13 anonim ***** válasza:
Na, akkor azt a fajtát is ajánlom, de hogy a kérdésedre válaszoljak, mindegyik kutyus nagyon aranyos, és okos, de inkább a bichon havanese :D
2011. ápr. 22. 12:19
 6/13 anonim ***** válasza:
Én a helyedben agnesgirl-re hallgatnék.És ha őszinte akarok lenni,szerintem a máltai és a havanese között válogass,mert a terrier,amit kinéztél,szerintem nem éri meg.Igaz,hogy én panelházban lakom,de egy szomszédnak van ilyen kutyája,és nagyon kis morcos kutya,vicsorít,stb.... Én félek ettől a kutyától :D
2011. ápr. 22. 12:21
 7/13 A kérdező kommentje:
és melyik bír ki több időt a gazdi nélkül?:P
2011. ápr. 22. 12:22
 8/13 anonim ***** válasza:

(A panellakásos vagyok)

És ezt írják a westiek betegségeire:(mert ugyebár beteg is lehet egy kutya,nem mindig egészséges)

Előfordulnak öröklődő hibák, számolni kell azzal, hogy számos öröklődő betegség sújtja a Westi fajtát. Szelektív tenyésztési programmal csökkenthető lenne a betegségek előfordulási esélye, teljesen azonban nem küszöbölhető ki. Diszplázia: elégtelen vérellátás a csípőízület egyik oldalán, emiatt a combcsont felső része károsodik, rosszabb esetben elhal. 4-12 hónapos korban jöhet elő a betegség, amelynek jele, hogy a kölyökkutya húzza a lábát. Műtéttel gyógyítható. CMO: állkapocs elmeszedése, megvastagodása.

Fájdalmas a száj kinyitása, a rágás, a fájdalom miatt előfordulhat, hogy a kiskutya nem tud enni és inni. Állatorvoshoz kell fordulni, rendszeres szteroid injekciókkal kezelhető lehet a betegség. Fiatal, kölyköknél jöhet elő a betegség. Farkastorok: újszülött kutyáknál a szájpadlás nem zárt, rés van az orrüreg és a szájüreg között. Rézmérgezés: májat támadó örökletes betegség. Köldöksérv: csomó a köldök mellett, a gyomor egy része kitüremkedik a hashártya egy résén át.

Egyheréjűség vagy rejtett heréjűség: a kölyök egyik vagy mindkettő heréje nem ereszkedik le a herezacskóba, fennmarad a hasüregben. Allergia: a fajta nagyon gyakran kényes a táplálékra, ebben az esetben többnyire csirke, pulykahús kerülendő. Szem probléma: a szem nem termel elegendő könnyet, ezért folyamatosan gyulladt.

Én a másik kettő kutyára meg nem találtam ennyi betegséget.Persze,biztosan van nekik is valamilyen,de azokat nagyon nem találom.(persze a törések meg balestek fajtól függetlenek)

2011. ápr. 22. 12:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Hogy mennyit bírnak ki gazdi nélkül,az nem igazán fajtól függő.Attól függ,mennyire szeretnek.
2011. ápr. 22. 12:26
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
nagyobb testűben nem gondolkodtál???engem az idegbaj kerülget amikor az éles hangjukon elkezdenek visítva ugatni,persze nem vagyunk egyformák...legjobban a magyar vizslát tudnám ajánlani,nagyon hálás,okos,egyszerűen olyan szép lelkük van,imádom őket,vagy esetleg erdélyi kopó bár vele több gond van ,iszonyat makacs,de nagyon játékos,kedves kutya...
2011. ápr. 22. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!