a már meglévő két kutya is sokkal több törődést igényelne-a kutya társas lény, nem egészséges ha nem tudsz vele eleget foglalkozni egyszerűen leadod egy kertbe(2 óra édeskevés egy vizslának naponta!), majd elfoglalja magát...nem erre van szüksége-ezzel az erővel szélnek is eresztheted mert majd elfoglalja magát, és majd ellát
2011. ápr. 1. 12:48
2011. ápr. 1. 13:10
23/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolso vegyél vissza az agarakal de nagyon gyorsan fogalmad sincs,hogy mennyit foglalkozok a meglévö kutyáimnmal ne okoskodj..fogalmad sincs semmiröl csak osztod itt az észt minden délután át megyek a kutyáimhoz.Mondtam össze vesztem anyámal mert nem voltam hajlando a drága nevelö apám ugatásait kultiválni.Ha tudnám elvinném a mostaniakat,de nem tudom.Semmi se köt ahoz a házhoz csak a 2 kutyám..és ez a leadás igen inkább kiviszem oda,hogy játszon és vigan sütkérezen mint,hogy otthon vonyitson egyedül.Kedves xy válaszolo azzal a mondatal,hogy szerezek egy bnöt az majd leköt"Egy lány vagyok és van barátom de nem köt le mert nem minden nap találkozunk,most egy vizslával egy egész életre letudnám magam kötni..a kutyáimmal érzem magam igazán jol.
Szerintem nyugodtam lehet vizslád ilyen körülményekkel. Ha a mozgás meg van, akkor minden oké, ráadásul a vizsla egy rövid szőrű kutya, így télen nem fog fázni sem. Aki ennyire elkötelezett az bátran tarthat kutyát.
2011. ápr. 1. 18:36
Ha elviszed sétálni a kutyát akkor bármilyen kutyát lehet tartani lakásba!Nyugodtan tarts jobban fog neki örülni mint télen a fagyba a kertbe egy kis házba!
2011. ápr. 1. 19:01
26/29 A kérdező kommentje:
"Én írtam, hogy megfagy kint. Tudom, hogy Magyarországon még az a normális, hogy a kutyát láncon tartjuk, moslékot kell ennie, és ki van b.szva a kertbe -20 fokban is, mert hát az csak egy kutya és mindent kibír, de tudod a fejlettebb országokban máshogy gondolkodnak az emberek. Kár, hogy egyesek (mint pl. te is) szűk látókörrel rendelkeznek."
Kedves válaszoló! Engem ne oktass ki a kutyatartásról 4 kutyánk van. Mióta az eszemet tudom van kutyánk. Benti is, kinti is. Puhábbat kakil a kutya vagy csak többet alszik akkor anyu már be van parázva h mi lehet vele és viszi a dokihoz. Te nekem ne okoskodj, h elvagyok maradva meg ilyen szöveg. Kíváncsi lennék h hányan foglalkoznak úgy a kutyájukkal mint mi. Egyik sincs láncon, a kintinek külön kennelje van és a régi kihúzhatós ágyamon alszik. A vendégek ki is szoktak minket nevetni, hogy "fotelba meg ágyon alszik a kutya". Elmaradva....Az Te vagy agyilag egy kicsit. Előre ítélkezel, aztán azt se tudod mi fán terem.
2011. ápr. 2. 13:43
Én úgy gondolom, hogy nyugodtan lehet tartani vizslát lakásban, ha jól megmozgatod minden nap.Nem 1 meg 2 embernél láttam már azt, hogy lakásban tartotta a nagyobb testű kutyáját.Az egyik ismerősöm is lakásban tartja, méghozzá a 4. emeleten két nagyobb testű kutyáját, az egyik amerikai staffordshire terrier a másik meg rottweiler.Ezeknek pont hogy sok mozgás kell, de ő gondoskodik is róla.Úgyhogy bátran ajánlom, hogy ha szeretnél egy vizslát lakásba, akkor nyugodtan,mert ahogy olvastam, nálad jó helye lenne.A másik, meg szerintem nem nagyon fagy meg az a kutya amelyik nagytestű és lehet kint tartani.Attól,hogy rövid szőre van az még nem jelenti azt hogy télen megfagy a hidegben.Nekünk drótszőrű német vizslánk volt (annak is rövid a szőre) és mi is kinti kutyának tartottuk (nem moslékkal etettük és nem volt láncon soha)és csodák csodájára túlélte.Azt nem mondom, hogy nem fázhatott, de megfagynia nem kellett.Volt olyan alkalom, amikor beengedtük a házba.Na de mindegy,ennyi az én véleményem.
2011. okt. 17. 17:33
29/29 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: