30000-ért már érdemes GOLDEN RETRIEVERT venni?
Én tegnap hoztam el egyet 25-ért. Nem törzskönyves, nincs chipezve, nem hiper-szuperek a szülei. Ellenben szépek a szülők, szép a kiskutya. Mivel nekem nem tenyésztésre kell hanem házi kedvencnek kisgyerek mellé, így nem érdekel ha színhibás és a többi.
Nekem nem volt rá több, de 40-ért már lehet venni törzskönyveset, ha olyat szeretnél.
Nekünk eddig minden kutyusunk törzskönyves volt, semmire nem használtuk. Mindegyik 7-8 éves korában elpusztult. Van egy keverékünk, vígan él 13 év óta velünk....
A drága kutyával is történhet bármi.
Igazából mérlegelni kell, hogy mire szeretnéd a kutyust. Akarod-e tenyészteni és hasonlók.
Az oltásai is pénzbe kerülnek, mire eléri a 14 hetes kort szerintem + 20 000.
És kíméljetek attól, hogy valamire való tenyésztő..., mert soha nem tudhatod milyen egy tenyésztő, hisz találkozol vele, elhozod a kutyát, aztán ennyi.
Mielőtt vettem volna a kutyust felkerestem tenyésztőket, akik elviekben barom jók, válaszra sem méltattak. Pedig elvileg a golden a mindenük és a többi blabla...
Lehet, sőt biztos, hogy én egy szaporítótól vettem, de nagyon aranyos családtól került ide hozzánk.
Amire nekünk kell tökéletes megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!