Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6 éves Dalmata. Bármi, ami az...

6 éves Dalmata. Bármi, ami az útjába kerül megtámad. Acél kerítéssel van körbe kerítve, ha egy idegent meglát a közelünkbe, őrjöng, habzik a szája, iszonyatos látvány. Megállíthatatlan. Szerintetek?

Figyelt kérdés

-16 embert támadott meg

-2 kutyát marcangolt halálra. /egyik egy kifejlett rottweiler!/

-Velünk az agresszivitás apró jelét se mutatja.

2011. márc. 17. 22:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

A probléma szerintem az idegrendszerében keresendő, nem tudom ezen mennyit lehet javítani. Ha még nincs ivartalanítva, akkor azt feltétlenül javaslom, hátha valamennyire lenyugodna.

A másik meg a kutyaiskola, az esetetekben ez egyszerűen elengedhetetlen, muszáj. De a kutyasulik közül is nagyon meg kell nézni, hogy hova viszitek, mert a fojtónyakörves, rángatós módszerűek csak tovább ronthatnak a helyzeten. Budapesten található a népszigeti kutyaiskola, ha pestiek vagytok, akkor ezt nagyon erősen ajánlom vagy egyéb rehabilitációs foglalkozásokat is nyújtó kutyaiskolák is jók lehetnek (pl.:Cerberos).

Mennyit van mozgatva? A dalmatáknak hatalmas mozgásigénye van, ha nincs eleget mozgatva, akkor az is elképzelhető, hogy a felgyülemlett energiái miatt is stresszes és feszült a kutya. Napi több kilométer biciklizés biztosan nagyon jót tenne a viselkedésének.

2011. márc. 17. 23:01
 12/24 IGCM ***** válasza:
100%
Ja és nem igaz hogy hülyék meg bekattannnak..egyszerűen nehéz őket nevelni,nem mindegy hogyan tanítjuk őket.Rengeteg 10 éve nfelüli dalmatát ismerek és semmi baj nincs velük.Nagyon tapasztalt embernek valóak csak.
2011. márc. 17. 23:02
 13/24 anonim ***** válasza:
53%

Egy hasznos olvasmány, ha még nem ismernéd:

Jan Fennel: Hallgassunk a kutyánkra

Lehet a falkavezérséggel is gondok vannak, ha ez így van, akkor a könyv javaslatainak szigorú betartása is segíthet.

2011. márc. 17. 23:04
 14/24 A kérdező kommentje:
Elaltatásról szó se lehet, mivel családtag.. :) Tudja az alapvető ül, fekszik..stb Félszavakból megért minket. Szobatiszta. Ha elé tesszük a kaját, csak akkor kezdi el enni, ha engedélyt adunk rá. Velünk minden rendbe van, és biztos vagyunk benne, hogy soha nem fordulna ellenünk. csak ugye az idegenek.. 20 éve foglalkozunk kutyákkal. Dán dogot tenyésztettünk. Ez a dalmata véletlenül került hozzánk.
2011. márc. 17. 23:04
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Állatorvossal is jó lenne konzultálni, hátha ilyen irányból is meg lehetne közelíteni ezt a problémát.
2011. márc. 17. 23:06
 16/24 anonim ***** válasza:

jesszus.

Az enyém a világ legbékésebb kutyusa volt... soha nem gondoltam volna, hogy ilyen előfordulhat.

2011. márc. 17. 23:12
 17/24 anonim ***** válasza:
62%

Előbb, vagy utóbb altatás lesz a vége... Örülhetsz, hogy abból a 16 emberből, akiket megtámadot, vagy annak a 2 szétmarcangolt kutyának a gazdájából nem jelentettek még fel... Majd ha lesz olyan öreg, rossz a látása, hogy nem ismeri fel időben a gazdáját, akkor téged fog szétkapni, vagy valamelyik rokont..

Hányan írják, hogy: Jajj szegény püntyőke kutyulit nem szabad elaltatni, nem tehet róla, majd a kutyaiskolában megváltozik.

Persze, ha addig nem fekszik vérbe fagyva a kutyaiskola személyzete...

Eben az esetben lehet, hogy nem mindkettőtök (a kutya és a te) érdeke, hogy el legyen altatva, csak a te, és a környezetedben élőké. A kutya fel se fogja, hogy mit csinál rosszul.

A helyedben nem tartanék időzített bombát testközelben, de ez a te döntésed.

2011. márc. 17. 23:17
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is dalmatánk volt. Azon kívük, hogy egyszer széttépett egy macskát :(, soha semmi baj nem volt vele. Idősebb korában már egyáltalán nem érdekelték, megengedte, hogy ott aludjanak mellette. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi nem vertük, mint a te kutyádat az előző gazdái, mindig rendesen bántunk vele, gondolom ezért is lehetett normális.
2011. márc. 17. 23:38
 19/24 anonim ***** válasza:

Ha minden kutya ilyenné válna ha ütik, akkor ebben az országban már nem élnének emberek.

Ez biztos több összetevős dolog: a kölyökkori trauma sem használt neki + idegrendszere sem lehet 100-as + a ti hozzáállásotok/nevelésetek sem (volt) megfelelő (valamint a mostani tartási körülményeket nem írod...).

Egy biztos, h ennek altatás lesz a vége: kérdés, h bírósági üggyel és egy sértettel pluszban és nektek néhány 10-100 ezer forinttal mínuszban vagy anélkül...

Én nem mondom h megoldhatatlan és menthetetlen a kutya, de valószínűleg nem a ti kezetekben. Ahhoz h ez a kutya rehabilitálódjon sokkal elszántabb és objektívebb gondolkodás kell, mint amit most mutattok az ügyben. (már amennyire meg lehet ítélni így neten keresztül...)

2011. márc. 17. 23:45
 20/24 anonim ***** válasza:

Örülhetsz, hogy még él a kutyi. Én úgy tudom, (bár nem Mo-n élek), hogy az emberre támadást, ember elleni reakciót tanusító kutyákat kivétel nélkül elaltatják.

Persze van, hogy a kutya területvédelemből, gazdája féltéséből támad, és ilyenkor ki lehet magyarázni a történteket.

De fel nem foghatom, hogy miként úszta meg 16 ember megtámadását altatás nélkül.

Én is megpróbálnám még a kuytasulit, de van egy olyan ézésem, hogy ha elviszed, azzal csak még több embert, kutyát sodornál veszélybe.

Szomorú, hogy egy kiskutyával való kegyetlen bánásmódnak ilyen következményei vannak. Szerintem erre a kutyára altatás vár sajnos. Nagyon gyűlölöm azokat az embereket, akik egy ártatlan teremtményt így elrontanak. Bárcsak villamosszékbe kerülnének a cigók, akik ezt tették szerencsétlennel.

2011. márc. 18. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!