Miért olyan értetlenek a panelos gazdik?
Na, akik magukra vették a "nem normális" kifejezést: nekem a családommal voltak kuvaszaink, németjuhászaink, még születésem előtt évekkel jött az első kis kuvasz kölyök a házhoz. Semmi bajom nincs a kutyákkal! Őket imádom, inkább sajnálom, hogy nem foglalkoznak velük eleget, vagy a kutya szenvedi meg a felelőtlen gazdi hibáit.
Amúgy eszembe nem jutna egy panellakásban tartani egy ekkora kutyát, tudom mennyi a mozgásigényük és nem elég nekik a kutyafuttató, vagy a póráz. Tudom, mert világéletemben nagytestű kutyáink voltak, kertes házban. Még a bazi nagy udvar sem volt nekik elég. De nem ez a kérdés lényege. Már bocsánatot kértem az elején, mert rosszul fogalmaztam. Azokkal van bajom, akik póráz nélkül futtatják a játszótéren legyen az bármilyen fajta kutya. Ott van a kutyafuttató. Nálunk van. A hölgy, aki lehordja a németjuhászát a játszóra, megmondta hogy eszébe sincs a kutyát futtatóba vinni. Jól be van tanítva az eb, intelligens, nem bánt senkit, iskolázott is. De egy kisgyerek a múltkor rohamot kapott, mert felé rohant a kutya. Nem bántotta, kikerülte, nem a gyerek érdekelte, hanem apportíroztak éppen, és a fadarab miatt futott arra. De ezt miért kell elviselni? A két rendőr meg tényleg sz@rik rá. Szóltunk többször is. De feljelenteni minek? Plusz idő, bonyolult, meg amúgy is annyit használ mintha nem is szólnánk. De mindegy. Mindig vannak pro és kontra álláspontok. Tapasztalatszerzésnek jó volt a kérdést kitenni.
15:32: Igazad van a válaszoddal teljesen egyetértek! Nem tudok mit tenni, fenyegetőzni, meg jelentgetni azért sem akarok, nehogy elvegyék a gazdájától a kutyust aki semmiről sem tehet.
De most képzeld el, ha azt kérdezem: "Miért olyan értetlenek az emberek?" Az még nagyobb csoport a "panelos gazdik"-nál is. Képzeld mennyien oltanának itt engem...
Nem veszik el a kutyát egy szabálysértésért. Ha pl az nj-s hölgy nem érti, hogy nem futtatunk gyerekek között botért még egy apró ebet sem, akkor majd megérti, ha a zsebébe kell nyúlni. Ez nem kitolás a kutyásokkal. Nekem is nj-m van. Lakótelepre költöztem vele. Az ablakunkkal szemben egy zöld sáv, benne hinta, homokozó, a többi fű, fa. De egy kutyás sem viszi oda napközben a kutyáját futkározni, amikor gyerekek vannak ott. Pedig futtató is messze van.Elmennek másfelé, ahol szinte 0 az egy nm-re eső gyerek.
Lehet egy kutya nyugis, játékos, gyerekszerető, de kutya. Elég egy félre értett mozdulat és a kisgyerek egy életre félni fog a kutyáktól.
Valóban nyűg végig járni, hogy azokat helyre rakják, akik nem értik az egész dolgot. De meg kellene tennetek, mert előbb-utóbb durvább vége lesz az ilyen közösködésnek. Az pedig senkinek nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!