Hogy szoktátok, mivel a kutyátok fülét tisztítani?
Én a selbruhából vettem jó minőségű fültisztító folyadékot. Bele kell cseppenteni a fülbe, jól megcuppogtatni, aztán a kutya kirázza a fülét és akkor egy papírtörlővel szépen ki lehet törölni a kioldott fülzsírt.
Az ilyen kis olcsókban nem bízom, ráadásul nem is értem, hogy lehet úgy tisztítani a fület, ha nem csöppenhet be a hallójáratba a csepp :O
Elvileg nem is kell tisztítani (mint ahogy elvileg magadnak se kellene). Egyébként a kutya füle jól mutatja, hogy jó-e a táp amit eszik. Ha szép tiszta, illatos a füle, akkor minőségi tápon él. Ha fekete zsírosodások vannak benne, akkor viszont tápot kell váltani.
Én néhány havonta fürdetésnél ki szoktam mosni neki, sima fültisztító folyadékkal, utána meg megtörlöm száraz zsepivel. Ennyi.
Első vagyok. Utolsónál a pont! Most már én is csak nagyon ritkán tisztítom, csak ha nagyon muszáj. De amikor az egyik kutyám pici volt, vetem neki Dog Chow-t és nem bírta a gyomra, sőt a hasmenés mellett neki a fülére is ráment, végül be is gyulladt a füle! :O Mióta jobb tápot kap enni, nem kellett a fülét tisztítani! :O
Aztán később olvastam egy állatorvosi cikket az ételallergiáról és abban le is volt írva, hogy az ételallergia fülgyulladást is okozhat! :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!