Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nevelhetem-e a két kutyámat...

Nevelhetem-e a két kutyámat másképpen?

Figyelt kérdés

Van egy kistestű kutyánk, aki ágyban alszik, eléggé el van kényesztet és van egy nagytestű, akit nevelünk a fennel könyv szerint.

Nem szeretném a picit nem felengedni az ágyra, de félek, hogy a kivételezés miatt elveszítem falkavezér szerepemet.

Szeretném ha a pici velem aludna az ágyban, ha felugrik az ölembe megvakargatom, a nagyot viszont nevelni szeretném.

2011. ápr. 8. 08:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Nem értem ezt a dolgot, ha elfogadjátok, hogy a Fennel-féle módszertől lesz jó nektek is és a kutyának is, akkor mit gondoltok, a kicsinek miért kéne más elbánás? Ő is kutya, megérdemli, hogy ugyanúgy az ő nyelván helyre legyenek rakva a dolgok, mint a nagynak.

Mellesleg a kivételezéssel beleszólnél a kettejük közti rangsorba, ami meg sose jó.

2011. ápr. 8. 15:09
 12/16 anonim ***** válasza:
13:29-esnek!!! A lelkivilágom nem defektes egyáltalán!!!!Ne gondolt ,hogy a kutyám nincs nevelve!Képzeld el foglalkozom vele eleget!!!Sőt a házban még mindig én vagyok a falkavezér!Itt arról van szó,hogy ne mondja már meg nekem senki,hogy ne szeretgessem a kutyámat!!!!!!!!!!Na erről ennyit!!!Ha meg sem érted,hogy mit is akarok ezzekel a dolgokkal mondani,aki légyszi ne nevezzél már defektesnek!Jó?
2011. ápr. 8. 16:11
 13/16 anonim ***** válasza:
Jó! :) De ne idegeskedj, az árt az egészségnek! :)))
2011. ápr. 8. 16:24
 14/16 A kérdező kommentje:

Igen, ez a mi saját hülyeségünk, de a pici kutya előbb volt itt velünk, kezdetektől ágyban alszik, cipeljük még a sarki boltba is, ő nekünk olyan „baba” lett, nem kutyaként gondolok rá, néha még ringatjuk is, meg bügyügünk neki. Tudom, lehet, hogy beteges, de szinte a nyakamat rátenném, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek akik így tutujgatják a pici kutyájukat, látszólag amúgy élvezi is. A legférfiasabb férfit is hallottam már bügyögni a pindurkának.

Fennel módszer – Tudjuk. Elolvastuk, felfogtuk. A nagy kutyánál beválik, tudja, hol van a helye, őt kezdettől fogva kutyaként neveltük.

Érzem, hogy nem kóser a módszer. A Fennelből engedni nem akarok, de ha a kiskutyára ráhúzom a módszert, akkor hova tűnik az ölebem?

Nem kritikára van szükségünk, ahogy az első hozzászóló beírt, hanem tanácsra, észérvekkel alátámasztott segítségnyújtásra.

2011. ápr. 8. 16:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Na igen!Tanácsra lenne szükség,és nem kritikára!!Képzeld el egyszer én is feltettem egy kutyás kérdést,és tanácsok helyett,kiosztottak mint a sz@rt!Na erről ennyit!!
2011. ápr. 8. 21:11
 16/16 Martina11 válasza:

Figyelj!Az öleb öleb marad még ha megnevelem is.Attól még ölbe lehet venni,simogatni,babusgatni csak nem folyamatosan.

Ám ha a nagykutya irigy lesz,meg is ölheti a kicsit még akkor is ha meg van nevelve.Felveszem a kicsit és amikor leteszem a nagykutya nekiugrik rögtön.

2012. febr. 17. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!