Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért izéli a lábamat a...

Miért izéli a lábamat a lánykutyánk?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 5. 13:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Igen ezt. Bocs, már nem működik.
2011. ápr. 5. 13:57
 12/30 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy nem lesz ivartalanítva és egy rottweiler kutyáról van szó.

Tegnap például kétszer próbálkozott ezzel és mindig rászóltam aztán utána nem csinálta.

Amúgy az oldalon nem találtam semmit!

2011. ápr. 5. 14:01
 13/30 anonim ***** válasza:
A kutyák, egymás közötti dominancia kifejezése ez...azért is mondták neked az előző kommentálók! Kutyádat neveléssel, tanítással, engedelmességgel megtaníthatod arra, hogy a családban ő áll az utolsó helyen...ez nagyon fontos főleg egy nagyobb testű kutyánál, mint a Rotid...most még kölyök könnyebb dolgod lesz, később mint felnőtt kutya ezek elmulasztásával, nem fog neked engedelmeskedni, kezelhetetlen lesz, magyarul felcserélődnek a szerepek..
2011. ápr. 5. 14:12
 14/30 A kérdező kommentje:

Az egy hetes kizárást mikor alkalmazzuk vele?

Csak akkor lehet,ha rosszat csinált?Vagy amúgy is?

2011. ápr. 5. 14:23
 15/30 anonim ***** válasza:
A kutyám amikor pici volt rákapott, hogy harapdálja a lábam, nagyon haragudtam érte, mert fájt, de én soha nem alkalmaztam ilyen módszereket, rájöttem, hogy ha megsimogatom a mellényét azt jobban szereti, mint a lábharapdálást és akkor befejezte. Azóta is ért a szóból, szófogadó, okos kutya,szóval szerintem ha rászóltál és ennek hatására ő befejezte, akkor nem lesz problémád, mivel hallgatott rád.
2011. ápr. 5. 14:25
 16/30 A kérdező kommentje:
Rászóltam,abbahagyta,de nekem is harapdálta a lábamat és fájt,de azt nem igazán akarta abbahagyni!
2011. ápr. 5. 14:28
 17/30 anonim ***** válasza:
Minden kiskutya ezt csinálja...nekem például játéknak vette, hogy elbújt a kertben, és lesből "megtámadta" a lábamat..:) Ilyenkor rászólsz és ha abbahagyja meg dícséred! Vagy mutatsz neki egy jutalom falatot, és ha szót fogadott megjutalmazod! Van sok módszer ami ilyenkor hatásos, de nekem például elég volt csak rászólnom párszor, aztán szépen kinőtte ezt...
2011. ápr. 5. 14:34
 18/30 anonim ***** válasza:

A Szellő lány által belinkelt oldalon ott van a Kutyapszichológia könyv mind a 131 oldala. Nem tudom mit nem találsz.

Egy hetes kizárást, csak a legvégső esetekben szabad alkalmazni. Ez azért még elég távol áll attól.

Olvasd inkább el azt a könyvet, ahelyett, hogy valahol hallott félinformációk alapján ötletelgetsz. A kutyatartás nem abból áll, hogy enni adok neki, meg néha-néha rászólok, ha olyat csinált ami nem tetszik.

Ezt is meg kell tanulni, mint oly sok minden mást.

2011. ápr. 5. 14:35
 19/30 anonim ***** válasza:
Enyém is simán kinőtte, pedig titokban még dohányzott is :'D Lopkodta a cigit, amikor rálelt valahol :D A jutalomfalattal én sétálni tanítottam, de rendszerint kiköpte,egyik sem ízlett neki, viszont szépen megtanult sétálni falat nélkül is. Látszott rajta,hogy boldogabb,ha azt mondom neki,hogy ügyes és megsimogatom, mintha falatokkal próbálkozom. Nagyon jó kutyus lett belőle, igazi családtag és barát :)
2011. ápr. 5. 14:43
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a kutya azt mondja: én még ezt is megtehetem veled.

Szerintem ha egy 5 hónapos Roti ezt csinálja, akkor nagyon nincs kézben tartva.

Innen a következő lépés tényleg a kaja meg a tárgyak, esetleg személyek bevédése.

Olvasd el azt a könyvet, alkalmazd a benne leírtakat, ha nem megy, akkor irány a kutyaiskola.

Egy Roti kicsit sem játék, én 5 hónapos korában már egy apró pórázhúzást sem hagynék rá, nemhogy a lábamat hágja..

2011. ápr. 5. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!