Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Milyenek" a beagle kutyák?

"Milyenek" a beagle kutyák?

Figyelt kérdés

Mármint tudom h hogy néz ki +minden...de a természetükre lennék kivácsi...Pl ezekre h: Könnyen be lehet őket tanítani alap dolgokra(ül,fekszik,marad,hozd vissza)

És "h bírják a gyerekeket", mert van 3gyerek is a családban és nem szeretném ha baj történne

2009. márc. 3. 21:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem ismerem ezt a fajtát, de itt hátha találsz olyan forumot, ahol a beagle kutyák gazdijai írnak.

[link]

2009. márc. 3. 22:10
 2/15 anonim ***** válasza:
45%
Nehezen tanítható, makacs kutyák. Viszont rendkívül barátságosak, játékosak. Én nagyon bírom őket, de makacsságuk miatt nem tartanék ilyen kutyát, főleg nem első kutyának.
2009. márc. 3. 22:14
 3/15 anonim ***** válasza:
70%
Első kutyának semmiképp de másodiknak is csak akkor ha mazochista vagy:) Ezek vadászkutyák, roppant makacs állatok. Nehezen képezhetők, nagyon fegyelmezetlenek és nem olyan "bújós" fajta ha érted mire gondolok. Olyankor hízeleg ha NEKI van hozzá kedve. Gyereknek nem ajánlanám, első kutyának sem. Okosak amúgy, nem rossz színben akarom feltüntetni de nem olyan a természetük, amilyet a külsőből és a tekintetükből gondolnál.
2009. márc. 3. 22:33
 4/15 anonim ***** válasza:
87%
Nem az a fajta, aki elviseli három gyerek nyúzási igényeit, ebben biztos lehetsz. Bármilyen kutyát választasz, kell egy olyan hely neki, ahová elvonulhat ha unja a nyüstölést és oda a gyerekek nem mehetnek utána. ez az egészséges együttélés alapja:) Nagyon nehéz megtanítani bármire is ezt a fajtát. Nem mintha buta lenne, sőt. Inkább, mert nagyon makacs, öntörvényű. Menhelyen dolgozom, van tapasztalat:) Magyar vizsla, bordói dog, bernáthegyi, retriverek. Leonbergi, ilyesmi. A nagytestűek általában sokkal jobban kijönnek a gyerekekkel. A legkönnyebb a retrivereket tanítani ha ez is számít. Bármilyen nemű de főleg ha kan, feltétlen ivartalanítsd.
2009. márc. 3. 22:53
 5/15 anonim ***** válasza:
57%

Nekem van beaglem, egy 3 éves kislány nyúzza nap mint nap, és a kutyám nem ellenkezik, nem harap. Én könnyen megtanítottam az ül, fekszik marad és a gyere parancsokra.

Tök az ellentéte annak amit mondtatok.

Kár, hogy néhányan úgy veszik fel, hogy makacs. A kutya olyan, amilyenre a gazdája neveli.

Sok beagle-t ismerek, egyik sem szökős, pedig azt mondják róla, és még kutyaiskolába sem jártak.

Ennyi! Szerintem lehet venni gyerekek mellé, ha kiskorában hozzászoktatod, kedves lesz velük. nem az 1. kutyám, de imádom, és esténként velem alszik, reggel sír ha suliba megyek, ragaszkodó és bújós.

Az én kutyám ilyen kakukktojás lenne?!

Sly

2009. márc. 3. 23:11
 6/15 anonim ***** válasza:

A beagle intelligens, jó idegzetű eb, melyet végtelen türelem és a gyerekek rigolyái iránti megértés jellemez. Legendásan szelíd fajta. Kiváló tulajdonságai az évszázados tudatos tenyésztő munka eredménye. Korábban a kennelekben nagyszámú kutya élt együtt, így kiemelt szempont volt az agresszivitástól teljesen mentes és a falkarangsor iránt érzéketlen egyedek tovább tenyésztése. Sokoldalú jó tulajdonságainak hála (jó orrú, kiváló tájékozódó képességű, nyugodt, kiegyensúlyozott és kitartó), a legkülönbözőbb tartási igényeket is kielégítheti. Fontos azonban megjegyezni, hogy későn érő fajta, ezért ne bánjunk vele soha igazságtalanul, ne bántsuk fölöslegesen.

