Műtét után, hogy segítsek neki?
Ma egy életmentő műtéte volt a 2 éves tacskó keverékemnek (bélelzáródás miatt). Délután 4-5 körül műtötték. Gondolom az természetes, hogy ilyenkor kába, meg nyüszög és morog. A doki azt mondta ma csak vizet igyon azt is apránként, de nem tudom mikor próbálhatom megitatni, azt olvastam a neten, h amíg nincs teljesen magánál addig ne. Mikor tudom, h már ihat? Jelenleg egy dobozban fekszik, gallér van a nyakán, kapott fájdalom csillapítót is. Holnap vinni kell kontrollra.
Akinek volt már ilyen esete a kutyájával meséljen, hogyan viselte szegényke a műtét utáni napokat!
*szájába
Akkor engedtük először inni, amikor dülöngélve, de már járt a lakásban.
Azért csak az ujjunkkal kentünk kicsit az ajkára vizet, mert annyi szétoszlik a szájában, és nem tudja félrenyelni.
7főn műtötték a macsekomat sztem hasonló az eset....
nos....én úgy tudom akkor szabad enni és inni adni mikor már az állat kitisztult az altatótól...a szemén is látni...vizet inni kell h ki ne száradjon a kaját apránként főleg h neki bélrendszeri gondja volt...nyüszögés valószínű fájdalom miatt van neki....
a macsek nekem nehezen viseli,főleg pihenget a gallért nem szokta meg 3 nap alatt sem igazán....jobban lesz nyugi:)
Enni még nem szabad neki pár napig. Arra gondoltam, h van egy ilyen nagyobb fecskendő azzal megpróbálok csepegtetni a szájára , hátha lenyalja.
Tálat most nem tudok oda tenni, mert olyan dobozban van, amiből nem tud kijönni, nehogy ilyen kábán elinduljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!