Miért eszi meg előszeretettel a 18 hetes kölyökkutyám a másik kutyám székletét? MIt tegyek?
Napi 4-szer adok enni a kiskutyának minőségi kaját. Mégis nem egyszer előfordul, hogy úgy kell kikaparnom a szájából a másik kutyán székletét. Borzasztóan idegesít...Az orrbeleverős módszerrel képtelen voltam leszoktatni. A fenekére verés sem használt...Nem tudom, mi a fenét csináljak vele. Sajnos az lehetetlen, hogy mindig felügyelet alatt álljon! Légyszi, akinek van ehhez hasonló tapasztalata, segítsen!!! Vagy valami ötlet??
KÖszi a válaszokat!
Az az egy biztos, hogy a kutya (de a macska is) időnként igényel mást is, mint amit a gazdája ad. Így igénylik olykor a zöld növényt, - stb. Olyankor szüksége van rá, ha eszi, több oka is lehet. Egy állatorvost kérdezz meg, mert a két előttem szóló két különböző, és elgondolkodtató választ adott. A kérdezés még nem kerül pénzbe se.
Egyébként, ha nem akarod, hogy a kutya engedélyed nélkül egyen, akkor erre meg kell tanítani. Megcsípőspaprikázod az ételt, s amikor enné, mondd neki, hogy NEM, NEM SZABAD! Néhányszor elismétled vele ezt. És megtanulja, hogy nem érdemes, mert igazat mondtál.
ma 16:01-es vagyok.
Utánam következő válaszoló! Szerintem az a pirospaprikás dolog nem biztos, hogy bejön. Ugyanis nekünk volt már olyan kutyánk, amelyik a madzagokat zabálta. Éhes nem lehetett, mert felnőtt létére 2x kapott enni, ráadásul este nagy adagot. Aztán a madzagot átfőztük csípős paprikás lébe, megborsoztuk, még csípős mustárral is bekentük már a végén, vagy mivel. Teljesen mindegy volt, ha pár órára magára maradt a madzag eltűnt. Apum meg csak morgott, hogy mit csináljon már, mivel kötözze akkor fel a szőlőjét, ha a kutya az összes madzagot, és ehhez hasonlót lezabálja.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Remélem sikerül leszoktatni róla. A linket elolvasva nem lettem okosabb, bár ott írják, hogy sok szénhidrát nem tesz jót a kutyusnak. Most, hogy jobban visszagondolok, reggelire szoktam vajaskenyeret adni neki.
De az is lehet, hogy csak felfedezgeti a dolgokat. Hál Istennek nem mindig csinálja, csak néha. :)
Az egyik kommentelőhöz szólva, aki azt kérdezte, mivel etetem? : MULTIFIT juniort kap. EZt ajánlották a Fresnapf-ba. A Friskisről és Pedigree-ről lebeszéltek, mondván, hogy sok az adalékanyag benne.
Ennyi pénzért már sokkal jobb minőségű tápot is vehetsz vagy rendelhetsz. Nálunk is voltak ilyen gondok az egyik kutyánkkal, de mióta Joserát etetünk, azóta megszűnt a probléma.
Itt nagyon jó árban van, 10.000 ft feletti vásárlásnál ingyen kiszállítják.
Megoldás lehet még, ha ananászt adsz nekik naponta 5-6 db-ot a daraboltból, garantáltan nem fogja megenni sem a másikét, sem a sajátját.
Mindenképpen javaslom a tápváltást, mert az ananász csak a cselekvést szünteti meg, az szervezetében a hiányokat nem pótolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!