Mi legyen a kutyával? Menhely vagy altatás?
Két dologból lehetne választani: vagy bevisszük menhelyre, és esetleg lesz új gazdája, vagy elaltatja az állatorvos.
Az ok elég bonyolult: a kutya eredetileg kóbor volt, és az is maradt, teljesen tönkretette a kerítést, nem érdekli se a játék, se semmi, csak a szökés. Az ivartalanítás sem segít, semmi sem.
A teljes kerítés lecserélése cirka 300-500 ezer forint lenne, mivel fából van, és konkrétan szétrágja. Elég kicsi kutya, szóval a legkisebb lyukon lelép.
Mindennapos programunk, hogy a kerítést megjavítsuk.
Egy ideje megkötjük, mivel a faluban utálják a kóbor kutyát. Ha az utcán van, sokan bántják, belerúgnak, megtépi másik kutya, mert ráuszitják, stb. Tehát igyekszünk az udvaron belül tartani: megkötjük.
Az acél karikát széthúzza, addig rángatja, addig tekergeti, amíg vagy eltépi azt, vagy a nyakörvet, vagy egyszer meg fog fulladni.
Amíg nem tud megszökni, addig vonyít, sír, szenved.
A simogatást, a családot, a gyerekeket szereti, amennyit lehet, törődünk vele, de a pórázas séta is akkora szenvedés neki, mint a láncon lenni. Biztos hogy szeret minket, hisz újra és újra visszajön, (eszik, megsimogatjuk, stb), de nincs maradása egy helyen.
A kutya boldogtalan, szenved, és mi is szenvedünk, mert nem tudunk aludni, már elegünk van a kerítés toldozás-foldozásából, rettentő anyagi kárt is okozott.
Három éve kínlódunk mi is, ő is, és szerintem ideje feladni. Már a gyerekek is mondták, hogy nekik ilyen kutya nem kell. :(
Mi legyen a kutya sorsa?
Vigyük menhelyre (ahonnan szintén esélyes, hogy napokon belül megszökik), vagy altassa el állatorvos, és nem kell tovább szenvednie máshol?
Másik befogadóval már próbálkoztunk, de túl öreg, aki meg ismeri, tudja, hogy egy szabadulóművész.
Nem megy.
már bocs de aki össze tud hasonlítani, engem vagy magát vagy BÁRKI mást egy ÁLLATTAL és akár még fordított is nála a fontossági sorrend az DIVATOS DE ŐRÜLT!!!!
Tudod mikor simiznék egy olyan macskát aki "néha még odakap" rúgnék bele akkorát hogy a fal adja a másikat, teljesen hülyék az emberek már komolyan... MERNE EGY SZ@ROS DÖG ODAKAPNI A GYEREKEMRE magas ivben tennék rá joga van e az élethez mert az lett volna az utolsó "rossz" döntése ki tudja milyen "agyában"...
Nem szeretném, ha egymásnak esnétek.
Szerintem humánusabb lenne neki az altatás, mert elég valószínű, hogy más családnál is boldogtalan lenne.
De neki is joga van az élethez.
Nem öreg, nem beteg, etetjük rendesen, a fogain van némi kopás, mivel naponta rágja ki magát. De ennyi.
Az is gond, hogy egyre kevésbé barátságos idegenekkel az utcán, mert mindig bántják. Eleinte nagyon kedves volt az utcán is az emberekkel, de már csak a gyerekekkel az.
A felnőtt férfiakat kifejezetten megugatja. Félek, hogy valakit meg fog harapni.
Nem csoda, persze, amennyi rúgást kapott, és pláne nem értem, mért jobb az utcán, a hidegben, az esőben, ahol bántják, mint mellettünk, a lábtörlőn, vagy a meleg, száraz kazánházban.
Elég idősen került hozzánk, nem lett szobatiszta, úgyhogy estére nem maradhat a házban.
Én is tudom, hogy ÉLŐlény, érez és ért, pont ezért nem tudom, hogy jogos-e hagyni még 10 évig szenvedni, vagy kóbor kutyaként éhezni.
Kár vitatkozni egymással, hogy ki mit és mennyit ér, mert nem is ismerjük egymást.
Azért "kicsit" durva, h elaltatnátok azért, mert nem tudjátok kezelni vagy nincs elég pénzetek, időtök, energiátok, kedvetek a próbálkozáshoz.
Akkor már inkább menhely.
Egy kistestu baratsagos kutyarol van szo konyorgom, nem egy verengzo rottweilerrol!
A megoldas annyi lenne hogy lakasba, sokat otthon levo gazdihoz, pl. nyugdijas, rokkant, otthondolgozo...
Vedd fel a kapcsolatott tobb menhelyel, szervezettel, hirdesd meg a kutyat, ird fel allatvedo forumokra, ha akarod segitek, de ne altasd el!
Menhely, mert mindenki azt hiszi, az valami luxusszallo.
Amugy meg szivlaptat, hogy visszakerulhessen a korforgasba.
"már bocs de aki össze tud hasonlítani, engem vagy magát vagy BÁRKI mást egy ÁLLATTAL és akár még fordított is nála a fontossági sorrend az DIVATOS DE ŐRÜLT!!!!
Tudod mikor simiznék egy olyan macskát aki "néha még odakap" rúgnék bele akkorát hogy a fal adja a másikat, teljesen hülyék az emberek már komolyan... MERNE EGY SZ@ROS DÖG ODAKAPNI A GYEREKEMRE magas ivben tennék rá joga van e az élethez mert az lett volna az utolsó "rossz" döntése ki tudja milyen "agyában"..."
az ilyen emberek miatt fordított nálam a sorrend,egy állat őszíintén szereti a gazdáját,ott nincs érdek,nincs átverés.az meg sem fordult a pici agyadban h egy hozzád hasonló hozzáállású miatt sérült az a kutya,vagy a mi cicánk.mert belerúgtak,megverték????????????és ha nem olvastad volna a kérdező kutyája nem harapott meg senkit.az h egy macska odakap,mert fél arról az olyan emberek tehetnek mint te...téged kéne jól felrúgni,aztán kitelepíteni egy lakatlan szigetre a többi hasonló barommal...
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:41
Akinek van elég pénze, energiája és ideje a kutyára, az közölte velem (elég bunkón, de ez lényegtelen), hogy neki egy négy éves korcs kutya nem kell, ő tenyésztőtől vesz kiskutyát, és úgy neveli, ahogy akarja.
Már próbáltam gazdát keresni neki, de nem sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!