Miért harapdos és ugrál rám a kölyökkutyám, és hogyan szoktassam le róla?
Nem te vagy az egyetlen ezzel a problémával. Lehet csemegézni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=68&keres..
egy kis Kutyapszichológia:
normális a viselkedése de szerintem ez az a könyv amit minden kutyásnak el kell olvasnia
* Automatikusan eltávolított tartalom.
esetleg lespricceled vízzel, vagy újságpapírral a fenekére ütsz vagy az orrára koppintasz vele (azért azzal, mert nem üt, de nagy zajt csap)
am azért csinálja, hogy figyelj rá. unatkozik. játszani akar.
Sehogy.
Ez teljesen normális a korához képest.
Téged sem szoktattak le sem a cumizásról, sem az ugrabugráról, mikor pici voltál.
A kölyökkutya tudod azzal jár, hogy el kell viselni a kölyökkor sajátosságait.
Ha tíz hónapos korában is ezt csinálja, akkor kezd baj lenni.
A fogai meg amíg nőnek, kell neki harapdálni való. Legyen sok játéka, csak vigyázzatok, le ne nyeljen valamit, ami árthat neki.
Az anyukája mellett van még? Mert ha nem, akkor most van a nevelés egyik fontos fázisa, amikor a kiskutya tisztába jön a helyes viselkedéssel a falkán belül: az anyukáját addig gyötri, míg az meg nem veri. Így megtanulja, meddig tart a játék, és honnan kezdődik a verekedés.
Ilyenkor tanulja meg többek között, hogy mekkora harapás mennyire fáj a falkatársának. Ezt is az anyukája, és a testvérei tanítják meg neki.
Továbbá ekkor tanulja meg megvédeni magát egy komolyabb csete-patéban.
Ezért én nem is szoktam javasolni, hogy 12. hetes koráig egy kölyköt elhozzanak az anyja mellől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!