Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Értitek ezt a hirdetést?

Értitek ezt a hirdetést?

Figyelt kérdés

Mit akar ez ennyi kutyával? Ahogy olvasom elég olcsón veszi a kölyköket. Valami közvetítő féle lehet?

[link]

2011. ápr. 6. 09:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én meg már magával a hirdetővel is találkoztam!

Egyik tenyésztő ismerősöm engem kért meg, hogy vigyem fel őt és a kölykeit Budapestre, mert hívta ez a nő, hogy kifejezetten ezt a fajtát keresi, és valószínűleg 1-2 elkelne a kölykök közül előzetes megtekintés után (cane corso).

Felmentünk, és valami nagyon durva dolgot láttunk... A Strázsa kutyaiskolába mentünk be, ahol egy csomó tenyésztő és szaporító be volt parkolva egy kört alkotva az iskola területére, és a kör közepén egy kamion állt, minden oldala tetőtől plafonig beketrecezve. Egy olasz görög manus a sleppjével (és a kedves hirdetőhölggyel) körbejárta az autókat (előtte a hölgy szólt nekünk, hogy a kölykök legyenek tiszták, meg ki ne merjük őket venni az autóból, mert akkor nem kellenek a görögnek), és újjal mutogatva alkudozott a kölykökre. Vizsgálgatta őket, mint hentes a húst. Aztán minden tenyésztőtől 1-2 kölyköt kiválasztott, semmiféle papírt nem kért, esetleg hogyha volt törzskönyv. A kölyköket aztán egyenként átvizsgálta egy zsidó állatorvos (olyan sapi volt rajta, meg a haja is olyan volt), chipet nyomott a nyakukba, és új parvó vakcinát adott nekik, majd lefújták őket bolha ellenivel, és bevágták őket egyenként egy-egy boxba.

Ismerősöm egy kölyköt sem adott oda, a görögnek túl sokba kerültek így.

Viszont ami meglepő... Rengeteget járunk kutyakiállításra, és rengeteg NAGY (igazán nagy!) tenyésztőt láttunk ott! Goldenesek, beagleesek, tacskósok, yorkisok, bichonosok, chihuahuások, spánielesek főleg!

A pali adott többnyire számlát is, persze a kifizetett ár töredékéért (a 120 ezres kanári szigetekire 15000-ret írt a számlára).

2011. ápr. 6. 18:30
 12/16 anonim ***** válasza:
Ezek a kereskedők általában megrendelésre veszik a kölyköket.Tőlem pl 10 éve amerikába vittek több kiskutyát.Jöttek házhoz,orvossal chippel.4-6-hetesen kiválasztva,9 hetesen vitték el a kutyákat.Előszőr én is agyaltam,adjam,ne adjam.Végül odaadtam.Vittek persze "jó"helyre kiskutyát szimpi emberek,jól öltözött hölgyek,urak az országba.Később mikor lett net,rákerestem a tk-vekre.A 4 kutyából 3-at megtaláltam kiállítások katalógusaiban(Amerika).Hogy mi lett a magyarokkal?Van persze aki jó helyen van,de akad sajnos olyan nem egy, akit azóta szaporító telepről foglaltak le...Tanulság:lehet hogy az út megviseli a kicsiket,de a kereskedőnek ez pénz,jobban vigyáz rájuk mint gondolnátok.És ha elérik a céljukat épségben,akkor egy egészen más kutyás kultúra,gondolkodásmód vár rájuk mint itthon eladott társaikra.
2011. ápr. 6. 19:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Te nem erről a fajta kereskedőről beszélsz. Ezek papír nélkül viszik a kutyát és olcsóbb neki egy kölyök,mint rendesen végigoltani mindet.

Viszik szaporítótól, farmokról.

2011. ápr. 6. 19:24
 14/16 anonim ***** válasza:
Voltak ott szaporítók is, és olyan tenyésztők, akik törzskönyv nélkül vitték a kölyköket.
2011. ápr. 6. 20:29
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez nagyon szomorú, hogy idáig süllyedt ez az ország. Hogy lehet valaki képes arra, hogy egy ilyen személynek odaadja azokat a kiskutyákat, amiket 8-10 hétig gondozott és szeretett(bár ezt megkérdőjelezném, ha már el is gondolkodik ezen).

Aki ezt teszi az nem tenyésztő, hanem ugyan olyan szaporító, mint a többi, akit csak a pénz hajt, nem a kutyák szeretete vagy a fajta jobbá tétele. Felfordul a gyomrom, ha csak rágondolok erre a rémálomra, ezekkel a kedves "tenyésztőkkel" szívesen elbeszélgetnék egyszer.

Szerencsétlen kiskutyák napokig bezárva egy apró ketrecbe, a saját ürülékükben és vizeletükben víz és élelem nélkül. Milyen ember az ilyen, aki ezt támogatja?

Nem csoda, hogy Olaszországban be akarják tiltani a kutyák tömeges importját, mert ezeknek a kiskutyáknak a többsége beteg.

2011. ápr. 6. 21:05
 16/16 anonim ***** válasza:
Van felvásárló, és van közvetitő. A 2 nem ugyanaz. A közvetitő egy adott kölyköt visz, és kézből, kézbe adja. Személyautóval utazik, és max 4 kiskutya van nála, akik rögtön gazdihoz kerülnek. ott kérik a szülők e.ü. szűréseit, törzskönyveket, képeket a kiskutyákról, és viszont küldenek az otthonukról, a családról stb.
2011. ápr. 7. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!