Nekem van már egy mini yorkim, de vettem hozzá párt. (fiut) Mininek vettem, de 1 kg os, és 10hetes. A lány 70-80dkg volt 10hetesen. Lehet még mini a kisfiuból?
Neked mit jelent a mini? Határozd meg azt a súlyt, ami még belefér a "mini kategóriába" - ami hivatalosan valóban nincs, de nem ez volt a kérdés.
Az én kutyám 10 hetesen 1.30 volt, most 4 évesen 5 kg fölött van egy kicsivel. Egy ismerősöm yorkshire-ja 10 hetesen 1.10 volt, és most 3 évesen 2.2 kg.
Én azt mondanám, hogy 2.5-3 kg körül lesz majd a végleges súlya, de gondolom láttad a szüleit. Abból azért már lehet következtetni.
Ne vedd kioktatásnak, amiket írok, de muszáj elmondanom...
Először is a yorkshire terriereknél a standard súly felső határa a 3.1 kg, szóval a Te kutyáid tök normál méretűek.
Én egy olyan yorkit ismerek, aki felnőtt, és 1.1 kg a súlya. Egy nagyon vagány, nem elkényeztetett kutya, de ez a méret abnormális. Ennél egy tengerimalac is nagyobb, márpedig mi kutyákról beszélünk.
Másrészt az, hogy egyszer pároztatni kell, a világ legnagyobb butasága!
Tudod mikor nem lesz ivarszervi baja? Ha ivartalanítva van.
Egy másik ismerősöm yorkija egyszer ellett, mert ő is úgy tudta, hogy egyszer kell... az ellés után fél évvel emlődaganata lett a kutyának, nem sokkal utána pedig gennyes méhgyulladása. Akkor lett ivartalanítva, és köszöni, azóta jól van, de nem sokon múlott az élete.
Tényleg jó szándékkal mondom, amit mondok. Én a helyedben mindkettőt ivartalaníttatnám sürgősen, ez a legjobb, amit tehetsz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!