Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 30000-ért már érdemes GOLDEN...

30000-ért már érdemes GOLDEN RETRIEVERT venni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 25. 18:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi gond a kiskutyákkal, ha csak hobbi célra szeretnéd, megnéztem a hirdetést.

Vannak olyan gazdik, akik csak egyszer pároztatják a kutyusukat, hogy legyen egyszer kiskutyus.

Nekünk az előző beagle volt. Teljesen más a két kutya, nem lehet őket egy lapon említeni.

2011. márc. 25. 19:34
 12/20 Tyler913 ***** válasza:
100%

Ha az a kerdes,hogy 30 ezerert erdemes mar kutyat venni,akkor arra a valasz NEM.

Persze attol meg megveheted,csak nagyobb rizikot vallalsz vele,mint a garantaltan jo helyrol szarmazo torzskonyvessel.

A szinhiba azt jelenti,hogy a kutyanak van valami kis esztetikai jellegu hibaja,ami miatt kilog a standardbol es igy mar nem alkalmas tenyeszallatnak (pl. az orra,vagy a bundaja nem megfelelo szinu).

Barmelyik jo tenyeszetben szulethetnek ilyen kutyak,akik ugyanolyan egeszsegesek,mint az alomtarsaik,de az ilyen kullemhibak miatt olcsobban adjak oket (jobb tenyesztok eseten ivartalanitasi kotelezettseggel).

Ilyenek utan kene erdeklodnod esetleg.

2011. márc. 25. 20:21
 13/20 anonim ***** válasza:

Esetleg a fajtamentőktől nem fogadnál örökbe egyet?

Lehet,hogy nem kis kölyökkutya,hanem fiatal felnőtt,de egészségesen,oltva,chipezve,minden létező viselkedési problémára tesztelve kapod meg.

2011. márc. 25. 20:44
 14/20 anonim ***** válasza:

A színhibás azt jelenti, hogy a színe nem felel meg a standardnak, tehát nem tenyészthető, de ettől még ő ugyanolyan jó kutyus mint a többi.

Elhiszem hogy szeretnél már egy kiskutyát, de ne hamarkodd el a dolgot, gondolom nem szeretnéd elveszteni betegségben a kiskutyádat, akit annyira szeretnél? Pont ezért, gyűjts rá még pénzt, és vegyél egy egészséges, szűrt, törzskönyves, kiálítási eredményekkel rendelkező szülőktől származó kölyköt. Ha expresszről veszel, akkor beteg, igeggyenge kiskutyát fogsz kapni, ez 90%.

2011. márc. 25. 20:51
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

Vannak családok, akiknél szerintem még ez is nagy kiadásnak számít.

Szerintem ha egy árokpartról szedsz össze kiskutyát és felneveled, ha menhelyről fogadsz be, akkor sincs semmi garancia, hogy egészséges hosszú életű felnőtt lesz.

Ezek a kiskutyák már megszülettek, ha nem te veszed meg, akkor más és mindenképpen felnőnek!

Arra a célra, amire neked kell, szerintem felesleges százezres kiadást csinálnod. De ez a te döntésed, ami nagyban pénztárcafüggő is!

2011. márc. 26. 06:39
 16/20 anonim ***** válasza:

Ja,és ha kifog egy beteg kutyát,amire szaporítónál nagy esély van,a gatyáját rákölti.

Én is ilyen hülyén gondolkodtam,mint Te,kedves utolsó.

Nekem jó hobby célra olcsó kutya is!felkiáltással vettem 12 ezerért.

Félmilliómba került csak az,hogy életben maradt és felnőtt.

Ennyiből már Angliából hozhattam volna egészséges,minőségi kölyköt.

Nagyon megérte,nem?

2011. márc. 26. 07:29
 17/20 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Én a menhelyi kutyusok pártján vagyok. Sajnos a golden és a labi olyan nagyon népszerű kutya, hogy nagyon sokan tartanak és kölyköltetnek, ami almok 90%-ban a gyepin végzik. A retriver nagyon értelmes fajta, nagyon jó természetű, és nagyon nagy kár értük, legyen szó akár felnőtt állatról, akár kölyökről.

Tudom, minden kutyatartó fajtiszta álomkölyökben gondolkodik, de kérlek, gondold meg az örökbefogadást. Nem kell bajlódnod a szocializálásukkal, a szobatisztaságra szoktatással, nem lesz gondod az ivarukra jellemző problémákkal, és kapsz egy nagyon hálás és kedves kutyát, aki éppúgy tanítható, mint a fajtiszta társai.

A fajtamentők oldalára is rég visszajárok már,

[link]

régóta kint vannak ezek a kutyusok, de lehet, vannak újak is, csak nem frissítettek. Egy hívást megér a dolog.

Sok sikert a kutyushoz!

2011. márc. 26. 11:52
 18/20 anonim ***** válasza:

Annyi gyönyörű kutya van azon az oldalon!

Érdemesebb közülük választani,mint pénzt kiadni bizonytalan származású kölyökre.

2011. márc. 26. 13:04
 19/20 anonim ***** válasza:
Chippelve,törzskönyvezve,megéri de lehet ezekkel a feltérelekkel 20 ezerért is venni,az a 10 ezer ft is vvalami
2011. márc. 27. 20:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát ez egy igen érdekes kérdés!Nekem goldeneim vannak,minőségi, gyönyörű ,kutyák.Egy kutya nem attól lesz szuper,ha 150ezerért veszed,sem attól,ha 80-ért.Én jártam kiállításra,és a kutyámat a szeme sarkából mindenki nézte,és hiába volt messze a legszebb,csak kítűnőt-kék szalagot-kapott,mert a másik tenyésztő a bíró puszipajtása volt.(vagy legalább is ismerte már a kiállításokról)egy darabig próbálkoztunk,de aztán elment a kedvünk az egésztől.A tenyészszemle sem volt más.(nekünk megvan a kutyusok tenyészszemléje,mi,és ők becsületesen megdolgoztunk érte.)Az egyik tenyészszemlén-néhány éve Debrecenben,a saját fülemmel hallottam,hogy egy "nagy" tenyésztő mondta a bírónak,hogy a kutyája megijed a lövéstől.A bíró azt mondta,nem baj,vigye be a törzskönyvet,majd megadja neki azt,hogy tenyészthető...Hát ennyit arról,hogy milyen értéke van a tenyészszemlének...Ha kiskutyát vásárolsz,nézd meg hogy honnan veszed,nézd meg a szülőket,kérdezd meg,hogy diszplázia mentesek-e a szülők,és végül alaposan nézd meg a kiskutyát a fejformáját,ne legyen hosszú,vékony az orra,a harapását,azt hogy nem sérves-e ilyesmi...Az egyik nagyokos az írta neked,hogy kamuzás a törzskönyves szülőktől törzskönyv nélküli kutya.Ez baromság!!!Én MEOE tag vagyok,törzskönyvezni sem törzskönyvezek,csak ha a vevő kéri,utólag.Viszont bárkinek megmutatom a törzskönyveket,a vizsgaeredményeket,ha kéri.Volt olyan "nagy" tenyésztő,az egyik kiállításon,rengeteg,cac-al,cacib-bal,ilyen-olyan győztes stb,aztán átharapta a gazdája kezét...erről a kérdésről ennyit...
2011. márc. 28. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!