Az jó ha a kutyus nyakában villogó vagy cimtartó van?
Hol lehet ilyeneket kapni és mennyiért??
A cimtartóba csak a cimet és a telefonszámot irjam bele vagy mást is kell?
Tudnátok irni véleményt a villogóról?? Mire jó? Hogy működik?? Nem találtam róla infót.
Köszönöm
A villogó billéta arra jó, hogy ha sötétben szabadon sétáltatod, akkor látod merre jár a kutyád, másrészt a többi ember is látja, hogy kutya jön vele szembe. De szerintem a villogó nyakörv jobb, mert az több oldalról is jobban látszik.
A címtartó semmire sem jó. Szétcsavarodik, kiesik a cetli, elázik, ha valaki megtalálja a kutyát kiveszi a cetlit a kutya elszalad, már nincs is cetli, aki legközelebb megtalálja már semmit nem fog tudni a kutyáról. Sokkal jobb a gravírozott biléta. Nekünk a kutya neve, a címünk és az én telefonszámom van rágravírozva.
Szerintem amennyit a gravírozásért fizetnél annyiból kijönne a chip beültetése. Azt nem tudják levenni róla, nem hagyja el, nem ázik szét stb.
A nyakörvét simán el tudja hagyni, vagy leveszik róla, tehát a biléták sz...rt se érnek.
A chipet bármelyik állatorvos le tudja olvasni. Fontos, hogy regisztrálva legyen. És rajta vannak az adataid, a kutya adatai.
A villogó csak arra jó, ha elengeded a sötétbe akkor látod hogy merre mászkál.Erre lett kitalálva.
Szerintem chip+biléta, esetleg fényvisszaferő biléta. A chip önmagában azért kevés, mert nem lehet mindig hirtelen keríteni chip leolvasót. Nemrég este 9-kor találtunk egy kutyát, é hiába telefonálgattunk fél órát az ügyeletes állatorvossal, az állatvédőkkel, és a gyepmesterrel, nem tudtunk leolvasót keríteni.
Szóval kell a biléta, de kell a chip is, hogyha elveszne a biléta, akkor is azonosítható legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!