Nevelhetem-e a két kutyámat másképpen?
Van egy kistestű kutyánk, aki ágyban alszik, eléggé el van kényesztet és van egy nagytestű, akit nevelünk a fennel könyv szerint.
Nem szeretném a picit nem felengedni az ágyra, de félek, hogy a kivételezés miatt elveszítem falkavezér szerepemet.
Szeretném ha a pici velem aludna az ágyban, ha felugrik az ölembe megvakargatom, a nagyot viszont nevelni szeretném.
Nem értem ezt a dolgot, ha elfogadjátok, hogy a Fennel-féle módszertől lesz jó nektek is és a kutyának is, akkor mit gondoltok, a kicsinek miért kéne más elbánás? Ő is kutya, megérdemli, hogy ugyanúgy az ő nyelván helyre legyenek rakva a dolgok, mint a nagynak.
Mellesleg a kivételezéssel beleszólnél a kettejük közti rangsorba, ami meg sose jó.
Igen, ez a mi saját hülyeségünk, de a pici kutya előbb volt itt velünk, kezdetektől ágyban alszik, cipeljük még a sarki boltba is, ő nekünk olyan „baba” lett, nem kutyaként gondolok rá, néha még ringatjuk is, meg bügyügünk neki. Tudom, lehet, hogy beteges, de szinte a nyakamat rátenném, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek akik így tutujgatják a pici kutyájukat, látszólag amúgy élvezi is. A legférfiasabb férfit is hallottam már bügyögni a pindurkának.
Fennel módszer – Tudjuk. Elolvastuk, felfogtuk. A nagy kutyánál beválik, tudja, hol van a helye, őt kezdettől fogva kutyaként neveltük.
Érzem, hogy nem kóser a módszer. A Fennelből engedni nem akarok, de ha a kiskutyára ráhúzom a módszert, akkor hova tűnik az ölebem?
Nem kritikára van szükségünk, ahogy az első hozzászóló beírt, hanem tanácsra, észérvekkel alátámasztott segítségnyújtásra.
Figyelj!Az öleb öleb marad még ha megnevelem is.Attól még ölbe lehet venni,simogatni,babusgatni csak nem folyamatosan.
Ám ha a nagykutya irigy lesz,meg is ölheti a kicsit még akkor is ha meg van nevelve.Felveszem a kicsit és amikor leteszem a nagykutya nekiugrik rögtön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!