Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért istenítik ennyire a...

Miért istenítik ennyire a Border Collie-t?

Figyelt kérdés

Szerintem is csodálatos fajta a Border Collie,de számomra kissé túlzás,hogy már mindenki azt ajángatja egynásnak,mert az a világ legokosabb kutyája.Abba nem gondolnak bele,hogy nem magától tanulja meg a dolgokat??TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Én most csak a környezetemben-és az olvasottak-alapján írok ide.

Egy tapasztalatlan kutyás eldöntötte,hogy neki kell egy kutya MOST azonnal.Feltett itt egy kérdést,persze mindenki mondta,hogy Border..ő megis vette ,már MÁSNAP!

(természetesen szaporítotól).. mikor még kicsi volt pár hétig elvolt vele,de aztán jöttek a gondok,rájött,hogy nem olyan egyszerű és vinni kéne sétálni,mert rombolja a kertet,mert nem mozog eleget,na mindegy sorolhatnám még az lett a vége,hogy elvitte a menhelyre én fogadtam be míg nem lett neki egy gondoskodó gazdája,szerencsére hamar talált egy olyan gazdit aki gondoskodik róla és szoktam látni itt a ház előtt és hatalmas fejlődésen ment át (a kutya),de én annyira sajnáltam.

Most ez csak egy példa volt.Ne értsetek félre,tényleg tisztelem ezt a faját és nem vagyok ez ellen,de ugyan,miért kell MINDENKINEK ajálgatni??

Nem lesznek így elszaporítva,hogy mindenki ilyen faját vesz?? :(

2011. ápr. 22. 11:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Már vannak szaporítva. A border őrület már évek óta tart, én már tiltottam ki csoportból nem egy bordert, agresszivitás,ideggyengeség miatt. Csak külön lehetett foglalkozni velük, de soha nem lesznek "normális" borderek
2011. ápr. 22. 11:41
 2/20 anonim ***** válasza:
Szerintem te is túlmisztifikálod a bordert. Unalmas már hogy mindenki úgy állítja be hogy ezt a kutyát lehetetlen tartani. Ahhoz képest elég sokan tartják, gyerekek, öregek, kövérek stb... És működik nekik. Akik nem bírnak vele azok nagy valószínűséggel más kutyával sem bírnának, lehet hogy épp más ok miatt, de nem... Amúgy szerintem is unalmas hogy mindenkinek őt ajánlgatják.
2011. ápr. 22. 11:42
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Már el van cseszve a fajta...

Ez ugyanolyan h a 90es években mindenkinek német juhász, rottweiler és spániel kellett. Ezek a fajták megszívták. Rengeteg beteg, agresszív, félős stb. egyed született.

A 2000es évek elején a golden, labi (ki vannak a kiáltva az "ideális családi kutyának", mindenki csak azt nyomatja h kisgyerek mellé csak retrievert...blabla), beagle (cuki rajzfilm tekintetű üngyürü püntyürű....KOPÓ!!) lett a sláger. A sorsuk ugyanaz.

Az elmúlt években a bischonok, yorkik, bulldogok a divatkutyák. Nap mint nap látható h mi lett velük...

Most jön a border collie (és ahogy észrevettem az aussie)... mert azt hiszik ha megveszik a "világ legintelligensebb" kutyáját, akkor ők különlegesek lesznek és még a kutyakiképzéssel sem kell törődniük. Könnyen kitalálható h mi lesz velük pár év múlva és h hány border és keveréke lesz menhelyeken (a fajtamentők már most sem győzik). A legszebb az egészben h olyanok ajánlgatják akiknek az életben nem volt borderük.

Az emberek buták, felelőtlenek. Egy mosógép vásárlást jobban átgondolnak mint egy kutyáét.

2011. ápr. 22. 11:46
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Hú mennyire igaza van az előttem szólónak. Csak helyeselni tudok.
2011. ápr. 22. 11:48
 5/20 anonim ***** válasza:
Azért szerintem kétféle divat van. Az egyik az átlag embereké. És ott nem a border a legdivatosabb, hanem a beagle, német juhász stb. És a kutyásoké, versenyzőké. Na ott a legdivatosabb a border. De persze attól mert kutyások még nem kell mindegyiknek border...
2011. ápr. 22. 11:51
 6/20 A kérdező kommentje:
Tudjátok mit ne az én kérdésemet olvassátok inkább a ma 11:46 válaszát :)
2011. ápr. 22. 11:52
 7/20 A kérdező kommentje:

Nem tudom,szerintem a beagle már nem olyan "divat"..sajnálatos modón elég gyorsan váltogatják ezeket a kutyákat.. :/

A beagleről meg már mindenki azt mondja,hogy nagyon buta kutyák,makacsok és miért?

Mert bejött a divatba és mindenkinek ilyen kelett aztán mikor látták a sok butus beaglet akkor elterjedt,hogy makacs-buta kutyák csak abba nem gondoltak bele,ogy miért lett olyanok amilyenek??!!

szomorú..

2011. ápr. 22. 11:54
 8/20 Lexus999888 ***** válasza:
0%
Az emberek nem divatból vesznek kutyát hanem hogy szeressék!!És a beagle igenis egy nagyon aranyos és inteligens kutya!!
2011. ápr. 22. 12:06
 9/20 A kérdező kommentje:
Utolsó: jó lenne ha így lenne...
2011. ápr. 22. 12:09
 10/20 anonim ***** válasza:
51%

Egyetértek veled, kivéve hogy a beagleök butuskák.

Az enyém jobban teljesít kutyasuliban, mint a többi "okos" fajta (németjuhász, berni pásztor, amstaff stb...), szóval kérlek ne általánosíts már, mert rosszul esik...

2011. ápr. 22. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!