Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mért mondják az emberek, hogy...

Mért mondják az emberek, hogy a szöges nyakörv állatkínzás?

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 18:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
0%

Hát próbáld ki magadon és megtudod milyen kellemetlen. Hát ha még mg is húzod a kutyát, rászorul a torkára...

Akkor már sokkal inkább: halti, azzal ha rendeltetésszerűen használod nem kínzod szerencsétlent.

[link]

[link] ( [link] )

Már gondolom a sétáltatásnál adódtak problémáid.

2011. márc. 18. 18:21
 2/22 anonim válasza:
14%

Csak képzeld magad az állat helyébe!

Ne menj közel az állatokhoz!

2011. márc. 18. 18:22
 3/22 anonim ***** válasza:
0%
a szogecses nakorv csa divatkkiegesito
2011. márc. 18. 18:29
 4/22 anonim ***** válasza:
54%

Azért, mert (ahogy pl. az első 2 válaszoló is) az emberek hajlamosak azt feltételezni, hogy az állatok is ugyanúgy éreznek, mint az emberek.

Egyszerűen túl szűk a tudatuk annak az elfogadásához, hogy amit egy kutya érez, annak semmi köze ahhoz, amit egy ember érezne.

2011. márc. 18. 18:37
 5/22 zsuzsabazsa ***** válasza:
37%

"a szogecses nakorv csa divatkkiegesito"

A szöges nyakörv az eleve más.

Végső esetekben használják a rendkívül agresszív kutyáknál.

Ez úgymond egy betöréses eszköz.

2011. márc. 18. 18:45
 6/22 A kérdező kommentje:
Mért kell rögtön azt hinni hogy én használok ilyet??? Bőrnyakörv van mindkét kutyámon, de még nem is fojtó... úristen csak feltettem 1 kérdést és ne menjek állatokhozXD
2011. márc. 18. 18:47
 7/22 A kérdező kommentje:
Amúgy meg ha állatkínzás akkor minek gyártják?
2011. márc. 18. 18:52
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért gyártják, mert van, ahol használják.Nem csak Magyarországon. Megfelelő tudással használva egy eszköz a sok közül.

Álságos az egész még a nyugati hozzáállás is az ilyesmikhez, mert ott is használják, sőt, az elektromost is és sok mást, csak nem reklámozzák.

2011. márc. 18. 19:06
 9/22 anonim ***** válasza:
Nem állatkínzás , egy kiképző ezköz.Nagyon agresszív kutyáknál , valamint őrző-védő foglalkozásnál szokták használni.Véleméyem szerint azk gondolják állatkínzásnak (az elekmtromos nyakorvvel egyetemben) akik nemtalálkoztak még olyannal emberrel akinek hasznos volt a nyakörv , valamint akik nem értenek a használatához.
2011. márc. 18. 19:08
 10/22 IGCM ***** válasza:

Attól füg ghogy használod és miulyen fajtájú illetve temperamentumú kutyáknél.Engedelmeségnél szokták használni K9-es kutyáknál finoman visszahúzva ha nem figyel a kutya ennyi.De van olya negyed amelyikne ksima nyakörv is bőven elég.Én már találkoztam olyan kutyával aki szabályosan kiröhögte a szögesnyakörvet :D

Szóval csak akkor állatkínzás ha nem tudod hogyan kell használni,mire van és milyen kutyára lehet rátenni.

Pl:IPOs malinoist,Nj könyebb ezzel képezni,de nem a nyakörv fájdalom okozásán van a hangsúly hanem hogy érezze a kutya va negy kis kényszerítőeszköze :)

Én egyik kutyámon se használom.

2011. márc. 18. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!