Mért mondják az emberek, hogy a szöges nyakörv állatkínzás?
Csak képzeld magad az állat helyébe!
Ne menj közel az állatokhoz!
Azért, mert (ahogy pl. az első 2 válaszoló is) az emberek hajlamosak azt feltételezni, hogy az állatok is ugyanúgy éreznek, mint az emberek.
Egyszerűen túl szűk a tudatuk annak az elfogadásához, hogy amit egy kutya érez, annak semmi köze ahhoz, amit egy ember érezne.
"a szogecses nakorv csa divatkkiegesito"
A szöges nyakörv az eleve más.
Végső esetekben használják a rendkívül agresszív kutyáknál.
Ez úgymond egy betöréses eszköz.
Azért gyártják, mert van, ahol használják.Nem csak Magyarországon. Megfelelő tudással használva egy eszköz a sok közül.
Álságos az egész még a nyugati hozzáállás is az ilyesmikhez, mert ott is használják, sőt, az elektromost is és sok mást, csak nem reklámozzák.
Attól füg ghogy használod és miulyen fajtájú illetve temperamentumú kutyáknél.Engedelmeségnél szokták használni K9-es kutyáknál finoman visszahúzva ha nem figyel a kutya ennyi.De van olya negyed amelyikne ksima nyakörv is bőven elég.Én már találkoztam olyan kutyával aki szabályosan kiröhögte a szögesnyakörvet :D
Szóval csak akkor állatkínzás ha nem tudod hogyan kell használni,mire van és milyen kutyára lehet rátenni.
Pl:IPOs malinoist,Nj könyebb ezzel képezni,de nem a nyakörv fájdalom okozásán van a hangsúly hanem hogy érezze a kutya va negy kis kényszerítőeszköze :)
Én egyik kutyámon se használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!