Miért nem eszik a törpenyuszim gyümölcsöt, meg
zöldséget?
1/10 anonim válasza:
tegyél neki mindenféléből de csak annyit amnenyit megehet aztán majd eldönti hogy mit kér meg h mennyi esik jol neki:) én etetésnél mindig teszek neki szénát, szárazkaját és mellé salit és réápát vagy almát aztán majd eldönti a végén sosem marad semmi:)
2011. jún. 1. 09:32
2/10 anonim válasza:
ja és azt kihagytam h szárazkaja nem kell hogy előtte legyen mindig hanem csak amikor etetés van, nálunk reggel meg este mert ha mindig ott van persze hogy csak azt eszi, én napi3-max 4 kanállal adok neki fele reggel fele este. viszont széna mindig van előtte. és igy ha már megette a szárazat akkor meg fogja enni késöbb a zöldséget is. remélem segitettem:)
2011. jún. 1. 09:34
Elég 1 csapott evőkanál táp is ( 3 hónapos kor feletti, azalatt pedig 2 kanál elosztva reggel-este)a nyuszinak, tudom, "kegyetlenül" hangzik, de ez kell ahhoz, hogy egészséges legyen, állatorvosok sem támogatják a túlzott táp adását, még a legegészségesebből sem.
A fő eledele a széna, ebből korlátlan mennyiséget ehet. friss víz is legyen mindig előtte.
Táp, zöldség-gyümölcs korlátozottan adható csak.
2011. jún. 1. 09:58
jav: "3 hónapos feletti nyuszinak"
2011. jún. 1. 09:59
Mert nem szereti.Hiába raknál tökfőzeléket a szobámba, hozzá se nyúlnék.
2011. jún. 1. 10:19
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat...Akkor ezek szerint kicsit sok tápot kapott, visszaveszünk, és fele zöldség-fele táp alapon reggel este kap.
Utolsónak: olyan nyúlról még nem hallottam, aki semmilyen zöldséget
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat...Akkor ezek szerint kicsit sok tápot kapott, visszaveszünk, és fele zöldség-fele táp alapon reggel este kap.
Utolsónak: olyan nyúlról még nem hallottam, aki semmilyen zöldséget nem eszik meg. Vagy az enyém különleges?
Kell neki egy kis zöldség, a kaja arányaival volt nálatok gond inkább. Próbáljatok több fajta zöldséget, gyümölcsöt, vannak akik finnyásabbak.
2011. jún. 1. 14:03
Csökkentsd a táp mennyiségét. Napi 2x egy szűk tenyérnyi bőven elég neki!
2011. jún. 1. 15:46
A nyulak ízlelése fejlettebb az emberénél, ráadásul ők is egyéniségek, így bizony finnyásak is lehetnek. De az is biztos, hogy a tökfőzelékhez hasonlóan a zöldség is annál finomabb, minél éhesebbek vagyunk... :)
2011. jún. 3. 18:17
Kapcsolódó kérdések: