Mi baja lehet, miért eszik zöldséget?
Valamelyik nap már tettem egy fel kérdést, arról,hogy lehet, a kutyám unja a kajáját. Sok hasznos válasz érkezett. Kipróbáltam,hogy nem hagyom előtte a kaját, hanem kb. 15-20 perc múlva beveszem. De sajnos így sem nagyon eszik. Már két napja. Erre ma megsajnáltam és amikor beengedtem, adtam neki tápot, amit leöntöttem egy kis borsóleves levével, került bele egy kis borsó is. Észrevettem,hogy a borsót eszi, nem a tápot! Na megörültem és szedtem neki még borsót, meg más zöldséget és mind egy szálig megette! De gondolom ez nem normális, hogy se a tápot, se a konzervet ne egye, de a zöldséget igen!
Le is van fogyva egy kicsi. Rövidszőrű, rajta egyből látszik! Vigyem el dokihoz? Mit csináljak, hogy egyen? Adjak neki mást? De mit? Meg vagyok ijedve!
Kitartás! Látod, megint elérte a célját, mert gyenge voltál.
Volt már olyan, akinek egy hétig nem evett a kutyája, mire megadta magát és semmi baja nem lett. Azóta jó evő, és esze ágában sincs válogatni.
Szia! Az én kutyáim (ahogy egy tenyésztő is javasolta), főtt kaját esznek. Nálam a táp az alap, mindig van a kutya előtt, ne legyen éhezés, esetleg balhé. Azon kívül, mivel az egyik baromfi érzékeny, sertést szoktam nekik adni, vagy marhát.
Tehát a hentesnél veszek pl fél kiló sertésszívet vagy mást, megfőzöm, főzök hozzá rizset, vagy esetleg tésztát (ami nem annyira jó, a rizs jobb) és ezt eszik vacsira. Reggelire egy kis pástétom és szerintem így teljes a táplálkozásuk. Mellette vitamin HA KELL (nagyon szeretik). Zöldségek közül KRUMPLIT biztos NE adj, nem tudják megemészteni, és ami még nagyon fontos, NE FŰSZEREZZ!!!! Lehet nem most lesz baja a kutyunak a fűszertől, hanem később, pl korábban hal meg.
Nálam nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás és a következetes nevelés, mivel 4 yorki és 1 sztafi mix lakik együtt a házban. De ez már egy másik történet...
A lényeg, hogy a kutya HÚSEVŐ állat, akármi is lehet az éppen "divatos" étkeztetési alapelv!!! Ezt ne feledjük soha.
Köszi Nektek!
Hát ma reggel sem ette meg a kaját. Elvettem tőle! Csak annyira sajnálom, olyan mintha éheztetném!:( De én is úgy gondolom,hogy ha éhes, majd megeszi! Bár pont most fogunk elutazni, ilyenkor a szomszéd asszony eteti. Kérdezte,hogy most akkor mit csináljon a kutyussal!:))) Mondtam, hogy semmit, tegye elé és kb. 20 perc múlva vegye el. Bár ha az ő kaukázusi kutyusuk eszik, akkor a miénk is rögtön, mindegy mit. Akkora barátok!:) Szóval most tutit fog enni, amíg nem vagyunk itthon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!