Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi legyen a kutyával? Menhely...

Mi legyen a kutyával? Menhely vagy altatás?

Figyelt kérdés

Két dologból lehetne választani: vagy bevisszük menhelyre, és esetleg lesz új gazdája, vagy elaltatja az állatorvos.

Az ok elég bonyolult: a kutya eredetileg kóbor volt, és az is maradt, teljesen tönkretette a kerítést, nem érdekli se a játék, se semmi, csak a szökés. Az ivartalanítás sem segít, semmi sem.

A teljes kerítés lecserélése cirka 300-500 ezer forint lenne, mivel fából van, és konkrétan szétrágja. Elég kicsi kutya, szóval a legkisebb lyukon lelép.

Mindennapos programunk, hogy a kerítést megjavítsuk.

Egy ideje megkötjük, mivel a faluban utálják a kóbor kutyát. Ha az utcán van, sokan bántják, belerúgnak, megtépi másik kutya, mert ráuszitják, stb. Tehát igyekszünk az udvaron belül tartani: megkötjük.

Az acél karikát széthúzza, addig rángatja, addig tekergeti, amíg vagy eltépi azt, vagy a nyakörvet, vagy egyszer meg fog fulladni.

Amíg nem tud megszökni, addig vonyít, sír, szenved.

A simogatást, a családot, a gyerekeket szereti, amennyit lehet, törődünk vele, de a pórázas séta is akkora szenvedés neki, mint a láncon lenni. Biztos hogy szeret minket, hisz újra és újra visszajön, (eszik, megsimogatjuk, stb), de nincs maradása egy helyen.

A kutya boldogtalan, szenved, és mi is szenvedünk, mert nem tudunk aludni, már elegünk van a kerítés toldozás-foldozásából, rettentő anyagi kárt is okozott.

Három éve kínlódunk mi is, ő is, és szerintem ideje feladni. Már a gyerekek is mondták, hogy nekik ilyen kutya nem kell. :(

Mi legyen a kutya sorsa?

Vigyük menhelyre (ahonnan szintén esélyes, hogy napokon belül megszökik), vagy altassa el állatorvos, és nem kell tovább szenvednie máshol?

Másik befogadóval már próbálkoztunk, de túl öreg, aki meg ismeri, tudja, hogy egy szabadulóművész.

Nem megy.

2011. ápr. 6. 09:54
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 A kérdező kommentje:

Természetesen ilyen rövid idő alatt még nem tudtam döntést hozni, elolvastam a véleményeket pro- és kontra, de nem könnyű.

Azóta mr. Ebállat "természetesen" kétszer elszökött.

:(

2011. ápr. 7. 07:15
 62/69 anonim ***** válasza:

Szia!

Budapesti vagy? mert tudok egy jó ktyaiskolát, hétvégente van, 15.000ft / FÉL ÉV. tömegközlekedéseel jól megközelithető. szólj ha több infó kell!kitartás!!(tudom sok volt eddig is..)

2011. ápr. 7. 13:50
 63/69 anonim ***** válasza:
Ez melyik kutyaiskola?Amit mi néztünk ott 45 ezer Ft és 7 hetes tanfolyam.
2011. ápr. 7. 15:59
 64/69 anonim ***** válasza:
na mi van?
2011. ápr. 8. 11:38
 65/69 anonim ***** válasza:
"..miért teszünk olyan kijelentéseket, amiknek nem tudunk megfelelni? mire gondolok? például van egy olyan mondat, ami így szól: a kutya az ember legjobb barátja. mikor zárunk egy barátot a ketrecbe? vagy metszük ki a hangszálait, hogy ne tudja a fájdalmát a tudtunkra adni? szándékosan vakítanak és siketítenek meg kiskutyákat, hogy miként maradnak életben külvilági ingerek nélkül.. több kísérlet alkalmával műtöttek második fejet kutyának, hogy mi történik, semmi különösebb ok nélkül, csupán emberi kíváncsiságból. kínzó eszközökkel nyújtanak négy felé állatokat, hogy vizsgálják: miként repednek szét a csontjaik.. vajon ezek az állatok pont egy ilyen undorító fajt választanának barátjaiknak, mint az ember??.."
2012. márc. 17. 16:40
 66/69 anonim válasza:
De birom a sok okost.... mi is ebben a helyzetben vagyunk... páromat követte haza és befogadtuk... kerestük a gazdáját... állandóan meglóg... volt olyan szomszéd akinek elhurcolta az udvaráról a holmikat... elköltöztünk és hoztuk magunkkal mert nem lett gazdija... jön a baba is és rengeteg a kiadás meg ugye nemrég vettük a házat... mi sem tudjukmegengedni magunknak a kutyaiskolát. Nincs a környéken menhely ahova vihetnénk. Már több mint egy éve szenvedünk vele.... a szomszédokkal is megy a vita... kergeti a csirkéit... folyamatosan meglóg... kezelhetetlen!! És képzeljétek nem birom folyton hazacipelni a szomszédból mert nem hallgat senkire ha kiszökik... és egy újszülött mellett nagyon nem lesz energiám még őrá is... jöttök itt a gyerekkel h őt se ölik meg a szülei... aki egy kóbor befogadott kutyához hasonlítja a gyerekét az ássa el magát... állatbarát vagyok nagyon is! Már én is bele vagyok fáradva hogy semmi nem használ a szökése meg a rosszasága ellen. Nem tudom mi legyen a sorsa... de így nem maradhat az tuti!!!
2017. aug. 1. 00:03
 67/69 anonim válasza:
Az utolsó vagyok! A sok okoskodó közül egy se írta h vigye hozzá mert ő majd kifizeti a kutyaiskolát vagy hogy befogadná!!!! Na?! Ha így nyúkáltok mások pénztárcájába akkor fel lehet ajánlani a segítséget a kérdezőnek.... nem okoskodni neki :@ ki nem értette meg hogy nincs pénze rá????? Én megértelek kedves kérdező!!!
2017. aug. 1. 00:09
 68/69 anonim ***** válasza:

Szóval blablablabla bla... ne hasonlítsak egy embert egy kutyához és hasonló kommentelők kíméljenek.

Mondd el kedves kérdező, hogy mi olyat ártott neked az az állat amiért a "halál" is szóba került? Megölt valakit az állat?

Jaaaaa. Csak szimplán szabadságvágya van?

De mindezek ellenére szeret titeket.

Azt ajánlom neked, ha a gyereked valami rosszat csinál, szimplán lődd agyon. Tudod, hiszen csak gyerek, és szeret titeket.

2017. nov. 13. 06:11
 69/69 anonim ***** válasza:
Utolsó, asszem így 6,5 év után már annyira nem aktuális a kérdés.
2017. nov. 13. 09:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!