Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyáknál melyik a jobb?...

A kutyáknál melyik a jobb? Fiú vagy lány? Miért?

Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 17:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szuka jobb.Irányíthatóbb, kedvesebb.Bár tüzel és akkor bekell zárni.De én minden állatból a nőstényket jobban szeretem.Persze egyedtől és tanítástól is függ a viselkedés
2011. márc. 27. 17:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A szukák valóban évente 2x tüzelnek és ott van a kölykök veszélye is, de ez ellen van egy jó, bevált dolog: ivartalanítás. Ez a kanoknál is bevált módszer a tüzelő szukák utáni elszökés, túlzott dominancia ellen.

Annyi, hogy ha mozgékonyabb életet élő a család, és vinné magával mindig a kutyát is, akkor olyan fajta ajánlott, amelyiknek nagy a mozgásigénye. Ha viszont egy nyugodt, otthonülős család új tagját keresitek, az ne legyen mondjuk egy boxer. Hisz ez a kutya köztudottan hiperaktív. Na meg van e kisgyerek, idős családtag, mert ez sem mindegy a fajta kiválasztásakor.

Tehát ha megtaláltátok a megfelelő hozzátok illő fajtát, aminek ki tudjátok elégíteni az igényeit akkor már csak nevelés kérdése. Hisz a szuka is lehet dominánsabb, nehezebben kezelhető ill. a kan is lehet bújós, barátságos, könnyen kezelhető. De ezt már a tenyésztő látja melyik kölyök milyen lesz, szóval ha elmondod mire szeretnéd, mit vársz el tőle segít kiválasztani a legmegfelelőbbet az alomból.

Tehát szerintem, hogy szuka, vagy kan az teljesen mindegy.

2011. márc. 27. 17:52
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

igazából mind1

az a lényeg ha szuka ha kan,IVARTALANÍTSD!!!!!

és nem lesznek kiskutyák nem fognak szökni és nyugodtabbak is lesznek!

2011. márc. 27. 18:33
 14/19 anonim ***** válasza:

1, Bármilyen nemű is a kutya, úgyis alapból IVARTALANÍTTATNI kell. A nemi jellemzők hiánya kicsit lenyugtatja :)

2, A viselkedés a nevelés függvénye. Meg a fajtáé. Ha az ösztöne után hagyod menni, abból nem sül ki jó, te vagy a falkavezér, neked engedelmeskedjen, bármilyen nemű kutyád is van.

3, Ha tenyésztőtől veszed a kutyádat, egy jó tenyésztőtől, törzskönyvvel, oltásokkal, szűrésekkel, az eleve kizárja, hogy túltenyésztett, ideggyenge, agresszív példányt kapj.

4, Az én véleményem: lány, ivartalanítva. Kevés kivételtől eltekintve nem olyan önfejű, mint a kan, sokkal ragaszkodóbb, és téves, hogy nem védi a területet/gazdit, ha ivartalanított. Csak nem agresszív, de jelez. Az ivartalanított fiúkutya hajlamos ellustulni, a lány kevésbé.

5, De ostobaság lenne általánosítani. Az ivaros kan tényleg csavarog, jelöl, és vadabb, az ivaros szuka tényleg kölyköl évente kétszer, de kérem szépen, úgyis ivartalanítva lesz, és ezek a klisék akkor ki lesznek zárva. Ivartalanítva gyakorlatilag mindegy, melyik mellett döntesz :)

2011. márc. 27. 22:55
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha csak kedvencnek kell, akkor én csak lány választanék, méretben nincs nagy külömbség, sokkal nyugodtabb, irányíthatobb, az évi két tűzelést meglehet oldani biztonságosan, elválasztani a fiúktól, és ha nincsennek tovább tenyésztési terveik, akkor ivartalanítani és nincs több probléma, a kanok már egy kicsit mások, izgágább, pörgősebb, dominánsabb, és ha nem nálunk van tüzelés, még két utcával arrébb is megérzi, hogy menni kéne.. :)
2011. márc. 28. 00:21
 16/19 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

Ha nem akarsz a szuka tartásának problémájával foglalkozni, akkor tartsál kant. De ha szukát sterilizáltatsz, arra már nem hívják fel a figyelmedet, hogy viselkedése dominánsabb lesz, elhízik, ha nem figyelsz oda, szerzett viselkedési formái megmaradnak, esetleg mégjobban vonza a kanokat stb... Egy kis biológiát tanulni kéne, mielőtt a sterilizálást kezdjük el feszegetni! Szerintem a sterilizálásnak még mindig sokkal több, de szemmel kevésbé észrevehetőbb hátulütője van, mint előnye.

2011. márc. 28. 15:03
 17/19 anonim ***** válasza:

Hopp, egy sterilizált majd 7 éves labrador szuka. Az enyém. 6 éve lett megműtve.

[link]

Se jellemében nem történt változás, se nem hízott el, és még agresszívabb sem lett, ahogy ezt egyetlen általam ismert ivartalanított szukáról nem tudom elmondani - pedig (mivel elég sok kutyás versenyen megfordulok) láttam már nem egyet. Ami változott - és ez jó neki is, nekünk is -, h a fiúk nem lógnak rajta. Szerencsétlen kutyával nem lehetett sétálni menni (tüzelési időben rosszabb volt, két tüzelés között kicsit jobb), de folyamatosan molesztálták a kanok, amit ő nehezen viselt, látszott rajta h frusztrálja. Azóta nincs ilyen problémánk.

Plusz oltári szerencsénk volt, mivel az állatorvos mondta miután megműtötte, h kezdődő méhgyulladása volt (1,5 évesen!!).

Nincsen olyan állításod, ami szakmailag megállná a helyét.

2011. márc. 28. 15:22
 18/19 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat és a képet a kutyádról!nagyon cuki!!!!!! :)
2011. márc. 28. 19:27
 19/19 Valakihehe válasza:
Nekem a legjobb barátom egy kan keverék kutya volt.Imádtam nagyon szerettük egymást de mielőtt meghalt elszökött egyszer de csak azért mert új környékre költöztünk és lehet vissza akart jutni a régi házba?nem tudom de az biztos hogy visszejött hozzám és én ezért a kan kutyákra szavazok
2022. nov. 14. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!