6 éves Dalmata. Bármi, ami az útjába kerül megtámad. Acél kerítéssel van körbe kerítve, ha egy idegent meglát a közelünkbe, őrjöng, habzik a szája, iszonyatos látvány. Megállíthatatlan. Szerintetek?
-16 embert támadott meg
-2 kutyát marcangolt halálra. /egyik egy kifejlett rottweiler!/
-Velünk az agresszivitás apró jelét se mutatja.
A probléma szerintem az idegrendszerében keresendő, nem tudom ezen mennyit lehet javítani. Ha még nincs ivartalanítva, akkor azt feltétlenül javaslom, hátha valamennyire lenyugodna.
A másik meg a kutyaiskola, az esetetekben ez egyszerűen elengedhetetlen, muszáj. De a kutyasulik közül is nagyon meg kell nézni, hogy hova viszitek, mert a fojtónyakörves, rángatós módszerűek csak tovább ronthatnak a helyzeten. Budapesten található a népszigeti kutyaiskola, ha pestiek vagytok, akkor ezt nagyon erősen ajánlom vagy egyéb rehabilitációs foglalkozásokat is nyújtó kutyaiskolák is jók lehetnek (pl.:Cerberos).
Mennyit van mozgatva? A dalmatáknak hatalmas mozgásigénye van, ha nincs eleget mozgatva, akkor az is elképzelhető, hogy a felgyülemlett energiái miatt is stresszes és feszült a kutya. Napi több kilométer biciklizés biztosan nagyon jót tenne a viselkedésének.
Egy hasznos olvasmány, ha még nem ismernéd:
Jan Fennel: Hallgassunk a kutyánkra
Lehet a falkavezérséggel is gondok vannak, ha ez így van, akkor a könyv javaslatainak szigorú betartása is segíthet.
jesszus.
Az enyém a világ legbékésebb kutyusa volt... soha nem gondoltam volna, hogy ilyen előfordulhat.
Előbb, vagy utóbb altatás lesz a vége... Örülhetsz, hogy abból a 16 emberből, akiket megtámadot, vagy annak a 2 szétmarcangolt kutyának a gazdájából nem jelentettek még fel... Majd ha lesz olyan öreg, rossz a látása, hogy nem ismeri fel időben a gazdáját, akkor téged fog szétkapni, vagy valamelyik rokont..
Hányan írják, hogy: Jajj szegény püntyőke kutyulit nem szabad elaltatni, nem tehet róla, majd a kutyaiskolában megváltozik.
Persze, ha addig nem fekszik vérbe fagyva a kutyaiskola személyzete...
Eben az esetben lehet, hogy nem mindkettőtök (a kutya és a te) érdeke, hogy el legyen altatva, csak a te, és a környezetedben élőké. A kutya fel se fogja, hogy mit csinál rosszul.
A helyedben nem tartanék időzített bombát testközelben, de ez a te döntésed.
Ha minden kutya ilyenné válna ha ütik, akkor ebben az országban már nem élnének emberek.
Ez biztos több összetevős dolog: a kölyökkori trauma sem használt neki + idegrendszere sem lehet 100-as + a ti hozzáállásotok/nevelésetek sem (volt) megfelelő (valamint a mostani tartási körülményeket nem írod...).
Egy biztos, h ennek altatás lesz a vége: kérdés, h bírósági üggyel és egy sértettel pluszban és nektek néhány 10-100 ezer forinttal mínuszban vagy anélkül...
Én nem mondom h megoldhatatlan és menthetetlen a kutya, de valószínűleg nem a ti kezetekben. Ahhoz h ez a kutya rehabilitálódjon sokkal elszántabb és objektívebb gondolkodás kell, mint amit most mutattok az ügyben. (már amennyire meg lehet ítélni így neten keresztül...)
Örülhetsz, hogy még él a kutyi. Én úgy tudom, (bár nem Mo-n élek), hogy az emberre támadást, ember elleni reakciót tanusító kutyákat kivétel nélkül elaltatják.
Persze van, hogy a kutya területvédelemből, gazdája féltéséből támad, és ilyenkor ki lehet magyarázni a történteket.
De fel nem foghatom, hogy miként úszta meg 16 ember megtámadását altatás nélkül.
Én is megpróbálnám még a kuytasulit, de van egy olyan ézésem, hogy ha elviszed, azzal csak még több embert, kutyát sodornál veszélybe.
Szomorú, hogy egy kiskutyával való kegyetlen bánásmódnak ilyen következményei vannak. Szerintem erre a kutyára altatás vár sajnos. Nagyon gyűlölöm azokat az embereket, akik egy ártatlan teremtményt így elrontanak. Bárcsak villamosszékbe kerülnének a cigók, akik ezt tették szerencsétlennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!