Miért van az, hogy az emberek utolsó utáni lehetőségként, végső megoldásként gondolnak csak a kutyaiskolára, vagy akkor sem? Miért utasítják el ennyire? És hogy bírnak együtt élni 10 éveket totál neveletlen, vagy agresszív kutyákkal?
Tegnap is láttam egy "kutyasétáltató" anya-lánya párost. A labdradoron szájkosár, ketten két kézzel kapaszkodtak a pórázba, a kutya meg körbe-körbe őrjöngött. Előtte nap mentem a kutyámmal, egy másik kutya épp kakilt a gazdája meg rémülten rángatta, hogy siessen már, és húzta át az út túloldalára. Vagy van egy nő a környékünkön, akinek a kutyája mindenkinek nekimegy, szintén két kézzel fogja a pórázt, messzire elkerül mindenkit, de a kutya az út túloldaláról is acsarkodik. Vagy egy másik eset, rohan felém ugatva egy kutya, gazdája sehol, aztán percek után megérkezik, és csak hívja, hívja, a kutya meg nem reagál.
Nem értem, hogy lehet ezt elviselni? Mi öröm van így a kutyatartásban?
Az egy másik kérdés, hogyha valaki nem teheti meg, akkor miből fogja kezeltetni, ha mondjuk beteg lesz? Én se vállaltam még gyereket, mert egyelőre nincs meg rá az anyagi lehetőség.
Akiket én példákat említettem, egytől-egyig az első és a második kerület környékén látom őket, tehát náluk nem a pénz a probléma, ebben szinte biztos vagyok.
sajnos tényleg nagyon drága a kutyaiskola szóval ilyen szempontból megértem.:S
de:
Az még nem azt jelenti hogy elkell hanyagolni a kutyát és ráhagyni ha rosszat csinál!Énsem értem hogy akkor mértnem néznek utána könyvekben vagy akár a neten hogy hogykell szocializálni egy kutyát ... hát ...fura...de az emberek birkák.. ez van
Énsem viszem kutyasuliba. Nem is szándékozom. Igaz vannak még az én kutyámmal is vannak problémák, de meg fogom oldani kutyasuli nélkül is.
Errefelé, ahol mi lakunk ugyanis nincs normális kutyasuli. Csak olyan akik egyből raknák a szögest a legszelidebb skót juhászra, mert az nem megy tökéletesen a gazdája mellett. Van egy ismerősöm, ő vitte az egyik ilyen suliba a németjuhászát. Láttam mit csináltak vele. Kivittük a közeli rétre az én kutyámmal. az "iskolázott" kutya végig a gazdája mögött kullogott. Semmi szaglászás farkcsóválás, szaladgálás.
Na ebből én nem kérek. Nem akarom hogy a kutyám egy engedelmes gép legyen. Imádom ahogy pörög, gondolkozik, rohangál. És igen, vannak problémái, de idővel leszoktatom róla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!