Akitát vagy közép ázsiai juhászt vegyek?
Az egy dolog, hogy tetszik! Az akitához nagyon sok tapasztalatra, megingathatatlan határozottságra van szükség.
Ha még ezelőtt nem volt kutyád, vagy nincs sok tapasztalatod benne, akitát felejtsd el és a KÁJ helyett keress másikat.
Nekem az akita szimpatikusabb. De csakis a japán. ^^ Az amerikainak szerintem olyan mű feje van... Remélem ezzel nem sértettem meg senkit. :DD
Egyébként az akitát sem kell félteni, ő is nagyon erős és kemény kutya. Régebben sokszor használták rendőrkutyának, de elég makacs természete van, szóval nem a legkönnyebben kezelhető kutya.
"annyi különbséget találtam köztük hogy a juhász erősebb"
akkor tanulj róluk még egy keveset... -.-,
hadd döntsem már én el hogy hány kutyát tartsak
jellembelileg nincs különbség köztük,egygazdás,hűséges harci és vadászkutyák mindketten.ennyit erről,aki tudott normálisan válaszolni annak köszönöm
az ázsiai vadászkutya?
harcikutya igen - egy bizonyos vonala, amit egyébként Mo-n oly sokan tartanak, és eredetileg pásztorkutya, nyájőrző, ilyet is találni az országban, csak kevesebb van belőle.
az egygazdás dolog sem igaz (ez valami új trend itt a gyk-n?), mivel az ázsia - normál esetben - a család minden tagjának szót fogad, mindannyiukat védelmezi. pásztorkutyaként máshogy viselkedik a saját területén, mint a semlegesen, tartható falkában... meg még van egy rakat olyan tulajdonsága, ami merőben különbözik az akitáétól.
szóval igen, tanulj még a fajtákról, SOKAT, mielőtt kutyavásárlásra adnád a fejed...
nem kimondottan vadász,de az ösztönei megvannak hozzá,mert:Sokáig a turáni tigris és leopárd is ellenfele volt a közép-ázsiainak, napjainkban „csak” a medve, a hiúz és párduc. A hiénák és sakálok mellett természetesen elsődleges ellenség a farkas.
és egygazdás mert: [link] (jelleménél 2. bekezdés)
elhiheted hogy nem hasra ütöttem és kinyögtem két kutyafajtát,rengeteget gondolkodtam rajta,és ez a két fajta maradt,de ezek közül nem tudok dönteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!