Gyorsan és könnyen tanul, feltéve, hogy pozitív megerősítést kap. Ez alatt azt kell érteni, hogy a túlzott fegyelmezés, a következetlenség a beagle-ből konokságot, makacsságot vált ki. Sok gazda, pláne az „újkutyás” gazdák panaszkodnak arra, hogy kutyájuk nevelhetetlen, a fejükre nőtt. A probléma minden esetben a gazdában, illetve környezetében keresendő. A következetlenség (a gazda leszidja, a gyerekei megszeretgetik), a kutya folyamatos büntetése (a legkisebb „vétségért” is verést kap) felébreszti a beagle konok énjét, melynek nagy hasznát veszi a vad követésénél, de kellemetlen lehet családi környezetben. Bár ezt a gazdák nem szívesen látják be, de ilyenkor nem a kutya a hibás. A nevelése során viszont a pozitív megerősítések segítségével szinte bármire megtanítható, egy dolgot kivéve: a beagle soha nem lesz házőrző. Jelzi az idegent, majd alaptermészetéből fakadó kedvességétől hajtva farkcsóválva szaglássza és ugrálja körbe.

wikipedia

2009. márc. 3. 23:19
 7/15 anonim ***** válasza:
66%
Nem kakukktojás de nem jellemző a viselkedése. Van egy bizonyos fajtajelleg, ami nem egészen ilyen. A kutya neveléssel tényleg korrigálható de a természetét nem tudod megváltoztatni. Ha így lenne, akkor lehetséges lenne a golden retriverből gyilkos területörző kutyát csinálni, vagy egy kaukázusiból terápiás kutyát. Szóval vannak kivételek de 3 gyerek mellé van sokkal jobb választás a biglinél. Ettől nem lesz ez a fajta rosszabb a többinél, egyáltalán nem.
2009. márc. 3. 23:21
 8/15 anonim ***** válasza:
66%

én bátran megvenném 3 gyerek mellé. Az elmúlt 10 vagy 15 évben egyszer is hallottad, hogy egy beagle megtámadott egy gyereket vagy valakit? Nem... akkor miről beszélünk?

Ha figyelsz a kutyára, és neveled becsületesen, nem lesz vele gondod. Szerintem.

Sly

2009. márc. 3. 23:37
 9/15 anonim ***** válasza:
72%
Nekem beagle kutyám volt,és bátran mondhatom,hogy gyerek mellé való mert imádják a gyerekeket.Sőt igényli a minden napi figyelmet.A nevelése már más kérdés...A saját feje után megy,és ha van kedve akkor engedelmeskedik de ettől függetlenül igazán tündéri még akkor is amikor nem hallgat rád.Csak néz a szemébe amikor megdorgálod....Amikor Angliába mentem kérdeztem az angolokat erről a kutyákról.A válasz találó volt."Ha egy beagle-nek azt mondod,hogy lábhoz,ő rád néz és azt mondja:..Jól van megyek már!!! majd folytatja azt amit eddig tett."Vagyis igazából nem a legszófogadóbb de a legjátékosabb,és igazán ki tudja mutatni hogy mennyire szereti a "családját"
2009. márc. 4. 01:09
 10/15 anonim ***** válasza:
53%
Kiegészíteném az előbbi mondatomat.Az angolok úgy probálták meg megmagyarázni,hogy milyen kutya a beagle,hogy képzeljem el,hogy mit mondana a kutya a hÍvó szóra.Amikor egy németjuhász kutyának mondod,hogy "lábhoz!" Az kiegyenesedik és IGENIS kiálltássál már melletted is áll.Ha beagle-nek mondod,hogy "lábhoz!" Ő is rád néz de ő ezt mondaná:Egy pillanat....mindjárt....várj egy kicsit..és ha szerencséd van és van nálad nasi akkor magadhoz csalogathatod....
2009. márc. 4. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!