Kuvasz ápolás, de hogyan?
Van egy kuvasz kiskutyusunk, s szeretném fürdetni(hetente 1-szer csak, mikor jó idő van) meg fésülgetni(hetente legalább 2ször),de a fésülgetésről azt rebesgetik, hogy ezáltal elveszítené a göndörnek kinéző szőrét, pedig én simogatni szeretném, kényeztetni.
Tudom, azt olvastam sok helyen, hogy igénytelen tartás, nem kell vele sokat bajlódni, de én szeretnék sokat bajlódni vele, hiszen az első kiskutyusom( Nálunk már volt kuvasz. )Tippek? S még mielött bárki is megkérdezné, a googlét is tanulmányozom.
A kuvasz szőrzete pontosan arra van kitalálva hogy ne kelljen fésülni. Ettől függetlenül egy sima kefével hetente párszor átszaladhatsz rajta, rossz nem lesz neki tőle. :o)
Hetente egyszer megfürdetni pedig nagyon rossz ötlet, rövid úton tönkre megy a kutya bőre, szőre, mindene. Legsűrűbben félévente fürdesd. Ha sáros lesz, vagy belekerül valami kosz fél éven belül, akkor is inkább csak sampon és bármi ilyesmi nélkül öblítsd le.
Teljesen érthető a viselkedésed,szeretnéd a kiskutyusodnak a lehető legjobbat,ez a jó gazdira vall :) Egy tanács:azért annyira ne kényeztesd el,mert akkor szemtelenek is lehetnek a kutyusok és akár hamissá is válhatnak. A lényeg:Én ennek a cikknek hiszek(ezt írja):
,,A máltai pincsi és a yorkshire terrier fejszőrét azért szokták és szükséges átkötni masnival, hogy ne kopjon le feje tetejéről a hosszú szőrzet. Ezek ápolásához a rendszeresebb évi 4-5 fürdetés is hozzátartozik. Az itt felsorolt fajták ápolási eszköze a speciális fésű.
A kuvasz, a collie a bernáthegyi, az újfundlandi, a pireneusi hegyi kutya szőrápoló eszközei megegyeznek az előző fajták eszközeivel. A hosszú szőrű fajták évente kétszer, ősszel és tavasszal váltják szőrzetüket."
A yorki meg ezek nemlényegesek ,csak a szöveghez tartozik , tehát lehet fésülni a kuvaszt,sőt kell speciális fésűvel és 4-5 fürdetéssel egy évben :)
Minálunk tyúkok meg minden állat van, s ez miatt össze vissza pottyantanak, ami engem pl azért zavar, hogy a kiskutyus szőre olyan lesz. Nem szívesen símogatom amikor egy tyúkszar vigyorog ki nekem a szőréből.
Sajnos a tyúkokat elzárni nem tudjuk különféle okok miatt..:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!