A kis Yorkshire terrieremben észrevettem egy kullancsot. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Nincs itthon senki, de én nem merem kiszedni mert mi van ha beleszakad a feje? Próbáltam a kutyás szomszédoknál is de senki sem nyitott ajtót. A szüleim nincsenek itthon. Nagyon féltem a kutyámat. Mit csináljak?2011. márc. 26. 08:52
1/10 anonim válasza:
Szerintem fogj meg egy ilyen szőrkiszedős csipeszt,fogd meg ott,ahol látod,hogy a szívókája van,tekerd el jobbra vagy balra és húzd ki.Azthiszem így kell,ha nem,javítsatok..
3/10 anonim válasza:
Szedd ki. Ha fertőzött a kullancs, akkor nem azon múlik, hogy fertőz-e, hogy beszakad-e a feje. Azon viszont múlik, hogy mennyi ideig van a kutyában a kullancs. Ha pedig nem fertőzött, akkor teljesen mindegy, hogy beszakad- e a feje, ha beszakad, majd szépen kilökődik.
A lényeg, hogy ne krémekkel, meg ilyesmikkel szedd ki, mert ha fuldoklik, akkor könnyen befecskendezi a mérget. Csak simán fogj egy csipeszt, vagy akár kézzel is, de szedd ki mihamarabb.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, elértem az egyik szomszédomat, állatorvos és ő segített kiszedni meg meg is mutatta hogy kell ha ilyen máskor is előfordul :)
2011. márc. 26. 09:55
5/10 anonim válasza:
Ha lehet, ne forduljon elő máskor. Használj kullancs elleni szert rá.
6/10 A kérdező kommentje:
Az is volt rajta, de úgy látszik nem használ. majd kipróbálok valami másik fajtát.
2011. márc. 26. 11:24
7/10 anonim válasza:
Sajnos kísérletezgetni kell, melyik működik az adott élőhelyen, az adott kutyánál. Hiába írják akár többen is, hogy nekem ez és ez tuti, lehet nálad nem tuti.
8/10 anonim válasza:
Nekem is volt szintén ilyen fajta kutyusomban és én csak megnyomtam és kipatant utánna rátapostam és bittem ott meg fujtam rá egy kis fertőtlenítőt (:
9/10 anonim válasza:
de nem kell megijedni mert akkor nem fog sikerülni^^
10/10 A kérdező kommentje:
Már kint van :) Az miért van hogy kiszedtük és olyan mintha kattant volna egyet? Pedig nem szakadt bele a feje sem :D
2011. márc. 26. 18:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!