Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Még rá szoktatható? Segíts...

Még rá szoktatható? Segíts légyszi!

Figyelt kérdés

Sziasztok. Arról lenen szó, hogy papáéknak van egy igen kemény kaukázusi juhász ivartalanított kan kutyájuk.

1,5 éves nagyon kemény kutya! Rálehetne szoktatni még a pórázra, a sétáltatásra? Utcán nem támadna meg embereket?

Ha rárakjuk a nyakörvet akkor lefekszik, leül egy helybe marad , nem csinál semmit! Hogyan tudnék rajta segíteni?

Előre is köszi!

2010. ápr. 17. 22:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Először is szájkosár, és egy kemény kezű gazdi. Meg lehet még tanítani, csak sok türelem kell és kevés agresszivitás.
2010. ápr. 17. 23:20
 2/15 anonim ***** válasza:
19%

Ez szerintem butaság. Az agresszivitással és a keménykezűséggel csak rontunk a helyzeten.

Először is ha utcára megy természetesen szájkosár. Aztán valami finomabb falattal (valami olcsóbb párizsi vagy nem tudom) szépen türelmesen vezetni magad mellett.

Ha már a séta jól megy, belehet íratni kutyaiskolába. eleinte nehéz lesz, de nagyon sokat segítene a helyzeten.

Drukkolok a kutyusnak meg a gazdinak is. Írj még ha segíthetek. :)

2010. ápr. 18. 00:44
 3/15 doboszoli ***** válasza:
100%

Hm. Másfél éves, borjúnagyságú kaukázusi, amin még nem volt póráz. Szép baleset.

Láttam már néhány kutyát,azt tanácsolom, hogy semmiképpen ne kezdj hozzá amatőrként, szakember segítsége nélkül, mert veszélyes lehet.

Sajnos most meg kell fizetned az "elbliccelt" másfél évet.

Kiképzők egyedi foglalkozást is vállalnak, az első lépéseket mindenképpen valamelyikükkel tedd meg.

2010. ápr. 18. 09:01
 4/15 anonim ***** válasza:

Sosem késő elkezdeni a tanítást, másfél évesen pedig még elég fiatal a kutyus. De én is a kutyaiskolát, kiképző segítségét javaslom. És persze a szájkosarat. Nem lehetetlen a vállalkozás, kitartással, türelemmel, szakértő segítséggel menni fog.

Az mindenképpen dicséretet érdemel, hogy ivartalanított a kutyus és az is, hogy akartok vele foglalkozni, még így is, hogy másfél évesen kezditek! Ne hurrogja le senki a kérdezőt, mert ő legalább akar foglalkozni a kutyussal és nem veri láncra egész életére, csak azért, mert kemény a kutya! Szerintem nagyon helyes, hogy föltette a kérdést!

Amúgy azért fekszik le a nyakörv miatt, mert olyan, mint a kölyökkutya, aki nincs hozzászoktatva. Meglepődik és nem tudja, mit kezdjen a helyzettel. Jutalomfalattal lehet csalogatni, dicsérni, kicsit rajtahagyni a nyakörvet, majd levenni és ezt minden nap csinálni néhány percig, fokozatosan emelve az időt.

A többi elég összetett, ezért javaslom a kiképzőt. Egyedül, hozzáértés nélkül nem tanácsolom belevágni, kockázatos lehet és balesetveszélyes egy ekkora és ilyen kemény kutyával.

2010. ápr. 18. 10:56
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Félreértés ne essék. Az "ez butaság"-ot nem a kérdésre, hanem arra írtam hogy agresszivitás kell ehhez .

Egyáltalán nem hurrogom le, sőt, becsülöm az ilyet aki igyekszik szép életet teremteni a kutyájának.:)

2010. ápr. 18. 12:41
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Írj nekem egy privát üzenetet, segítek. Komolyan.
2010. ápr. 18. 15:27
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat sokat segítettetek!! :)

A kutyusra kis korába is ráraktuk a nyakörvet , de nem bírta, nem szerette...aztán jött a rossz idő, papám nem engedte hogy esőbe, hóba járjak ki vele... :( sajnálom ezt az 1,5 évet...

Az is baj hogy nagyon-nagyon kis városba élek... Itt nincs se tenyésztő, se kutyakiképző, kutyasuli!

De azt ne higgyétek, hogy szaporítótól vettük, nem törzskönyves de apa-anya mind a 2 törzskönyves, láttuk is :)

Várom a további válaszokat!

2010. ápr. 18. 15:28
 8/15 anonim ***** válasza:

Itt most nem az a lényeg, honnan van a kutya, hanem hogy meg legyen nevelve. Esetleg nincs valamelyik közeli városban kutyasuli, ahová el tudnátok járni? Vagy írj annak a válaszolónak pü-t, aki mondta, hogy segít.

A nyakörvet nem kell levenni attól, hogy nem szereti, mert

- azzal azt esősíted benne, ha vakarózik, nem tetszését fejezi ki, úgyis leveszed

- sosem szokja meg.

Nincs még veszve semmi, másfél évesen még elég fiatal ahhoz, hogy be lehessen a lemaradást hozni!

2010. ápr. 18. 15:35
 9/15 anonim ***** válasza:
én azt ajállom hogy vegyetek neki szájkosarat és úgy tüdod rá szoktatni h rárakod apórázt és a jutalomfalatot húzod előtte amikor felál és elindul odadod neki..nekem bevált
2010. ápr. 19. 18:04
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig várom ám, hogy írj. :)
2010. ápr. 20. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!