Szerintetek német juhászt vagy berni pásztort vegyek?
Nekem bernim van. Nagyon kedves állat. Tud házat őrizni, idegenekkel egy kicsit bizalmatlan, viszonylag éber. Nem ugat állandóan, mint a szemközti német juhász, csak amikor tényleg van valami. A szőre kényesebb, mint a német juhásznak, én mindennap átfésülöm, hogy szép legyen. Szerintem kevesebb kárt okoz a kertben, de ez nem objektív vélemény.
Szukát vagy kant akarsz?
válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:38 vagyok!
Bocsánat össze kevertem a berni pásztort 1 másik kutya fajjal. Ne németjuhászt válassz! :) Berni pásztor vagy Golden Retriever. :) Páromnak van Berni pásztor keverékje, és 1 tünemény az a kutya! Hiperaktív,játékos, boldog, erős kutya.
Mik a te elvárásaid? Amúgy olvass utána mind a két fajtának (pl. google a barátod ebben) és úgy dönts, hogy melyik felel meg jobban az elvárásoknak.
Mind a kettő jó kutya a maga nemében.
Amúgy a szüleid belementek? Hisz ha te 16 vagy, akkor még az ő pénzükre van szükség a megvételéhez, etetéséhez, stb. Ja, és megbízható tenyésztőtől vegyétek. Ő még tanácsokkal is ellát, ill. ha elmondod milyen természetű kutyust szeretnél segít kiválasztani a számodra legjobbat az alomból.
Nekem német juhászom van, aki nagyon jó kutya, egyszerűen imádom, de ha kezdő vagy nem ajánlom. Amióta az eszemet tudom van nálunk otthon kutya, van egy kutyakiképző ismerősöm, akivel már 4-5 évesen elentem kutyát nevelni, tanítani. Az a lényeg, hogy már kicsi gyerek korom óta kutyákkal vagyok körülvéve, mégse volt könnyű dolgom a német juhászommal(aki egyébként az első saját kutyám). Most egy éves és napi 3-4 órát megyek vele sétálni (néha biciklizni), nagyon okos, de domináns kutya, nehéz volt elérni, hogy falkavezér legyek, minden nap kell neki feladatot adni.
A berni pásztor viszont nagyon jó kezdőknek is, könnyű bánni vele, családi kutya, egyáltalán nem domináns, okos. Ők is nagy mozgásigényűek, de talán könyebb bánni velük.
18/L
én is berni párti vagyok :)
szerintem aranyosabb is mint a németjuhász
ma 16:42
Már ne haragudj de ha nem értesz a fajtához minek írsz ? Ráadásul eszméletlen nagy baromságot!
Én németjuhászt ajánlanám , ha félsz attól hogy nehezen kezelhető akkor legyen szuka nagy általánosságban nyugodtabbak és kevésbé dominánsak mint a kanok.Szerintem igazi családi kutya , főleg ha kiskorától találkozik gyerekekkel.Én egy németjuhásszal nőttem fel , 5 éves voltam mikor idekerült és 18 mikor kimúlt.Soha egyszer sem volt egy rossz megmozdulása a család felé.Most van 2 németjuhászom , és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajtát, könnyen tanul , "szolgalelkű" és szeret a kedvemben járni , a kan jó házőrző.Első kutyának szerintem tökéletes , bár meg kell válogatni hogy honnan veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!