Hogyan tudnám a most 12 hetes kiskutyámat hamissá, harapóssá nevelni?
megőrültél? ne neveld hamissá nagyon megbánod, vidd el kutyaoviba aztán ha nagyobb lesz kutyasuliba és kiképzik neked őrzővédőnek.
amugy milyen fajta?
Röviden válaszolva elmebeteget csinálsz belőle.
Kérlek ne tedd, nem érdemli meg!
Rosz a kérdés. A te célod, hogy a kutyád örző védő legyen. Egy képzett kutya sokkal többett ér mint egy elmebeteg amit te kérdeztél. Sok szakkönyvet és cikket valamint hozzáértő embereket lehet találni. Mindenképpen jó lenne ha keresnél legalább egy-két ilyen szakkönyvet vagy szakembert. Utóbbi se feltétlenűl kerűl egy vagyonba. A MEOSZ-él érdemes érdeklődni.
Már csak azért is, mert nem csak a kutyának hanem neked is tanúlni kell ahhoz, hogy jó gazda lehessél és ne csak egy "kutya etető gép". Bocsi, ha rosszul fejeztem ki magamat.
Ha ugatni fog attól kevesen félnek. Gyakori dolog mivel sok helyen vannak kutyák. Semmi értelme. Na meg az emberek ha félnek valamitől azt vagy elkerülik vagy könnyen agresszívek lesznek tőle és igyekeznek elpusztítani.
Amúgy egy biztonsági őr ismerősöm örzés céljára két siklót és egy kutyát tartott. Egy vigyázat mérges kígyó táblával garantált hatás. Amúgy nagyon békés állatok voltak.
Egy volt kutyakiképző.
Nagyon egyszerű: ne szocializáld.
Ne találkozzon emberekkel, kutyákkal és akkor úgy jársz, mint nagymamám kutyája, aki már legalább 10 embert mart meg :(((
Nem ajánlom.
Úgy látom szeretnél bíróságra járni, meg fizetni a károsultaknak mint egy katonatiszt.
Ne neveld azzá. Egy kutya simán átugrik, vagy mászik egy kerítésen, vagy átássa magát. És ha nem vagy ott?
Engem mindig cseszegettek, hogy elkényeztettem a kutyát. Most másfél éves, nem lehet bírni vele, simán átmegy bárhol a kerítésen lerángatja a biciklist, a postást, még az álló kocsiból is kihúzná a sofőrt.
Teljesen magától lett ilyen. Úgyhogy a lényeg a kutya természete, van amelyik medveölőnek születik, van amelyik meg patkányvadásznak.
Raffi, ne ferdíts!
Azért lett ilyen a kutyád, mert nem voltál képes megnevelni. Ezzel az "teljesen magától lett ilyen", meg "ilyen a természete" szöveggel a felelősségedet próbálod tudatosan elbagatellizálni, vagy tényleg ennyire tudatlan vagy?
12 hetesen még túl kicsi hozzá... Amúgy sem ajánlanám. Fajtafüggő, feleslegesen meg nem kell vadítani. Ha olyan a fajtája, akkor 8-12 hónapos kora körül kialakul a területvédő ösztöne. Ha gondolod rádolgozhatsz ÖV-vel is a kutyasuliban..
Viszont, szerintem nem az a "nagy szám", ha valakinek harapós kutyája van. Hanem ha megtámad valakit, akkor a te első szavadra elengedi. Szóval házilag ne vadítsátok!
Ez a fajtafüggő azért egy kicsit túlzás. Meg azért sem szeretem, mivel túlságosan könnyen és gyakran szokás erre kenni a kutya viselkedését. Ami oltári nagy ferdítés. Hiszen a neveléssel rengeteget lehet befolyásolni.
Minden kutyában benne van egy adag örző védő hajlam. Még pl.: egy labradorban is. Legfeljebb nagyon nehéz kihozni.
A kedvenc példám amikor az egyik mentőkutyánk ráfogott egy idegenre mert kiabált velem. S mind ezt különösebb figyelmeztetés nélkül egy egyszerű szörborzolás után. Nem morgott, csak cselekedett. Amúgy békés állat. Nem kapta meg, csak figyelmeztette. Ellenben ismerem annyira, hogy tudjam, ha az ipse nekem jön akkor ő húzza a rövidebbet. (Na meg akkoriban rendszerint 5-6 kutyával jártam.)
Szerencsére nem volt rá szükség mivel a pasi igen gyorsan moderálta magát.
Az már más kérdés, a kutya feltudja e helyesen mérni a helyzetet. Ebből adódhatnak problémák és félreértések. Esetleg inaktívitás egy éles veszélyhelyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!