Hogyan szoktatható le a kutyám arról, hogy minden neszt megugat, és hogyan nevelhetem rá arra, hogy ha azt mondom neki, csönd, be is fogja a kis száját?
Valószínűleg nagyon bizonytalan, és ki van térve a hitéből. a pontosan betartott napi rutin és a pozitív megerősítésen alapuló nevelés adna neki biztonságérzetet, de ezt elég nehézkes kvázi házilag megoldani, főleg, ha még tanulsz is. nem csak trénerként kell jelen lenned, hanem egy biztos pontként, mert a jelenlegi helyzet alapján úgy vettem észre, tök egyedül érzi magát egy új és szokatlan helyzetben.
Lehet, hogy jobb lenne neki a megszokott közege. amúgy is, a kicsi kutyák közt sok ilyen tapasztalható, mert hát ugye azért látják h ők kicsik,de mindenki más nagy.
én eleinte tapsoltam a kutyámnak, de ez nem vált be. Aztán amikor ugatott, leültem vagy feküdtem vele szembe..és hangosan beleugattam a fülébe...Azóta nem ugat esténként (panelben lakom). Utcán meg kicsit meghúzom a pórázt, csak annyira, hogy észrevegye hogy én vagyok a főnök.
Egy próbát megér, nekem bevált (2-3 hét alatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!