Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mért mondják az emberek, hogy...

Mért mondják az emberek, hogy a szöges nyakörv állatkínzás?

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 18:08
1 2 3
 11/22 IGCM ***** válasza:
74%
zsuzsabazsa!!Úristen ...mért írsz butaságokat!!Agresszív kutyánál pont hogy SZIGORÚAN TILOS használni mível pont,hogy agresszíót szül a kutyában!!!Olyan hogy betörés pláne ezzel meg pláne nicns nem lovak hanem kutyák!!És ha valaki betőrni akar egy kutyát nem megérteni avgy kommunikálni vele ott régen baj van nagyon nagy!!
2011. márc. 18. 19:54
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
Olyan nay butaságot nem beszélt mivl ha olyat cselekszik a kutya amit egyáltalán nem tolerálok (mondjuk ok nélkül emberre támad) akkor büntetem , és ekkor jön a szöges nyakörv.
2011. márc. 18. 19:59
 13/22 anonim ***** válasza:
*nagy *mivel
2011. márc. 18. 20:00
 14/22 IGCM ***** válasza:
100%

emberre támad egy kutya..speciel nekem volt ilyen kutyám!!És ha értenél hozzá akkor tudnád hogy ettől csak agresszívabb lesz!!Illetve a nem megfelően agresszív kutyát őv szögesnyakörvvel dühítik!!!Szóval nem iazán tudom mit beszélsz...de ismételten butaságot írtál....

Ráadásúl szögesnyakörvvel nem lehet egy kutyából az emberre támadást kinevelni..ahhoz minimum másfél két év terápia kell!!

2011. márc. 18. 20:06
 15/22 IGCM ***** válasza:
100%

Tudom,hogy csak péndának hoztad fel az emberre támadást :D

De te se tudod használni a nyakörvet nagyon úgy néz ki :D

Nem arra van amire írod.Engedelmességre szokták használni,illetve ŐV túl nyugodt kutyához.De agresszíó büntetésére soha és tilos is.

2011. márc. 18. 20:08
 16/22 anonim ***** válasza:

Hát annyit elárulok hogy nagyon problémás kutyám volt 2 éve.Konkrétan többször is megpróbált nekimenni a kiképzőmnek(egyszer a foga meg is karcolta a kezét!) , aztán egyszer használtam szögest többet nem próbálta meg.Ma odamegy bármilyen olyan emberhez aki barátságosan viszonyul hozzá , bár kutyákkal szemben domináns.

A másik hogy használom öv alatt most is , méghozzá felugatáskor blokkolásként , valamint bekíséréskor és kézbentarthatóságnál mikor a segéd a pályán van.Nálam érdekes módon bevált , most akkor hogyan is van ez ?

2011. márc. 18. 20:20
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A szöges nyakörvnek volt egy nagyon hasznos használati módja régen a pásztorkutyáknál: kifelé álltak a szögek, így védték a kutya nyakát a farkastámadások során.
2011. márc. 18. 20:51
 18/22 anonim ***** válasza:

ma 20:51

Erről még nem is hallottam , de az biztos hogy van értelme :)

2011. márc. 18. 21:01
 19/22 zsuzsabazsa ***** válasza:

IGCM!

nem tudom te mennyire vagy jártas a kutyakiképzésben, de azt tudnod kell, hogy őrző védőn szigorúan tilos a szöges nyakörv használata. Csak bőr nyakörv használható.

A szöges mikor befelé van fordítva de hangsúlyozom "verekedős támadós"kutyák esetében egy határozott rövid rántás, ugyanolyan hatást kelt a kutyában mintha egy másik kutya harapta volna meg.

Azt írtad nem volt még kemény verekedős kutyád. Akkor mihez viszonyítasz?

Őrző védőnél is régebben akkor használták amikor az volt a cél, hogy a segédet eleressze és felugasson a kutya, vagyis a versenyre való felkészítésre használták, és nem azzal vadították, hanem azért, hogy eresszen.

Olvass el több őrző védővel kapcsolatos könyveket és akkor rálátásod lesz.

2011. márc. 21. 23:15
 20/22 anonim ***** válasza:

Kár vitatkoznotok a használatáról. Ma is használják, nem csak hazánkban. Fegyelmezésre,főleg öv-n, van, ahol eresztésre, nem kellően felugató kutyánál az agresszió fokozására, stb.

Tulajdonképpen az ember kezének az erejét lehet vele növelni, amikor "megharapja" a nyakörv a kutyát a nyakán.

Az ember azt várja el , hogy kellően agresszív legyen a kutya, de a vezethetősége is tökéletes legyen.

2011. márc. 22. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!