Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi baja lehet, miért eszik...

Mi baja lehet, miért eszik zöldséget?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap már tettem egy fel kérdést, arról,hogy lehet, a kutyám unja a kajáját. Sok hasznos válasz érkezett. Kipróbáltam,hogy nem hagyom előtte a kaját, hanem kb. 15-20 perc múlva beveszem. De sajnos így sem nagyon eszik. Már két napja. Erre ma megsajnáltam és amikor beengedtem, adtam neki tápot, amit leöntöttem egy kis borsóleves levével, került bele egy kis borsó is. Észrevettem,hogy a borsót eszi, nem a tápot! Na megörültem és szedtem neki még borsót, meg más zöldséget és mind egy szálig megette! De gondolom ez nem normális, hogy se a tápot, se a konzervet ne egye, de a zöldséget igen!

Le is van fogyva egy kicsi. Rövidszőrű, rajta egyből látszik! Vigyem el dokihoz? Mit csináljak, hogy egyen? Adjak neki mást? De mit? Meg vagyok ijedve!

2011. márc. 22. 20:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gond, szimplán megunta az eddigi kajáját. Míg bármilyen jellegű táplálékot magához vesz, sztem ne aggódj!;)
2011. márc. 22. 20:06
 2/15 anonim ***** válasza:
Csak annyit kell tenned hogy kitartó vagy. Ha megsajnálod sosem lesz vége. Pár napot a kutya gond nélkül kibír. A zöldség alapvetően nem árt a kutyának de vannak olyanok amik nem valók neki! Pl a hüvelyesek. Ilyen a borsó is. Felfújódhat tőle szerintem. Persze ennyi borsótól nem lesz semmi baja, de tudnod kell hogy a kutya húsevő szóval ez nem fogja kielégíteni. Szerintem pár nap után úgyis megette volna a tápot de ha továbbra is aggódsz akkor vidd el orvoshoz.
2011. márc. 22. 20:11
 3/15 MarlaSinger válasza:
0%

Persze, adj neki tápláló vegyes házikosztot. Tehát ez tartalmazzon fehérjét (csirke, disznó, marhahús főzve), rizs, főzelék.

Ha a kutyxa kívánja zöldséget és gyümölcsöt is adj neki. Az én kutyám is szerette, különösen a szőlőt.

Különben nekem pumi kutyám volt. Mikor a tenyésztőtől elhoztuk piciként, ő külön szaktanácsadást adott, a táplálást illetően is, és hangsúlyozta, hogy a teljes értékű, változatos házikoszt sokkal jobb, és ajánlott is pl. a magyar "vad" fajta puminak. Gondolom ez a többi kutyánál is beválhat.

De pl. a macskám csak a műkaját volt hajlandó megenni, jah meg a halat szerette:)

2011. márc. 22. 20:13
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nekem azt mondták,hogy egy kutya nem tud megunni egy kaját, mert mivel sok más fajtát ugye nem kapott, ezért nem tudja milyen! Nem tudom mi igaz ebből!

Lehet, hogy túlaggódjuk a férjemmel, de nagyon szeretjük és eddig nem volt ilyen gond vele! Te jó Isten és még csak most jön majd nemsokára a gyerek!:)))

2011. márc. 22. 20:14
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó!

De az a gond, hogy már kevertem a konzervet kenyérrel, leöntöttem levessel stb. de így se nagyon ette. Csak most a zöldséget magába! Eddig nem ette meg. Kóstoltattam már vele gyümölcsöt, nem ette meg. A rizst meg krumplit viszont szereti!:)

Na mindegy, az állatorvos a férjem egyik barátja, megmutatjuk neki holnap!

2011. márc. 22. 20:17
 6/15 anonim ***** válasza:

A kutyának nem jó a változatosság. Tudod közismert, hogyha például más tápot adsz neki akkor hasmenése lesz áltíalában. Az ízérzékelése fejletlen.

Ha neked jobban tetszik a házikoszt akkor ajd neki azt, de a kutyának nem való az emberkaja. Ha főzni akarsz neki akkor husit kell neki venned és az elég drága és időigényes.

Amúgy 20:13 nekem magyar 'vad' fajta mudim van, 11 éves, világéletében csak minőségi tápot evett, ennek ellenére úgy habzsolja minden nap mint a csodát, emellett futásban felveszi a versenyt a 3 éves kutyámmal tehát nem hinném hogy baja lenne tőle. :)

2011. márc. 22. 20:17
 7/15 MarlaSinger válasza:
0%

jah, és az én kutyám sem szerette a tápot. De az sem mindegy kis szemű, vagy nagyobb darabos a táp, mert abban is hajlamosak válogatni. Plusz biztos az ízekben is van különbség.

A macskám is pl. a kisebb szemű tápot szerette, meg a konzervet a nagy darabos, azt hiszem Kitekat volt, otthagyta.

2011. márc. 22. 20:18
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszi!

Sajnos nem nagyon értek a kutyákhoz, ő is csak azért "lett", mert el akarták vinni egy telepre! Ritkán van időm főzni, ezért eddig nem kapott túl sok házi kosztot, bár akkor én mindig örültem neki,hogy adhatok neki végre valami mást! Akkor lehet,hogy nem is volt ez olyan jó? Hát ha minden kötél szakad, akkor veszek neki húst itt a helyi libabontóban és főzőcskézek!

2011. márc. 22. 20:21
 9/15 MarlaSinger válasza:
0%

Én nem azt mondtam, hogy a minőségi kutyatáp nem jó.

Valamint azt is írtam, hogy a teljes értékű, megfelelő arányban összeállítótt, tehát fehérje, szénhidrát stb. házikoszt lehet megoldás, nem moslékra gondoltam.

Azt nem értem, hogy miért lenne gond a házi kedvenceket változatosan etetetni. Igazából mindenki úgy oldja meg, ahogy azt ő helyesnek véli.

2011. márc. 22. 20:23
 10/15 anonim ***** válasza:
Igaza van annak a válaszolónak,aki a kaja elvevését ajánlotta.Ha megéhezik,eszik.Ha 2 nap múlva,akkor,ha 4 nap múlva,hát akkor.Ilyen,hogy már nem kívánja vagy megunta valamelyik kaját,egy kiegyensúlyozott kutya-gazdi kapcsolatban nincs.Szerinted a farkaskölyök nyavalyog a szüleinek,hogy "miért van megint őzhús?"Ha éhes eszik.Vidd el jó nagyokat sétálni,tedd az ételt elébe,ha nem fogott neki enni,vegyed el,ne várj.Garantálom,hogy max.3 nap múlva úgy eszik,mint a farkas...
2011. márc. 22. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!