Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért istenítik ennyire a...

Miért istenítik ennyire a Border Collie-t?

Figyelt kérdés

Szerintem is csodálatos fajta a Border Collie,de számomra kissé túlzás,hogy már mindenki azt ajángatja egynásnak,mert az a világ legokosabb kutyája.Abba nem gondolnak bele,hogy nem magától tanulja meg a dolgokat??TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Én most csak a környezetemben-és az olvasottak-alapján írok ide.

Egy tapasztalatlan kutyás eldöntötte,hogy neki kell egy kutya MOST azonnal.Feltett itt egy kérdést,persze mindenki mondta,hogy Border..ő megis vette ,már MÁSNAP!

(természetesen szaporítotól).. mikor még kicsi volt pár hétig elvolt vele,de aztán jöttek a gondok,rájött,hogy nem olyan egyszerű és vinni kéne sétálni,mert rombolja a kertet,mert nem mozog eleget,na mindegy sorolhatnám még az lett a vége,hogy elvitte a menhelyre én fogadtam be míg nem lett neki egy gondoskodó gazdája,szerencsére hamar talált egy olyan gazdit aki gondoskodik róla és szoktam látni itt a ház előtt és hatalmas fejlődésen ment át (a kutya),de én annyira sajnáltam.

Most ez csak egy példa volt.Ne értsetek félre,tényleg tisztelem ezt a faját és nem vagyok ez ellen,de ugyan,miért kell MINDENKINEK ajálgatni??

Nem lesznek így elszaporítva,hogy mindenki ilyen faját vesz?? :(

2011. ápr. 22. 11:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

MIKOR MONDTAM,HOGY BUTÁK?

MONDOM AZT TERJESZTIK!

Kicsit olvass vissza :)

Nekem beagle keverékem van (mentet) és olyan 1-2 évesen találtuk meg SEMMIT nem tudott,a pórázról ugrált és már 3 éve nálam van,olyan ragaszkodó,hogy egy idegen elhúzni nem tudná tőlem,de még füstölt csontot is dughatna az orra alá se menne vel,póráz nélkül úgy jön melettem,mint egy kisangyal,pedig egyik kutyámat se viszem póráz nélkül SOHA,csak elengedni szoktam,de ő.

Szerintem is nagyon okos kutyák..

2011. ápr. 22. 13:25
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

13:13

na nem hiszem én h a beagle okosabb mint a berni pásztor:)

nekem az van de ilyen okos kutya fajtát nem igen láttam még..

2011. ápr. 22. 14:48
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Az American Kennel Club* (AKC) felmérése alapján:

1.Border Collie

2.Uszkár

3.Német juhász

4.Golden Retriver

5.Pinscher

6.Sheltie

7.Labrador Retriver

8.Papillon

9.Rottweiler

10.Ausztrál pásztorkutya

Ezek az okos kutyák, de lehet brit kutató más eredményre jutottak volna :-)

2011. ápr. 22. 15:30
 14/20 A kérdező kommentje:

ma 14:48 szerintem meg úgy,hogy nem ismered a kutyát NE nyílváníts ki ilyet,mert lehet,hogy meglepődnél (nem biztos) :)

Miaz,hogy ezek az okos kutyák?

És a többi fogyatékos vagy mi?pff

2011. ápr. 22. 17:11
 15/20 anonim ***** válasza:
Nekem francusom van, na az igazán buta, de a hasát imádja és kajával remekül motiválható. Amúgy mit számít, hogy milyen okos egy kutya? Én így is imádom, le nem cserélném semmi más "okosabb" fajtára.
2011. ápr. 22. 21:50
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem vizslám van és egy pulim! :) Legalább magyar kutyák, nincsenek túltenyésztve :))) Ja és IMÁDOM Őket!
2011. ápr. 22. 23:38
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

én spec nem kedvelem a bordert :D

mármint kutyaként persze, aranyosak, szépek, de nekem sose kéne. ismerek rengeteget testközelből is, éveken át sétáltam együtt boderesekkel, szóval van rálátásom, és nekem valahogy nem jön be ez az érzékenység... nekem ez túl "puha".

2011. ápr. 23. 07:50
 18/20 anonim válasza:
nem mindenki szeretheti a bordert de ahhoz sajnos túl sokan hogy túl legyen tenyésztve :( nekem papillonom van és imádom tényleg igazán intelligens de nem csak ezt szeretem benne :)
2011. ápr. 23. 12:59
 19/20 anonim ***** válasza:

13:13 vagyok.

Bocs kérdező, úgy fogtam fel, hogy szerinted elbutult már a fajta a szaporítás miatt.

14:48, de igen azt mondom, hogy az én beagleöm sokkal okosabb, mint a berni pásztorok. Többet is ismerünk, szóval tapasztalatból mondom.

Bár lehet, hogy az én kutyám ritka okos beagle, de mindenki agyondícséri, és csak ámuldozik össze-vissza.

2011. ápr. 23. 17:55
 20/20 anonim ***** válasza:
Az emberek mostanában úgy cserélik a kutyájukat mint ruhákat egyik pillanatban még a golden retriver amikből sajnos egyre több az agressziv egyed a másikban pedig már szegény bordekkel történik ugyan ez. Nem csodálom hogy egyre több fajtatiszta kutyát látok menhelyen szenvedni. És nincs ilyen hogy okos kutya természetesen vannak könnyebben tanuló fajták az ilyenek általában munka kutyák de nincs ilyen hogy hüje kutya. Mostanában a yorkie és egyéb kisebb testű kutya az ugymond divat pár év múlva mikor ezeket a fajtákat tönkre tették valami mást szemelnek ki maguknak az emberek ezzel ösztönözve a szaporítókat egy másik fajta tönkre tételére
2011. ápr. 25. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!