Rosszul tettük hogy nem mentünk oda? (ez kutyás és párkapcsolatos kérdés is, de főleg a kutyasétáltatásnak van köze) és ha odamentünk volna mit szólt volna a srác?
A kutyámat ma délután sétáltattam, mentünk ilyen elzárt parkos rész felé is ahol az a hely kutyáknak van kijelölve (szabadon futkározni , stb..), de mi nem mentünk be.
Ott benn volt egy srác a kutyájával , figyelt minket, a kutyája is, (ugatott is meg csoválta a farkát)...
Rosszul tettük hogy nem mentünk oda?
és ha odamentünk volna mit szólt volna a srác?
Az emberek általában beszéddel kommunikálnak.
Ha megkérdeztétek volna a srácot, ma már többet tudnátok.
miről kérdezzem meg?
másik meg az miatt se akartam én magamtól , mert mi van ha elzavar vagy valami...
( a kutyájára rászólt egyszer amikor nagyon ugatott felénk már)
Rosszul. Nem tudom mennyi idős a kutyád és milyen fajta, de gyanítom nem vagy régi kutyás, így ezt veheted úgy h mínusz egy alkalom a kutyád szocializációjából. A kutyáknak szükségük van az érintkezésre a fajtársaikkal. Nem értem h miért nem mentetek be...
(egy másik kérdésre írtam:
Én azt veszem észre a környezetemben - és a te írásodból is - hogy az emberek (és ez nagy általánosságban a kistestű kutyák, mint bichon, yorkie stb., gazdáira igaz) nem vagy rosszul tudják értelmezni a kutyák egymás felé leadott jelzéseit, és általában ennek folyománya a kiskutyájuk túlféltése, kutyák közelébe nem engedése, szocializáció hiánya, így már maga a kutya is rosszul fogja értelmezni a másik kutya felé küldött jeleit, ill. ő is félreérthető jeleket mutat.
Te mennyire vagy tisztában a kutyák testbeszédével, a "kutyanyelvvel"?
Az én kutyám palotapincsi és csivava keveréke, 9 éves, és nem szokott ő ugatni.
Már 3 éve lesz meg nekünk.
Nem tudom értelmezni ha a kutyák ugatnak meg ilyesmi.., de ha közbe csoválják is a farkukat akkor gondolom örülnek...
Nem mindig örülnek, ha farokcsóva van.
Miért zavart volna el? Mert ugatott a kutyája?
Odamész, megkérdezed, össze lehet-e engedni a te kutyusodat az övével. Max, azt mondja, várjál, amíg elmennek, mert nem tolerálja az övé az idegent. Jobbik esetben bementek és lesz egy jó kutyás ismerősötök.
A kutyafuttató közös. Általában vagy ismerősök járnak oda, vagy ,ha új valaki, kérdez.
értem
ez csak egy kicsi elzárt rész, nem is nagy terület... meg csak ő volt ott a kutyájával
Én ezt nem értem. Nem azt mondom, hogy beszélgetni kell a másik gazdival (bár én szeretek gazdikkal beszélgetni) max annyi, hogy "Hello, bejöhetünk?"
Bajnak nem baj, de lehet, hogy mindkét kutya örült volna a másiknak.
nem tudom
a másik meg mi van ha pározni akart volna a másik kutya hogyha kan ( az én kutyám szuka) és az én kutyám nem engedi az olyat...
eléggé különleges
Nem baj hogy nem mentél oda, de szerintem nem lett volna nehéz megkérdezni, hogy Szia bejöhetünk? Max azt mondja a gazdi, hogy nem mert: és itt mondja az indokot.
Egyébként, ha nem tüzel akkor a legtöbb kan nem akar pározni, persze ez nem törvényszerű. Amúgy meg ha látod, hogy nagyon mászik rá akkor pórázra rakod és elmentek. Ennyi. De ha meg sem próbálod, akkor a kutyád sem fog soha játszani. Ráadásul nem is biztos, hogy kan kutya volt. Szerintem legközelebb nyugodtan menj be. Elküldeni nem fog, hisz nem az övé a futtató. Közös terület, mért ne mehetnél be?
Mi a különleges?
Ha tüzel a kutyád, nem viszed közös helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!