Reggel nagyon rosszul volt a kutyánk, a doki azt mondta, nagyon rossz állapotban van: keringési elégtelenség és bélelzáródás. Reménykedjek még?
Adott neki háromféle injekciót, mi fecskendővel paraffin olajat itattunk(ezt írta elő), de még nem indult meg a bélmozgása, nem volt semmi "eredmény", se pisi, se kaki. Lábra állni nem tudott, és az injekciók óta úgy alszik, hogy nem is lehet felkelteni.
Azóta egyszer volt fent, akkor viszont már legalább próbált lábra állni (nem ment, de már az akarat megvolt benne), egyenesen aludt (nem C betűben feküdt, a görcstől), ivott bőségesen, és kapott egy pici párizsit. Reggel nyelni se tudott, lógott a nyelve, most magától ivott, bár csak a fejét tudta felemelni.
Most megint kezdi magát összehúzni, de nincs ébren (vagy nincs magánál) nem reagál a nevére, és furán veszi a levegőt, megfeszíti a lábait.
A doki azt mondta, ha délre (ami már elmúlt) nem lesz jobban, akkor altassuk el, hogy ne szenvedjen napokig.
Reménykedjünk még, hogy jobban lesz, és megszűnik a probléma magától? Meddig várjunk? Ez most azt jelenti (amit fent írtam), hogy javult, vagy csak hat még a fájdalomcsillapító?
Ha menthetetlen, nem szeretném még napokig kitenni ennek a fájdalomnak (látszott reggel, hogy borzasztóan szenved), és most olyan bizonytalan vagyok.
Felhívjam a dokit, telefonon erre tud nekem valamit mondani? (Mivel sajna ő sem jön ki ingyen, bevinni most nem tudjuk, nincs mivel, a rendelő a városban van.)
Bocs, ha hosszú lett, de most bármit megtennék egy "saját, 24 órás, és ingyenes" állatorvosért. :,(
Ezek szerint a kutyának nem volt bélelzáródása.
Tejet NEM adunk a kutyának (max. kecsketejet)
Lehetett kialakuló-és oldódó, beállt és oldódó, gyógyszerre oldódó, subileus és ileus jellegű bélelzáródás. Vagy gyomor "negyedcsavar" magyarosan.
Jól döntött a doki mikor nem kezdett azonnal kaszabolni, mert látott esélyt a konzrevatív kezelésben. Ez az ösztön és tudás, gyakrabban nem téved az ember de soxor igen.
Most jól sült el, 50%. Egy hétig nagyon kímélő menű.
Sajnos az emberek 90%-ának arra sincs pénze, hogy pl. fejbelövesse a kutyáját a helyi sintérrel, nemhogy ileus műtétre.
A nagyobbik baj, hogy akinek meg van, az tesz arra mi lesz az állatával, max. vesz másik ugyanolyat.
(akinek nem inge, nem veszi magára).
Örülök a gyógyulásnak, egy kardiológiai scant kellene az Egyetemen csináltatni nemsokára.( kb. 10k.)
Az csak ELVI kérdés, hogy ki miért tart kutyát, azért, mert KUTYA, vagy azért mert luxus-dekoráció.
Ezen nem is fogok vitatkozni.
Szerencsére ma is jól van, ugat, játszik, lehet dögönyözni a hasát, nem fájlalja semmijét.
Tejet azért kapott, mert azzal itta meg az olajat (fele-fele arányban) és az volt a cél, hogy megfo.assuk (bocs), szóval kiürüljön ami megakadhatott.
A keringése úgy tűnik, hogy OK, nem tudom, mit zabálhatott össze, amitől beteg lett.
Azt nem mondta a doki, hogy a tojásból mennyit adhatok neki, és hogy nyersen, vagy főzve.
Addig is kap kímélő kosztot, bár ha rajta múlna, nagyjából mindent felenne. :)
Még viszonylag sokat alszik, és jó mélyen, de ez is a gyógyulás jele.
Nem érdekel, ki szerint kellett volna műteni, felnyitni, összeszabdalni, rákölteni az összes spórolt pénzünket (minek nekünk fűteni a télen, ugyebár), szerencsére a dokira hallgattam, és igaza lett. :D
A műtétet, olyan rossz állapotban, nem valószínű, hogy túlélte volna.
Remélem, legközelebb majd az oltáson találkozom csak az állatorvossal. <3
A" pénzhalmozó" kutyatulajdonosnak írom, hogy elméletben persze teljesen igazad van, egyben felhívom a figyelmedet, hogy _itt a gazdi kihivta a doktort_ aki fájdalmat csillapított, altatott, és bízott a szervezet öngyógyuló képességében, amit folyton lebecsülünk.
Tehát éppen rá, a kritikád nem vonatkozik, de igaz, hogy nagyon sokakra bizony igen.
Ez az Ország erkölcsi-lelki állapotát pontosan és élesen tükrözi vissza.
Nekem az ilyen erkölcs nem elfogadható.
"Bocs gyerekek, de itt a válság, nem tudunk félretenni, ha a kutya esetleg beteg, és szenved: beba....sszuk egy menhelye, simogassátok meg még egyszer utoljára. ... Nem, nem lesz többé kutyánk, mert az 15 évig él, én meg azt se tudom, hogy 5 év múlva lesz-e még munkánk, vagy kirúgnak minket."
Basszus, hát 5 millió Ukrajnában egy őssejtkezelés!!! Megyek, csomagolok, és beadom a gyerekeim is az államiba, nekem erre nincs pénzem.
Pfff...
Már beszéltem a kölykökkel, hogy idén csak két csokitojást hoz a nyuszi, mert elment a pénzünk a kutyára. Ők azt mondták nem baj, mert a kutya egészséges, ez elég ajándék.
Én meg két napja kapom az ívet a "drága rokonoktól", hogy pont húsvét előtt b..tam ki ennyi pénzt az ablakon, mikor ebben a hónapban a nagyobb gyerekkel is négyszer voltunk Pesten kezelésen, és eléggé padlóra kerültünk anyagilag.
Ők inkább húsvéti sonkára meg ajándékra költöttek volna.
Azért ez így olyan jó, hogy IRL én vagyok a szemét, mert nincs pénzem a dokira, de kihívom, most itt is én vagyok a szemét, mert ha nem tudok zsebből kifizetni egy műtétet a kutyának, akkor ne legyen kutyánk, szóval klassz, és egész jól esik, de tényleg.
Szerintem fölösleges felhúznod magad ezen....
Mindenkinek más más dolog a normális....
A Lényeg az hogy mikor láttad hogy beteg szóltál az orvosnak....és azt tetted amit ő mondott, lényegtelen hogy milyen úton módon gyógyult meg, a végeredmény a fontos....
Szerintem mindent megtettél ami tőled telhetett, és ezért ne érezd magad szarul.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!