Mármint tudom h hogy néz ki +minden...de a természetükre lennék kivácsi...Pl ezekre h: Könnyen be lehet őket tanítani alap dolgokra(ül,fekszik,marad,hozd vissza)
És "h bírják a gyerekeket", mert van 3gyerek is a családban és nem szeretném ha baj történne
Lehet a beagle szófogadó és konok, szófogadatlan kutya is.
Ami a lényeg nem elsőkutyás eb! Akinek van tapasztalata a kutyákkal, kiképzéssel, vadászkutyákkal annál csodás kutya. Akinek nincs nagyon meg fog küzdeni vele, ha az elejétől nem konzekvensen, kutyaovoval, kutyasulival, szakember segítséggel neveli.
(Ez persze nem csak a beagle-re igaz, hanem sok más kutyafajtára is.)
Ezért vannak kifejezetten "elsőkutyás" fajták, akik könnyebben nevelhetőek, jobban tolerálják a gazdi tapasztalatlanságát.
2009. márc. 4. 07:55
12/15 anonim válasza:
Nekem 2 van. Nagyon könnyen tanítható, az más kérdés, hogy máskor meg teszi-e amit kérsz, de kajáér szinte bármit megcsinál. És a beagle nagyon szereti a gyerekeket és nem bántaná őket. Nézd meg az oldalam és olvashatsz még róluk. Még nincs kész, de haladok:
Nekem van egy beagle 6 hónapos kiskutyám (én 12 éves vagyok,és nekem ő a 2. kutyám előtte extra mini Yorkim volt,de ez most mindegy)Szerintem borzasztó okosak 1 hét allatt megtanulta azt h ül,ma már tudja az ül,marad,pacsi,köszönöm,nyugszik,ugrik,és egyáltalán nem vittem túlzsba a tanítást egyszerűen érzi h mennyire szeretem és megtudjuk éreni egymást ennek segítségével jólkijüvünk egymással.Ja és hogy nem szereti a gyerekeket ez nem igaz hát h én is gyerek vagyok és volt hogy átjött hozzán négy gyerek(velem együtt öt)abból ketten 12 évesek voltunk,egy 6 éves,egy 4 éves,és egy 1,5 éves és nem akkartak haza menni mert annyir jót játszottak a kutyával.
2009. márc. 8. 12:30
14/15 anonim válasza:
Nekem kettő beagle kutyám van . 1 fiú (Foltos)
1lány ( Nelly ) Nekem alap dolgokat nagyon könnyen megtanultak , egy hét alatt megtanultak feküdni , ülni .
A hozd vissza-t nem szeretik. Amúgy okos fajta és el lehet vele boldogulni. Inkább kertes házba ajánlanám az udvarba.
Összevéve okos , de makacs. A gyerekekkel nagyon jól kijön . Ez tapasztalat , mert én is gyerek vagyok. Sőt gyerekekkel jobban kijön , mint felnőtekkel .
További infó:
www.beagle_kutyak.mlap.hu
2010. jún. 23. 13:35
15/15 anonim válasza:
Nekem is van egy Beagle fajtájú kutyám, idén lesz 2 éves. Szerintem nagyon sok a tévhit a Beagle kutyákkal kapcsolatban, természetesen van köztük igaz is. Például amióta én hallottam hogy a Beagle szökős fajta eszembe sem jutott levenni róla a pórázt.Szerintem s Beagle kutyákkal az az alapvető probléma hogy mindent( szó szerint mindent) megesznek. A papírzsebkendőtől elkezdve a kerítésig mindnet megrágnak. Az én kutyám, amikor olyan 5 hónapos volt nagyon beteg lett. Kiderült hogy azért mert megette apukám egyik sapkáját. De az egész család azt hitte hogy itt a vége és nagyon sokat sirtam. De másnap a kutyám ugyanolyan volt mint az előtt, mintha kicserélték volna. Tehát a Beagle nagyon szívós állat. beagle szrintemis makacs, de ha ételről van szó szinte bármit meg lehet neki tanítani. Az enyém például ezeket tudja: ül, fekszik, pacsit, hempereg, beszél(ugat), fordul, takard el a szemed, keresd meg a jutalomfalatot,melyik kezemben van a jutalom, hol a cica?, pitizz... Ezeket csak azért irtam le hogy megcáfoljam azt a tényt miszerint a Beagle kutyákat nehezebb idomítani, mert szerintem épphogy sokkal könnyebb. Én mindenkinek ajánlom a Beagle kutyákat ugyanis nagyon hálásak, nagyon szeretik a gyerekekrt(én 14 éves vagyok) és természetesen nagyon hűségesek. ÉS én egy percig sem bántam meg hogy ezt a faját választatottam, ja és nekem ő az első kutyám:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!