Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! Hogy neveljem meg a...

Segítség! Hogy neveljem meg a labrador kölyökkutyám?

Figyelt kérdés

Van egy több mint két hónapos fajtiszta labrador kutyánk, és tippeket szeretnék, hogy hogy lehet hozzászoktatni a pórázhoz. Olvastam, hogy ellentétes irányba kell menni, mint amerre a kutya húz, stb, de harapja a pórázt, ugrál össze-vissza. Ma úgy próbáltam meg, hogy volt a markomban kutyakaja és azzal csalogattam kicsit, és akkor jött rendesen mellettem, ha meg lefeküdt vagy más merre ment, akkor megint, és adtam neki egy-egy darabot időnként. Ezzel a módszerrel működni fog?

A másik panasz pedig az lenne, hogy mindig harap. Tudom, hogy játszani akar meg minden, és nem is erősen harap, de tűhegyes fogai vannak. Ha harap akkor kicsit ráütünk az orrára, meg mondjuk, hogy nem szabad, és néha ilyenkor abba is hagyja egy időre, de aztán megint "letámad".:D Meg ha nagyon lendületben van, akkor nem is működik egyáltalán. Az jó lenne, ha adnánk neki egy csuklónyi vastag tűzifát, hogy azt rágja? (valahol hallottam, hogy ez lehet, hogy jó lenne)

Arról nem is beszélve, hogy lerángatja a ruhákat a szárítókötélről.. Ha valaki tud valami tippet, az kérem írjon. Fontos lenne. :/

2011. aug. 29. 20:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Hívd el magadhoz a csodálatos kutyadokit!
2011. aug. 29. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Fajtatiszta labrador!!
2011. aug. 29. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
hát igen ilyen 1 labrador neveletlen néha buta kutya . semmi esetre ne üss az orrára sajnos ezzel nem lehet mit csinálni 3,5-4 honapos korba bekövetkezik a fogváltás onnantol le fog szokni rola hidd el maximum mondod neki hogy NEM den e kiabálj rá, sétánál majd bele fog jönni, ne hagyd hogy séta közben leüljön lefeküdjön huzd tovább én anno ugy tanitottam hogy ráraktam nem akart jönni... fogtam a kezembe jutalomfalatot (virslit ,ne mübeleset) apro darabokra vágva huztam közbe a kezembe ha arram ent amerre huztam megjutalmaztam, elég hamar megtanulta ruháknál én rászolta mhogy nem és abbahagyta ,vegyél neki pl fresnapfa játékokat azokat rágogathatja ,erös husángot is adhatsz neki bár azt megunta elég hamar kiskutyával sokat kell foglalkozni hidd el de ha jol csinálod megtérül :), nekem németjuhászom van.
2011. aug. 29. 20:38
 4/8 nory0722 ***** válasza:

:D

Rágcsálás: apportfa, marhabőr ropi, keményebb labda,kemény játékok.

Harapás: ez jó,ha rászóltok,rákoppintottok,de ha megint rátok támad,tegyétek le a földre,vagy ha épp ott van,álljatok fel,menjetek arrébb,ne vegyetek róla tudomást. Ha felugrik,tegyétek le. Hosszú folyamat,de bevált módszer.

Póráz: menhelyen gyakran van ilyen. A kaja jó módszer,de ha forog a pórázon,ne adj neki kaját,akkor állj meg,várd meg míg lenyugszik,és utána hívd magadhoz. Ez után jöhet a kaja.

Adj neki sípolós játékokat. Macit,plüsst ne! Sok marhabőr csont/ ropi(utóbbi fressnapfban 15 ft), meg az apportfa is olcsó,és jól levezeti rágási kényszerét. Én pl a beagle-mnek a cipő rágása ellen adtam egy papucsot(egy niveásat,de mind1),és azt rágta. Mikor a miénket rágta,rászóltam,hogy nem,és odaadtam az övét. Hamar megtanulta és csak azt rágta.

Sok sikert,írd meg,hogy sikerült! :)

2011. aug. 29. 20:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is mondtam a többieknek, tesóméknak, anyának, hogy ne foglalkozzanak vele, ha ugrál meg ha harap, de egyszerűen nem lehet vele nem foglalkozni, mert olyan hegyesek a fogai meg a karma, hogy szinte véresre harap/karmol. :/ Amúgy van neki sok játéka, de ha ott vagyunk, akkor nem nagyon kell neki.
2011. aug. 29. 20:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja, és köszi a válaszokat. :)
2011. aug. 29. 20:46
 7/8 anonim ***** válasza:

ma 20:38

Azt kijelenteni, hogy a Labrador egy buta és neveletlen kutya, nagy hozzá nemértésre vall... Illetve igen, mostanában a szaporítóknál megjelentek ezek a példányok is, de egy helyes génállományú Labrador csak a gazdái miatt válik neveletlenné.

Ugrálás/harapás: nem szabad róla tudomást venni (illetve erősebb harapásnál határozottan kell rászólni), levegőnk kell nézni. A rágcsálásról a fogváltáskor leszokik, mint minden kölyökkutya.

Póráz: amit az előttem lévő írt, az tökéletesen beválik :)

2011. aug. 29. 20:55
 8/8 nory0722 ***** válasza:
100%

Igen,nem véletlenül a labradorokat használják segítő illetve kereső kutyának. Egy jól nevelt labrador a leghűségesebb társ,aki tűzbe menne a gazdiért.

Nem úgy értettem,hogy ne vegyetek róla tudomást. Ha harap,rakd le,vagy állj fel,menj arrébb,mondd,hogy NEM. Ha jön és megint harap,tedd arrébb,akár hányszor jön,mindig tedd le,mondd,hogy nem. Nekünk mondjuk a beagle megtanulta,hogy harapni lehet,de csak szépen. Mikor harapott,nem volt gond. Mikor erősebben harapott,sikítottunk,hogy 'jaj,fáj',erre megtanulta 4-5 alkalom után,hogy mekkorát szabad harapni. Választhatod ezt is,de az előbbi tutibb módszer. Annyi a lényeg,hogy ha nem szabad,akkor nem szabad,semmikor,tehát te se ingereld,ne tedd a kezed elé,hogy harapjon.

2011. aug. 29. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!